Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Póréhagymás zöldségleves recept

Póréhagymás zöldségleves recept

Elkészítési idő 70 perc

Kalória 127 kcal

A Póréhagymás zöldségleves hozzávalói:
40 dkg burgonya,
25 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
1 póréhagyma,
2 evőkanál petrezselem (apróra vágott),
őrölt bors,
só.


A Póréhagymás zöldségleves elkészítési módja:
A burgonyát, a répákat és a zellert megtisztítjuk, a póréhagyma külső leveleit leszedjük. A zöldségeket kis kockákra vagy karikákra vágjuk. 1,5 liter sós vízben, fedő alatt felforraljuk. 15 perc forralás után kislángon még 45 percig főzzük. Amikor kész, petrezselyemmel megszórjuk, és borssal ízesítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A póréhagymás zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook