Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós kacsamell recept

Ropogós kacsamell recept

Elkészítési idő 70 perc

A Ropogós kacsamell hozzávalói:
fejenként 3 szem újburgonya
5 dkg vaj
1-1 szelet bőrös kacsamell
1 közepes fej saláta
néhány szem paradicsom
2 tk. olívaolaj
2 ek. vaj
patikasó

salátaöntet:
3 ek. olívaolaj
2 tk. almaecet
1 nagy csipet patikasó
frissen őrölt bors
1 tk. cukor vagy 1 tk. méz
1 gerezd fokhagyma


A Ropogós kacsamell elkészítési módja:
Kacsamell: A kacsamellek bőrös oldalát bevagdostam, bőrükkel lefelé teflonserpenyőbe tettem és néhány perc alatt kisütöttem a zsírját. Amikor a bőr már aranybarna, megfordítottam és a mellek másik oldalát is megpirítottam. Áttettem egy hőálló tálba és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. Kivettem a sütőből és lefedve pihenni hagytam. Vajas burgonya: Az újkrumplikat megmostam és héjastul puhára főztem. Leszűrtem, kiolajozott tepsibe tettem. Mindegyikre tettem egy pici vajat, megsóztam, majd 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Saláta: A salátaöntet hozzávalóit befőttesüvegbe öntöttem és a tetejét rácsavarva jól összeráztam. A salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedtem, a paradicsomokat felkockáztam és a salátához adtam, majd az öntettel átforgattam. A kacsamellet szeletekre vágtam, a vajas újkrumplival és a salátával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós kacsamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook