Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Petrezselymes csirke recept

Petrezselymes csirke recept

Elkészítési idő 45 perc

A Petrezselymes csirke hozzávalói:
4egész csirkecomb
kb 1dl citromlé
ételízesítő
bors
2ek kukoricaliszt
1dl víz
2dl tejszín, kis csokor petrezselyem


A Petrezselymes csirke elkészítési módja:
A combokat előkészítjük (alsó felső combra). A citromléből, kis borsból és ízlés szerinti ételízesítőből "páclevet" készítünk. Ebben a lében pár percig áztatjuk a combok, mind a két felét. Kissé kiolajozott tepsibe tesszük, lefóliázzuk és 20-25 percig pároljuk a sütőben. Ezalatt a kukoricalisztet, a vízzel, a tejszínnel és az apróra vágott petrezselyemmel alaposan elkeverjük, és a párolás végén a húsra önjük. Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, és lepirítjuk.

Tartáralapos salátát szoktam készíteni hozzá, amibe vastagra reszelt sajtot, és kis almadarabokat teszek. Ill. rizzsel tálalom.
Könnyű, és nagyon finom kaja:)


Kategória: Húsételek receptjei


A petrezselymes csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook