Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Pityókás ponty recept

Pityókás ponty recept

A Pityókás ponty hozzávalói:
1 kg filézett pontyszelet,
1 kg hagyma (a pácoláshoz),
40 dkg gomba, 2 dl tej,
2 dl vörösbor, 5 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyem,
őrölt bors,
só,
a sütéshez olaj.


A Pityókás ponty elkészítési módja:
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom. A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.


Kategória: Halas ételek receptjei


A pityókás ponty elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook