Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Pityókás epres-málnás kocsonya recept

Pityókás epres-málnás kocsonya recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 234 kcal

A Pityókás epres-málnás kocsonya hozzávalói:
8 személyre:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper,
10 dkg málna,
5 dl muskotályos bor,
2 evőkanál zselatinpor,
1 dl cukorszirup,
1 mentaág.

A vaníliás krémhez:
4 dl tej,
6 dkg cukor,
4 tojássárgája,
1 tasak vaníliáscukor.


A Pityókás epres-málnás kocsonya elkészítési módja:
1. A zselatint feloldjuk egy tál hideg vízben. 4 dl bort megmelegítünk, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Levesszük a tűzről, és belekeverünk még 1 dl bort meg a cukorszirupot. 2. Hosszúkás teflon tepsibe tesszük kereszt alakban a mentát, és nagyon vékony réteg zselatinos krémet simítunk rá, majd hűtőbe állítjuk. 3. Az epret és a málnát megmossuk, megtisztítjuk, és kettévágjuk. 10 darabka epret a mentalevelek közé rakunk, majd beleszórjuk a maradék epret és a málnát. 4. A gyümölcsöket óvatosan a zselébe nyomkodjuk, de vigyázzunk, ne törjük össze! Ismét egy réteg zselét simítunk rá, alufóliával lefedjük, és 12 órán át hűtőben állni hagyjuk. 5. A vaníliás krémhez a tejet a vaníliáscukorral megmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a meleg tejet. Gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Eperdarabkákkal díszítve, a krém tetején tálaljuk a kocsonyát.

Ha megmarad a kocsonyából, vágjuk kis kockákra, és szúrjunk mindegyikbe fogvájót! Étvágygerjesztő falatkának kiváló.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A pityókás epres-málnás kocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook