Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Pórés-karfiolos rakottas recept

Pórés-karfiolos rakottas recept

Elkészítési idő 55 perc

Kalória 725 kcal

A Pórés-karfiolos rakottas hozzávalói:
20 dkg rizs
20dkg karfiol
50dkg darált pulykahús
2 nagy póréhagyma
só,szerecsendió
2dl tejszín
2dl tejföl
10dkg sajt
olaj


A Pórés-karfiolos rakottas elkészítési módja:
A rizst készre pároljuk,a karfiolt félig puhára főzzük,villával összetörjük és a rizzsel elkeverjük. Póréhagymát felkarikázzuk,kevés olajon megpároljuk,hozzáadjuk a darált p.húst és fehéredésig pirítjuk.Megsózzuk és kb fél mokkáskanálnyi szerecsendiót adunk hozzá.Felöntjük a tejszínnel és pár perc alatt összeforraljuk.Tűzálló tálba rétegezzük a karfiolos rizst és a húst,a rétegek közé teszünk egy kis tejfölt.Tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük:-)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A pórés-karfiolos rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook