Psoriasis/Pikkelysömör (beszélgetés)
Hű... most néztem utána, hogy Magyarországon nincs hajszeszben forgalomban, csak kenőcsben.
Hát akkor fogalmam sincs, a kenőcs szerintem jó lehet, csak nem a hajas fejbőrre.
Szerintem nem pikkelysömör, az általában nem érinti az egész fejbőrt, csak kisebb területeket.
Elosalic-ot próbáld ki esetleg. Párom ezt használta rá és elmúlt.
A hajgyógyász kamerával nézte meg a fejbőröd?
ez érdekes, mert ugy kb 15 éve a homlokomon voltak ilyen tünetek, de akkor még azt sem tudtam mi pikkelysömör. Ráfogtam a hajfestekre. Nem kezeltem semmivel s elis mult. èn most utólag arra gondolok, hogy az lehetett, Aztan rá pár évre a pedikürösöm mondja,milyen érdekes börkeményedéss van a talpamon.
De mivel nincs ludtalpam nem s ér ott semmihez megmagarázhatalan volt. Most persze mindent összeirok megpróbálok visszaemlekezni s ugy gondolom , hogy ugy bujkált bennem ide oda, s csak arra várt hogy kitörhessen. Azzal vigasztalom magam, hogy jobb ha kitör a felszinre (bár randa valami) mint ha belül támadna meg valamit.
Nem akartalak megijeszteni, de nem baj ha tudod, s idöben lépsz. A sérülésekre nagyon hamar reagál, én egy idöben nagyon sokat dolgoztam házon kertben s sokszor megsértettem a kezem . Erre vigyázz !! szép estét
Most megijedtem.
Jellemző-e a homlok,hajtő határnál szerinted a kezdeti fázisban? Mármint ezen a szinten ahol én vagyok.
nem akarlak vigasztalni, nekem is elöször a könyökömon jött ki, mostmár onnan elmúlt kicsit látszik csak a helye.
Azta´n egyik napról a másikra a kézen talpon.
Ennek van egy speci neve eleg ritka.
Hát eléggé sz@r lehet nektek,ha ilyen turbón előjön ez a gyötrelem.
Nekem csak a könyökömön,meg a bokámon van ez a repedezett szarusodás,amivel nem bírok.Ja meg néha a bal kéz nagy ujjam körme.
Nyáron ez is elég látványos.Azt hiszik,hogy retkes.
ma bezséltem az orvossal, s azt mondta folytatni kell a fényterápiát. Akart tablettát is melléirni de modtam azt nem akarok.
Közben beszélgettem másokkal is akik szintén csinalják ezt a fényterápiát, s ök nagyon meg vannak elégedve vele. 6 hétig terapia s 2 évig tünetmentes. A másik azt mesélte, hogy az egész testén volt aztan infuziot és fe´nyt kapott.S total elmult neki.Ö is a kezéveljar most, de neki már alig látszik. Nálam tombol teljes erövel.
Köszönöm nektek a válaszokat :)
Sziasztok!
Anyukámnak van, de az egész testén, tényleg mindenütt, csak az arcán nincs.:S Már 20 éve küzd, én csak néha tünetmentes, de akkor sem teljesen. És amit sajnos el kell fogadni, hogy elmúlni végleg ez nem fog.:( Tünetmentes lehet, de nem múlik el.
Nagyon sajnálom, minden ember megnézni, meg azt hiszik, hogy fertőző, holott egyáltalán nem az.
NEm tudom, min lenne megoldás.
pont ma kezdett el ő is inni egy teakeveréket. Remélem segíteni fog.
Tenyéren és talpon? :-o
Na olyan helyen még nem hallottam csak ekcémáról.
Sajna öröklött, páromnak is van a karján, lábán és a fejbőrén:S
Nyáron a nap hatására jobb, most sikeresen elmúlt neki egy gyógyszertárban kikevert krémtől. Az öccsének is van, de az nem foglalkozik vele.
igen Àgi,ezt én csinálom.3x hetente áztatom s valóban jobb töle, de kell még valami ami végül is a kegyelemdöfést megadja a mocsoknak.Arra gondoltam, hogy belsöleg talán lelki izé...nemtom
erre keresek valaszt köszi :)
Szia!
A nagynéném egy teakeveréket iszik és nem eszik savasabb ételeket. Nézz utána ha érdekel, sajnos nem tudom pontosan milyet. De annyira jó hogy semmi tünete, a bátyjának meg az egész testén látszik...
Talán György-tea is van ilyen..