Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül recept

Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül recept

Elkészítési idő 20 perc

A Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül hozzávalói:
TORTAALAPHOZ:
20 dkg keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál kávé

KRÉMHEZ:
25 dkg krémsajt
10 dkg étcsoki
5 dkg cukor
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor

TETEJÉRE::
csokiforgács


A Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül elkészítési módja:
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, a kakaót és a kávét, az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára.

A krémhez a csokit olvaszd fel vízgőz felett, és várd meg, míg langyosra hűl. Addig a krémsajtot habosítsd a cukorral, a vaníliával és az olvasztott, kihűlt csokival. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és egyenletesen kend a süti tetejére, majd szórd meg csokiforgáccsal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, utána kínáld.


A sajttortánál csak nehezen találsz egyszerűbb édességet. Csokival bolondítva különösen finom, és bármilyen alkalomra tökéletes. Érdemes a mascarponét előre kivenni a hűtőből, mert akkor tudod szép simára keverni. A krémsajt tejszínnel gazdagítva rendkívül krémes lesz. Kipróbálhatod ét-, tej- és fehércsokival is.

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 13. 10:08

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook