Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Radóci csorba recept

Radóci csorba recept


A Radóci csorba hozzávalói:
1 egész csirke darabjaira szedve
3+1 db répa
1 nagy gogos (paradicsompaprika) vagy kaliforniai, esetleg húsosabb kápia
1 db petrezselyem, 1 db paszternák
1 kisebb zellezgumó, 1 nagy hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
só, szemes bors, 1-2 babérlevél

a sűrítéshez:
4 tojás sárgája, 4 ek tejföl, 2 ek liszt, 3-4 dl tej


Radóci csorba

A Radóci csorba elkészítési módja:
Úgy indul mint egy normál húsleves:
A csirkét hideg vízben feltesszük főni. Lehabozzuk. Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot és a babérlevelet.
A zöldségeket megtisztítjuk, 1 répát és és 1/3 gogost félreteszünk, a többit nagy darabokra vágjuk, majd bezöldségeljük a levest.
A félretett sárgarépát lereszelünk, a paprikát apró kockára vágjuk, együtt olajon megdinszteljük, felöntjük egy kevés vízzel, majd az egészet a leveshez keverjük. Mikor minden megfőtt, kiszedjük a húst (lefejtjük a csontról, széttépkedjük) és a zöldséget (felaprítjuk), a levet átszűrjük, mehetnek vissza a tűzre, besűrítjük, hozzáadjuk a paszírozott fokhagymát, még forraljuk 2-3 percig, kész.
Egy nagyon krémes és gazdag levest kapunk.


Klasszikusan ecettel savanyítjuk és csípős paprikával tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. aug. 21. 10:32
A radóci csorba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook