Progeszteron krém-Women's cream (beszélgetés)
Köszönöm a korrekt válaszod, jól esett!
Nekem sajnos a fő problémám az, hogy már több éve keresek 1 olyan nőgyógyászt, aki legalább 1 kicsit is törődne velem, és ne az ajtóból állapítaná meg a problémáimat.
Sajnos nagyon furcsa volt ez az egész krém sztori, ami körülötte kering... ezt majd egyszer leírom, és ezek alapján szerintem még érthetőbb lesz a menekülésem... :(
A piacon jelenleg két progeszteron krém van, a szélesebb körben ismert norvég 9-10e-ért és egy most terjedőben lévő amerikai 5-7e-ért.
Sajnos az orvosokkal kapcsolatos rossz tapasztalataiddal egyet kell értsek, a sokan a gyógyszeripar által mozgatott robotok. De nem mind. Így a félelmeid tulajdonképpen érthetők, különösen a negatív saját tapasztalatod függvényében.
Ami azonban fontos és ez orvosfüggetlen.
A női test progeszteront és ösztrogént termel, ez tart egyensúlyt (kivéve amikor nem).
A gyógyszeripar fogamzásgátlóiban és egyéb hormongyógyszereiben szintetikus progeszteron és ösztrogén van. Ami olyan mint a női szervezet által termelt hormonok, de mégsem (lásd pl a nálad fellépő mellékhatások).
A természetes progeszteron krémben természetazonos progeszteron van. Ez egy természetgyógyászok által javasolt szer. Mivel a hatóanyaga totálisan megegyezik a szervezet által termelt hormonnal, így nincs mellékhatása.
Mindkettő hormon tartalmú szer, csak az egyik szintetikus a másik természetes.
Ha van egy rakás tüneted, ha érzed, hogy felborult a hormonháztartásod az magától nem fog rendbe jönni, általában.
1) Elfogadod, hogy kell a hormon a szervezetedbe vagy nem fogadod el
2) Elfogadás esetén, eldöntöd, hogy a szintetikusban vagy a természetesben hiszel...
Én a természetes gyógymódok és természetes megelőzés, preventív gyógymódokban hiszek, ezért szeretném, ha mások is ebben hinnének, de ez nyilván nem egy inkviziciós küldetés...
Csak egy érdekesség: kínában azért fizetnek az orvosnak, hogy tünetmentesen tartsa a páciensét. Ha a páciens megbetegszik, az orvos nem kap egy fillért sem... Ez mindenesetre nem jellemző a modern társadalmakra...
Tudtommal 9 ezer forint 3 hóra.
Valamiben muszáj hinnünk, hát köszi, én HITTEM anno a nődokimnak, hogy az általa ajánlott fogamzásgátló lesz a legjobb... aha... azóta is nyögöm a mellékhatásait, lassan 1 éve, hogy nem élek vele.
De természetesen vannak jó gyógyszerek, nem ezt mondom, csak a k. anyját az összes ilyennek, sajnos (99%-ára igaz), hogy nem azért ajánlja, hogy jobban legyél, hanem az ajándékok miatt. Gusztustalan.
Zsanettával egyetértve, valamiben muszáj hinnünk.
Ha mindenhez szkeptikusan állunk, akár éhen is hallhatunk, mert ki ne hallott volna már a húsok hormonszennyeződéséről, a tej tejnélküliségéről, a margarin egészségtelenségéről, a zöldségek vitamin szegénységéről...
Ha meg nincs mellékhatása egy szernek (és a progeszteron krémnek nincs), akkor nyerhetsz egészséget és a legrosszabb ami történhet, hogy vesztesz 10 vagy 5 ezer (attól függ milyen krémet használsz) forintot 3 hónapra vetítve.
Nekem nem kellett nyálvizsgálat.
Szóval én második ciklusban használom a krémet,és szerintem jó lesz.
Ha van egy kis remény és javulás az már jó.
De mindenki saját maga dönti el.
Szerintem a 12 ezer a krémért nem drága ha azt vesszük,hogy 3 havi.
Ezeket a krémeket vizsgálat nélkül is lehet használni.
Bár a vizsgálat megalapozza a történetet.
Egyébként a 14 ezres vizsgálat nem is sok. Komolyabb klinikákon 130-ért küldik ki a mintádat Amerikába és vissza.
Ha spórolni akarsz, akkor keress egy olyan krémet, ami ugyan olyan jó, csak fele annyiba kerül.
Szerintem krém nem csak a pénzről szól.
Meg ez olyan ha vki pl. beteg eléggé mint én ,és nem használ a gyógyi amiket az orvosok írnak akkor mindent kipróbál,veszíteni valóm nincs.
Nyálvizsgálat???
Én is indítottam 1 ilyen témát ez ügyben.
Én végül úgy döntöttem, hogy nem merem használni.
Teljesen kész vagyok ettől az egésztől, ijesztően pénz szaga van, s félek a szer hatásától...
Előtte a 14 ezer forintos nyálvizsgálat is nagyon gyanús volt. :(
Igyekszem ,több -kevesebb sikerrel.
Akkor te is babát akarsz?
Én is így vagyok ezzel,csak végre használjon.
6x operáltak ,már vágtak is 2x és 3 lombik,de semmi,Inzulinos lettem és trombózisra hajlamos
Én megrendeltem ,beszéltem is a Verával,azt mondta a futár pénteken hozza,hát nem tette.
És te át is vetted?
mit mondott hogy kenjed?
Én kaptam és nekem nem volt vészes.
Csak nem állandó és nem tartós..
A krémet mára vártam volna ,de nem jött meg.
Hát azt kihagynám főleg hogy még nem szültem,bár gondoltam rá,hogy petefészeimet vetetem ki,lombikkal még lehet így donor petesejttel
Szerintem a krém jó lesz,remélem
Immár 12 éve vagyok túl endometriosis externa műtéten. Azóta jól vagyok...
Van, amikor csak a radikális megoldás a megoldás. Nekem is volt előzőleg kisebb műtét, illetve gyógyszeres kezelés, de nem vált be.
Így oldódott meg minden panasz.
Endometriosis,6x operáltak vele én is most rendeltem meg,vártam hogy ma szállítják de sajnos nem.
Én is abban bízom hogy ez használ.
További ajánlott fórumok:
- PCO, IR, alacsony progeszteron szint és ami mögötte van
- Alacsony progeszteron szint!
- Alacsony progeszteron-szint?
- Women's Cream, Emerita, Natpro, Progest cream. Van valakinek ezzel a progeszteront tartalmazó krémekkel kapcsolatban tapasztalata?
- Women's Cream progeszteron krémnek van mellékhatása?
- Használhatom így a Women´s Cream progeszteron krémet?