Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Falusi vagy paraszt csorba recept

Falusi vagy paraszt csorba recept


A Falusi vagy paraszt csorba hozzávalói:
60 dkg marha hús (sertés, csirke)
1 db répa
1 db petrezselyem
1 db kisebb zellegumó
1 közepes fej hagyma
1 nagy marék zöldborsó
1 nagy marék zöldpaszuly
4 db krumpli
2-3 db paradicsom
3-4 darabka ecetes lében eltett paradicsompaprika
olaj, só, bors, csombor, petrezselyemzöld
1 szép szál leostyán (figyelem: a friss fűszernövénynek elég inzív íze van!)

tálaláshoz: tejföl és erőspaprika


Falusi vagy paraszt csorba

A Falusi vagy paraszt csorba elkészítési módja:
A húst felkockázzuk és az aprított hagymával megdinszteljük kissé, majd felengedjük vízzel, enyhén megsózzuk. A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldsegeket, fűszerezzük es kb. 20 percig főzzuk. Ezután jöhet bele a krumpli, zöldborsó, zöldpaszuly.

Frissen tálaljuk tejföllel és erőspaprikával.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A falusi vagy paraszt csorba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook