Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen konyhai praktikákat alkalmazol? fórum

Milyen konyhai praktikákat alkalmazol? (beszélgetős fórum)


1 2
2013. jún. 1. 22:07

Ha dunsztolni kell valamit, a sütőbe teszek egy tepsit arra rakom az üvegeket, szorossan egymás mellé és be csukom az ajtaját . Másnap a polcra helyezem. Igy nem foglal helyet.(Nem kell begyujtani a sütőt)


A májat mindig besózom mert akkor a máj nagyon szépen kivlágásodik és finom puha lesz.


A fadeszkára egy kis mosogatot nyomok, majd fémsurulóval jól át dörzsölöm, és forró vizzel azonnal lemosom száritom (Nem szabad a faárut áztatni)


A késeim mindig élesek mert veszek egy vagy 3 élű vagy gömbölyű reszelőt, és ha nem vág akkor egyszer kétszeráthuzom a reszelővel és borotva éles lesz.


Ha vásárolok magos dolgokat rizst, grizt, babféléket,diót, mogyorót, mazsolát egy szóval amit szeretnek a molyok és a zsizsikek,a megvásárolt árut az nap 24-óráig a mélyhűtőbe rakom. Majd másnap a helyére rakom a polcra zárható üvegekbe vagy dobozokba, soha nincs molyos grizem vagy füszerpaprikám.


Ha nylon harisnyát vásárolok beáztataom és nylon zsákba teszem a mélyhütőbe másnap kiengedem száritom és igy használom nehezebben szaladnak fel a szemek.

2013. jún. 1. 21:55

én+törlőkendőket tudok: ablakpucolás,vízkő,zsír mindnet leszednek-melegvíz segítségével!!! csomó vegyszert+lehet spórolni+papírtörlőt!!! van kozmetikai kendő is-imádom !! csak víz és szépen leszedi a sminket !!! nem kell többet sminklemosó vatta!!

nézzétek+a naplómba mindig rakok fel képeket!!

www.vixi.co.hu

2012. szept. 25. 13:52
Sziasztok! ha szeretnétek hogy a konyhátok tiszta legyen és nem káros vegyszereket használtok pl bármilyen fertőtlenítő! én tudok segíteni olyan konyhai tisztítókat próbáltam ki ami nem káros az emberre ha erről szeretnétek bővebb tájékoztatást kérni akkor írjatok nekem! Ez nem kamu énis kipróbáltam őket! puszi
46. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 45. - 6779f282bf)
2008. nov. 20. 15:02
Igazán nincs mit.
45. 6779f282bf (válaszként erre: 44. - 9bbaa658f2)
2008. nov. 20. 12:07
Én is kipróbáltam és oké. Köszi
44. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 43. - Rolvisa)
2008. nov. 20. 10:52
Örülök,hogy segíthettem .
2008. nov. 15. 19:01
Kipróbálom a poharakhoz is.A mosogatóm gyönyörű lett tőle, a húgom itt van nálunk és ő csinálta meg.
42. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 40. - Rolvisa)
2008. nov. 6. 14:51
Remélem neked is bejön!Ha van kedved majd írd meg!Poharakat is jó egy éjszakára ecetes mosogatószeres vízbe áztatni nagyon szép lesz mintha új lenne.Egyébként ablakot is ugyanezzel pucolok csillog tőle.
41. 6779f282bf (válaszként erre: 39. - Rolvisa)
2008. nov. 6. 14:07

10 dkg mandula, amit már lehéjaztam (forró vízzel leöntöm és kis idő után ki tudom nyomni a héjából.)

Kicsit megszárítani és nagyon finomra megdarálni.

10 dkg porcukorból 5 dkg-ot simán belekeverni, a másik 5 dkg.ból 1/2 dl vízzel szirupot főzni, kicsit hűlni hagyni, csak hogy a kezed elbírja,jól összegyúrni és színezni. Fóliába csomagolva hütőszekrényben sokáig eláll. Ha a lányom segít, teszek fel képet a műveimről.(Na nem cukrászdai,de természetes és finom)

40. rolvisa (válaszként erre: 38. - 9bbaa658f2)
2008. nov. 6. 00:55
Kipróbálom, az enyém mindig foltos marad.
39. rolvisa (válaszként erre: 32. - 6779f282bf)
2008. nov. 6. 00:54
Hogyan készíted a marcipánt? Receptet kérek!
2008. nov. 4. 11:06
A mosogatót (rozsdamentes)ecettel áttörlöm gyönyörű lesz tőle .A kád csillogó lesz citromsav és ultraderm keverékével kitakarítva.
37. rolvisa (válaszként erre: 36. - 6779f282bf)
2008. nov. 4. 00:11

A bodzától sötét rózsaszínű lesz.

Sajnos kékre nincs.Marad a cukrász színezék.

36. 6779f282bf (válaszként erre: 35. - Rolvisa)
2008. nov. 1. 16:56
Milyen színű lesz bodzából? Van valami ötleted kék színre?
35. rolvisa (válaszként erre: 32. - 6779f282bf)
2008. nov. 1. 15:52

A bodza bogyóból készítek színezőt.Leturmixolom, és átszűröm, lefagyasztom kis adagokba.

Vagy felfőzöm, átszűröm és kis adagokba megy a fagyóba. A színes cukormázhoz 2 ek kell belőle,20dkg cukorral, 2 ek olajjal simára keverni és fényes mázt kapunk,a sütik tetejére.

34. 6779f282bf (válaszként erre: 28. - Smudlaagi54)
2008. okt. 31. 17:15
Nagyon jó ötlet ez a hűtőtáska. Ki fogom próbálni.
2008. okt. 31. 13:43
Nem megyek be a konyhába-ilyen egyszerű..
2008. okt. 31. 13:37
Nem szeretem a mesterséges színezékeket. A születésnapi tortákra saját készítésű marcipánt szoktam készíteni. A sárgát sárgarépa-, a pirosat cékla-, a zöldet spenót levével készítem. A sárgarépa levet kicsit el szoktam párolni, hogy sötétebb színezéket kapjak.
2008. aug. 15. 18:20
Lekvárfőzés a sütőbe.Ha a lábasba egy evőkanál ecetet eloszlatsz , bele a gyümölcs , mehet a sütőbe a lekvárnak való.Nem fröcsköl, nem kell kavargatni.A cukrot a legvégén, és csak akkor kavarom meg.Kicsit hosszadalmas, de nem kell ott állni melette és kavargatni.
2008. aug. 5. 22:58

Én már évek óta nem dunsztolok semmit. Forrón üvegekbe teszem (lekvár, befőtt), rácsavarom és lefelé fordítva hagyom 5-10 percig. utána viszem a kamrába a polcra.


Ja, Oetker befőtt tartósítót használok befőtthöz, és lekvárhoz pedig a 3:1 zselét.

2008. aug. 5. 22:42
Most a cukkinit fagyasztottam le, de szilva, őszibarack is jó lesz télen a gyümölcslevesbe.
2008. júl. 18. 19:13
Ha olyat rakok el amit dunsztolni kell,van 2 hütő táskám és abba szoktam rakni.12 üveg fér bele,és jól tartja a hőt.
27. 7161d4c2ec (válaszként erre: 25. - Doboska.p)
2008. júl. 5. 18:56
Az is fontos, hogy ne friss tojás legyen.
26. smudlaagi54 (válaszként erre: 24. - Rolvisa)
2008. júl. 5. 11:27
Én ezt sóval szoktam elrakni üvegbe,mivel a hütöm állandóan tele van.
2008. júl. 5. 11:15
Ha főzöm a tojást sót teszek a vízbe. ha megfőtt jó bő hideg vizet engedek rá. Így szinte egészben lejön a héjja.
2008. júl. 3. 23:12
zöldségeket darálok le és lefagyasztom,kis adagokban(házi delikát)
2008. júl. 3. 23:11
nagyon praktikus, mire nem jó egy hűtőtáska?
2008. jún. 5. 15:43

Befözésnél dunsztoláshoz hütőtáskát használok,természetesen hütőaku nélkül.

1 hütőtáskába 12 nagy üveg fér,24 órát hagyom benne.

2008. máj. 31. 23:15
Itt az eper szezon. Én csavaros üvegbe rakom cukor nélkül, így nem veszi át a fagyó "szagát". Le turmixolva is rakok el.A bodza szörpöt is fagyasztom, kis 2dl-es műanyag üvegekbe,helyet hagyva a terjedésnek . Télen a teába tesszük.
2008. máj. 31. 23:12
A fagyasztást szeretem.Megőriz minden izt, és nincs benne tartósító.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook