Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykafrikadella recept

Pulykafrikadella recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Pulykafrikadella hozzávalói:
40 dkg sült vagy főtt, csont nélküli pulykahús
1 db nagyobb főtt burgonya
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1-1 késhegynyi őrölt gyömbér, szegfűszeg és köménymag
1 kk. törött fekete bors
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: patikasó


A Pulykafrikadella elkészítési módja:
A kicsontozott húst a főtt burgonyával és a tisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráltam, majd a habosra felvert tojással és a fűszerekkel jól összedolgoztam. Kis kolbászkákat formáltam a masszából és grillsütőben (vagy megolajozott alufólián a forró sütőben) mindkét oldalán pirosra sütöttem. Bármilyen körettel és salátával nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykafrikadella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook