PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Abbahagytad a crinonet ès nem jött meg?
Az fura
Nèzesd meg magad egy nőgyògyàszsti uh-val
Akkor itt màr döntöttèl is.
Akkor menj az èvfordulòs ünneplèsre ès told a lombikot egy hònappal.
Valòszînű nem is vagy erre mèg îgy kèsz....èn is voltam îgy....ha nehèznek èrzed, sajnos nehèz is lesz
Ès ki tudjs mi lesz ott az èvfordulòn :)
Sajnos nàlunk is kevès a katona, nekem nincs diagn.probl., ès voktsm 2x spontân terhes.
De a kevès katona minősègi problèmàt vet fel, ès egy ideig èn is elhittem a "csak egy kell" dumàt, de aztân hozzàèrtő doki elmagyarâzta, hogy s sperma szàma, minősège, egèszsègessège ugyanolyan fontos mint a petesejtnèl, ahogy a pàr èletkora is.
Segîtenek a lombikon, de több a buktatò, mint egy spontân, termèszetes fogantatâsnàl
Ez tény, én is kihagytam a medencéket és a szaunát a szállodában, a csomagban levő masszázst kozmetikai kezelésre csereltettem és a vacsi fogásaihoz tartozó borsort is a férjem itta meg helyettem, de ettől még nagyon jól éreztem magamat és nem ezt a részt meséltem senkinek, hogy mit nem csináltam.
De mivel te még nem foglaltál, ezért tudsz sok lehetőség közül választani. Nem kell mindenáron wellness, lehet kirándulós, városnézős, kulináris opció. Illetve a másik megoldás, hogy Tapolca környékén foglalsz, aztán onnan tudtok menni, ha épp akkor kell. 😃
Ha terhes leszek, akkor nem tudunl fürdbe menni :)
Illetve 20 évforduló sem lesz többet :)
De tény a babó lenne a legfontosabb
Engem màr hîvtak volna a szeptemberire, de nem hîvtak.Szòval sztem màr nem lesznek nagy vàltozàsok főkèpp az èv mâsodik felèben
Amùgy sajnos ez erről szòl, nekem màr 7 ève.Vagy nyaralsz ès mèsz, vagy lombikozol.
Volt amikor arra esett volns a kezdès, kèrtem h.màsnap màr mennènk.Mondtàk a recin, hogy akkor majd 1 hònap mùlva.
Ez nem a te kîvânsàgodròl szòl
38 èvesen màr az icsit kellett behùzni
Azt ne felejtse senki, a lombikon azt "erőltetik" össze, amit a termèszet maga vmièrt nem akarta hogy egybe kerüljön.Oka van, amit csak a jòisten tud (nem vagyok hîvő)
Egyébként tényleg érdekes. Én ezen már gondolkodtam egyébként. Gondolom petesejt is a "legjobb" érik meg minden hónapban, mint ahogy azt mondják spermium közül is a legéletképesebb termékenyiti meg. Azért ebbe eléggé belevan nyulva egy lombik alatt.
De ezeket soha nem fogjuk megtudni szerintem.
Az is érdekes amit írsz hogy az "első lombikos generációnak" majd hogy alakul a gyermek vállalása. Érdekes kérdések ezek.
Nem bírtam ki,most hívtam fel Attilát Tapolcán, az embriológust,hogy ez hogy törtènhetett meg. Hát sokkal előbbre nem lettem vele!
Közölte,hogy sajnos ez benne van a pakliban, ezt senki nem tudja megjósolni,hogy hányan ébrednek fel. Egyébként az 5 napos embriók sokkal érzékenyebbek a felolvasztásra,mint a 3 naposok, 5 napos felolvasztásnál több a sikertelenség aránya,mint a 3 naposoknál.
Icsinek nincs hozzá semmi köze.
Ezzel le is tette a telefont..most gondolom szid,hogy mertem felhívni,mert ég a fülem..
Nálunk, amikor annak idején keresték a kislányunknál a légzés leállás hátterében álló ritka genetikai betegséget, anyagcsere zavart, akkor minden orvos második kérdése volt, hogy természetes úton vagy mesterségesen sikerült a 3 baba. Mikor mondtam, hogy hiperstimulált inszeminációval, akkor mindig azt mondták, hogy maga a stimuláció és a mesterséges támogatás, amit kap a terhesség okozza azt, hogy több a fejlődési rendellenesség, genetikai betegség a stimulált terhességeknel. Azzal magyarázták, hogy ilyenkor olyan petesejt is megérik, ami normál körülmények között nem és olyan baba is megmarad, aki normál körülmények között nem. Hozzátették, hogy akkor várható még egy "hullám", amikor az a generáció felnő, akik közül már nagyobb arányban vannak mesterséges úton fogantak, mert több "rejtett hibát" hordoznak ők és ha ketten ugyanazzal a hibával a tarsolyukban találkoznak... Genetikusok, nőgyógyászok, neurológusok, gyermekorvosok, anyagcsere szakértők mondták ezeket nekem. Hozzátéve, hogy ezt soha nem fogja hivatalosan elismerni a szakma, mert egy komplett iparág érdekeit sértené.
Nem tudom, érdekes nekem ez. Nálunk viszont hála istennek nem találtak genetikai alapú betegséget a lányunknál, így mi nem erősítjük ezt a tézist. És annyi mindenen múlik egy baba egészsége, hogy ezt nehéz is kutatni, valós adatokat szerezni szerintem. Főleg, hogy sok beteg gyerekeknél hatalmas kérdőjel, hogy genetikai baj, terhesség alatti fertőzés vagy oxigénhiány vagy bármi más okozza a bajt. Azt sem egyszerű sokszor tisztázni, hogy betegen született, vagy szülés közben, után történt a baj. Főleg, hogy sok esetben nem is túl támogató az orvos szakma ennek kiderítésében.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..