Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) recept

Eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) recept

Kalória 1746 kcal

Az Eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) hozzávalói:
1 kg eper,
90 dkg befőző cukor,
2 evőkanál citromlé,
1 citrom (reszelt héja),
8 szem szegfűszeg.


Az Eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) elkészítési módja:
Az eper csumáját kiszedjük, a gyümölcsöt folyó vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, majd lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot, és egy éjszakán át állni hagyjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, beleszórjuk a szegfűszeget, lassan melegítjük, és 45 percig állandóan kevergetve főzzük. Amikor kocsonyásodni kezd � amit egy hideg kistányérra csurgatott lekvárcseppel ellenőrizhetünk � leszedjük a habját, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztba rakjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az eperdzsem ( 4 db fél literes üveghez ) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook