Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi pilóta keksz recept

Házi pilóta keksz recept

A Házi pilóta keksz hozzávalói:
Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(ettől lesz igazán keksz a keksz)
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tk vanília kivonat
2 M-es tojás sárgája
1,5 ek kakópor

Krémhez
1 tálba étcsokoládé
15 dkg vaj
3-4 ek porcukor
1 dl tejszín
1 tk rum (opcionális)


A Házi pilóta keksz elkészítési módja:
Kezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lábasba vizet teszünk, erre rátesszük a csokival és egyéb hozzávalókkal megpakolt tálat, és melegíteni kezdjük a vizet, hogy vízgőz felett mindent egyneművé olvasszunk. Ha kész, félretesszük hűlni.

Jöhetnek a kekszek. Érdemes a hozzávalókat kettészedni, és 2 tésztát kikeverni. A lisztet a porcukorral elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Az egyikhez hozzáadjuk a vanília kivonatot, a másikhoz a kakaóport, majd a tojások sárgájával összeállítjuk a tésztát. Ha nem állna össze, pár csepp vízzel tudunk segíteni magunkon. 🙂 Ha kész, fóliába csomagoljuk, és kis időre (fél óra) betesszük a hűtőbe pihenni a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagra, és korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Kiszúróval dekorálhatjuk a közepét, mivel sütőport nem használtunk, nem lesz torzulás sülés közben. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12-14 perc alatt megsütjük a fehér és a barna korongokat is. Hagyjuk teljesen kihűlni!!! Egy korong közepére krémet helyezünk, majd egy ellentétes színű korongot ráteszünk, és óvatosan összenyomjuk, amíg a krém el nem oszlik egyenletesen a keksz széléig. Én a hűtőbe tettem, hogy a krém ne legyen túl lágy szobahőmérsékleten.


Szerintem másnap lesz a legjobb, akkor már nem fog szétcsúszni, a tapasztalat a töltött kekszeknél ezt mutatja. Próbáljátok ki! 😉

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 13. 07:48

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook