Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

21971. Danke85 (válaszként erre: 21967. - Eper2)
2020. máj. 2. 19:41

Nekem egy hét múlva jöttek a mellèkhatásai a Gnrh.nak

Minden éjjel 1x arra keltem hogy meggyulladok. Hüvelyszárazság.

Napközben semmi bajom nem volt. Aztán miután beadtam a 2.havi gnrh.t elszabadult a pokol🤣 éjjel már semmit sem aludtam. Nekem szerencsére télen volt a gnrh, így nyitott ablaknál szenvedtem át az èjszakákat.

21970. eper2 (válaszként erre: 21969. - Mancs75)
2020. máj. 2. 17:55
Akkor is kell sajnos :-(
21969. Mancs75 (válaszként erre: 21967. - Eper2)
2020. máj. 2. 14:24
De ha nem friss beültetés, hanem FET van, akkor is kell a depot injekció? Akkor nem más az eljárás...?
21968. eper2 (válaszként erre: 21958. - 44a64b262f)
2020. máj. 2. 13:46
Próbáld meg! Én is nagyon örültem volna az ikreknek:-). Bízzunk benne, hogy sok embrike lesz és akkor tudtok többször is próbálkozni, ha elsőre nem is sikerülne.
21967. eper2 (válaszként erre: 21963. - Solinca)
2020. máj. 2. 13:39

most tartok a második gnrh kúránál az adenomiózisomra, hőhullámok, fejfájás, ingerlékenység, hangulatváltások. Ezek egyébként már 1 depot injekció beadása után is jelentkezhetnek, ami ugye minden protokoll része. Non-stop klimax gyakorlatilag. Immungyengítés prednisolonnal->émelygés, gyomorfájás, falási rohamok úgy, hogy közben nem ehetsz, mert figyelni kell az Inzuln Rezisztenciára, mert az szinte mindenkinek van. Depot injekcióval leállított hormonműködést követően az ember kap egy lórugásnyi ösztrogént és felrobbannak a petefészkeid. A klimax tünetei 1 nap alatt kiírtva és a szervezeted elkezd teljesen ellentétes hormont kapni:-). Majd a beültetés után jön a progeszteron pótlás. Ha nem tudsz otthon maradni, akkor a reggeli és a déli adag után bealszol a munkahelyeden, vagy jó esetben csak olyan mintha be lennél rúgva.

Erre jöhet még eszelős vizelet csípés, ha nem bírod az utrogesztant vaginálisan, nekem sajnos jött is.

És ha esetleg ugye nem jön össze, akkor a hormonok adagolásának elhagyása is oda tud vágni rendesen, plusz a kudarcélmény.

21966. Mancs75 (válaszként erre: 21956. - Pompom)
2020. máj. 2. 11:43
Tényleg? Én elég sűrűn néztem az oldalukat, de csak most tűnt fel. Az biztos, hogy ez nagyon izgalmas időszak...nem is tudom, mikor állhat helyre a normál működés? Nyár vége, ősz eleje? Most azért még sok minden esetleges... Viszont őszre meg rebesgetik a vírus második hullámát, szóval jó lenne valahogy a kettő közé beférni...
21965. 44a64b262f (válaszként erre: 21961. - Solinca)
2020. máj. 2. 11:37
Én magamnak jún 30-at számoltam
21964. adeafb5fc9 (válaszként erre: 21961. - Solinca)
2020. máj. 2. 10:11
Èn îrtam a szlovàk nagykövetsègnek 10 percen belül vàladzoltak. Inkàbb îrj mailt.
21963. Solinca (válaszként erre: 21949. - Eper2)
2020. máj. 2. 09:50
Milyen hormonokated szedtèl, ès milyen mellèkhatásai voltak? Fogamzásgátló, depot, progeszteron?
21962. Solinca
2020. máj. 2. 09:39
A konzuli szolgálat honlapja egy fos. :x
21961. Solinca (válaszként erre: 21957. - 80dcb9bbe3)
2020. máj. 2. 09:38
Átjutni könnyebben át lehet, ha üzleti útra hivatkozol, esetleg multinál dolgozol, ès el tudod intèzni. Az èn cègemnek háLa Istennek van Csehországban gyára, azt el tudom intèzni. A szállások május 25-èn nyitnak elvikeg, persze ez a fertőzèsszámok alapján változhat. Május mèg elèg kockázatos, mert bizonytalan a helyzet. Júniusban tervez valaki menni? Nekünk elvileg június vège, július eleje, az talán már jó lehet. Ha valami gikszer lenne, azt mondták, lefagyasztják a petesejteket.
21960. 80dcb9bbe3 (válaszként erre: 21959. - 44a64b262f)
2020. máj. 2. 09:29
Ne aggódj,mire oda kerül a dolog,hogy menned kell,addigra az is lesz!🙏Itthon már 4-tôl beindul az egészségügyi ellátás!Szerintem kint sem lesz másként!
21959. 44a64b262f (válaszként erre: 21957. - 80dcb9bbe3)
2020. máj. 2. 09:26
Tényleg, a szállásra még nem is gondoltam.
21958. 44a64b262f (válaszként erre: 21955. - Eper2)
2020. máj. 2. 09:25

Ma kaptam egy automatikus emialt Mónikától.

A donor stimuja rendben halad, a tervett időpont a leszívásra 05.07. Utána nézhetem a fejlődést az online felületen.

Van egy új nyomtatvány COVID-19, tájékoztatás, hogy ha lehet halasszuk el a beültit, de ha nem akarjuk, akkor mehet.

Azért gondolkodom a 2-őn mert a bevizsgált sem tuti, ott is 60-70 %-os a siker. Így talán hátha az egyik megmaradna, és nem telne az idő, mert nekem egyre kevesebb van.

Ha esetleg megtapadna mindkettő, hát Istenem lenne egy ikerpár. Nem bánnám amúgy.

21957. 80dcb9bbe3 (válaszként erre: 21952. - Mancs75)
2020. máj. 2. 09:22

Nekem írt Mónika a héten,belinkelem,amit válaszolt:

levelét!

A klinika korlátozott kapacitással újraindul májusban, egyelőre cseh és szlovák állampolgároknak volt lehetőség kezelésre jönni áprilisban.

Van lehetőségünk kiállítani igazolást pácienseink részére, melyben szerepel, hogy orvosi kezelésre jönnek, de garantálni nem tudjuk, hogy biztosan mindkét határon problémamentes lesz az átkelés. Egyelőre tapasztalatunk nincs erről, még nem érkezett magyar páciens Magyarországról. Az aktuális helyzetekről a határátkelésekkel kapcsolatban ezen az oldalon tud tájékozódni: [link]

A kezelés kezdete előtt alá kell majd írni egy nyilatkozatot, melyben szerepel, hogy egyelőre nincs elegendő információnk arról, hogy a vírus hogyan hat a terhességre és tudomásul veszi az ezzel kapcsolatos esetleges kockázatokat,és hogy a kezelésbe csak saját felelősségre vágnak bele. Ki kell majd tölteni egy Covid 19-cel kapcsolatot kérdőívet is, ez jelen pillanatban még nem elérhető, de ha aktuális lesz, elküldjük Önöknek.

Mi azt javasoljuk, hogy ennek fényében legyenek még egy kicsit türelemmel, míg ez a járványhelyzet normalizálódik az Önök egészsége érdekében.

Egyelőre nem tudjuk a szállást sem garantálni, mert a hotelek, szállodák nagy valószínűséggel május végén nyitnak újra, de ez természetesen változhat attól függően, hogy a fertőzöttek száma hogyan alakul Csehországban.

21956. Pompom (válaszként erre: 21952. - Mancs75)
2020. máj. 2. 09:09
Szia, ez már min. 1,5 hete fenn van a magyar oldalon. Érdemes a cseh nyelvűre is ránézni. Az ugye a cseheknek van és ott írják, hogy nekik milyen feltételekkel kezdték el már pár napja a kezeléseket.
21955. eper2 (válaszként erre: 21953. - 44a64b262f)
2020. máj. 2. 08:41

Szia Cica45 :-)!

De igen. Az első beültetésen 1 kis embriót ültettek be, a másodiknál kettőt. Az itthoni dokim javasolta, hogy próbáljuk meg kettővel. Így, most már csak 2 embrike van.

Közben Mancs75-nek is válaszolok. Amikor én felvetettem a 2 embriót a cseheknek, annyit írtak, hogy nem javasolják, de ha a dokid belemegy, akkor nyugodtan. Nekem Dr. Kamil Frank simán belement. Szerintem ez igazából a te döntésed , ők csak a kötelező protokoll miatt megfutják ezt a kört, de nem foglalkoznak vele, simán bedobálják a fagyibabákat. Nekem ugye kettővel sem sikerült, így elég pipa az ember. Ha a donorodtól lesz elég 5-6-7 embrió, akkor egyszer érdemes megpróbálni. 2-3 embrió esetén szerintem nem jó, mert akkor csak 1-2 lehetőséged marad és ennél a donoros bulinál is annyi mindent ki kell próbálni, ha nem jön össze, hogy jó ha van több lehetőség.

21954. Mancs75 (válaszként erre: 21953. - 44a64b262f)
2020. máj. 2. 08:25
Az nem úgy van, hogy egy életkor felett eleve nem ültetnek be kettőt? Mintha ezt olvastam volna valahol. Mert ha mind a kettő megmarad, az nagy kockázat a kihordás szempontjából.
21953. 44a64b262f (válaszként erre: 21951. - Eper2)
2020. máj. 2. 07:42

Akkor még van 3 embriotok.

Úgy legyen, hogy 1 legalább sikeres legyen.

Nem kerult szóba nslatok hogy egyszerre 2-ot ültessenek be?

Én ezen gondolodom mostanaban.

21952. Mancs75
2020. máj. 2. 01:06
Hoppá, a Reprofit oldalán megjelent, hogy újra nyitják mind a két klinikát. Bár azt nem írják, hogy a külföldiekre mi vonatkozik.
21951. eper2 (válaszként erre: 21950. - 44a64b262f)
2020. máj. 1. 22:25

Szia Cica45!

Nem csináltattunk pgs-t. Sokan ragaszkodnak hozzá. Mi valamiért nem csinálattunk. 5 embrió lett, gondoltuk egy belőle csak betalál.

21950. 44a64b262f (válaszként erre: 21948. - Eper2)
2020. máj. 1. 20:44

Azt szeretném kérdezni, hogy volt e pgs vizsgálat az embrióknál?

Én megrögzötten ragaszkodom ehhez a vizsgálathoz.

21949. eper2 (válaszként erre: 21944. - Mancs75)
2020. máj. 1. 19:34
Én már 46 vagyok :-(. Én sem gondolkozom már saját sejtes babában. Szerencsére nálam a donor petesejttől való idegenkedés, elő sem jött. Az 1-3 százalék, amit Sipos doki és Dévai is mondott, engem is meggyőzőtt elég hamar, pláne, hogy nálam is első baba lenne. Arról nem is beszélve, hogy a donoros sem sétagalopp. Rengeteg pénz, hormonok, sok-sok rosszullét a gyógyszerektől. Nagyon nem könnyű ez sem.
21948. eper2 (válaszként erre: 21940. - Solinca)
2020. máj. 1. 19:21
2 donorpetesejtes beültetésem volt és nem volt megtapadás sem. Arra gyanakszik az immunológus doktornő, hogy a szervezetem nem akarja elfogadni az idegen sejtet. Erre írta fel a sandimmunt. Nagyon sok nőnek bevállt. Megpróbálom hátha.
21947. Solinca (válaszként erre: 21945. - Mancs75)
2020. máj. 1. 13:00
Hát, erre mondta a doki, hogy szuper, 33-34 éves kornak megfelelő szint, csakhogy a petesejt az korral öregszik, így sajnos ugyanúgy 1-et kell keresgélnünk a 10-ből, hogy egészséges legyen. Kicsit róka fogta csuka. :x
21946. Solinca (válaszként erre: 21944. - Mancs75)
2020. máj. 1. 12:58

Nagyon szépen összefoglaltad, én is így gondolom.

Januárban, mikor voltunk az utolsó beültetésen a SOTE-n, két petesejtből két embrió lett, és Murber doki mondta, hogy nagyon szerencsések vagyunk, mert 44 éves korban az esetek 75%-ában (lehet, hogy ez az ő tapasztalata) nem is tudnak mit leszívni, és hogy még továbbfejlődött, az is nagyon jó. Más kérdés, hogy az a beültetés egyáltalán nem sikerült. :/ Tavaly mondjuk 2x beleestem a 3%-os létrejött terhességbe, de ha azoknak 1-3%-a végződik szüléssel, az már nagyon kis esély. :(

21945. Mancs75 (válaszként erre: 21943. - Solinca)
2020. máj. 1. 11:49
Hú, az szuper. Nekem 43 évesen volt 1,04, aztán tavaly őszre ez lecsökkent 1 alá. Most tavasszal akartam újra nézetni, de ugye most nem ennek az ideje van...
21944. Mancs75 (válaszként erre: 21935. - Eper2)
2020. máj. 1. 11:47

Biztos nincs egységes vélemény, de talán egy lombikos orvos több tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, mint egy sima nőgyógyász. És ahogy Solinca írta, nem az orvos fogja elszenvedni annak a következményeit, ha merő jóakaratból olyan dolgokra biztat, aminek a mi korunkban már nincs, vagy nagyon pici a realitása. Tetszik vagy sem, a biológiának, a természetnek vannak bizonyos törvényei, és bizonyos életkor felett a test már nem a gyerekvállalásra van kitalálva, legalábbis nem a hagyományos úton. Mondom ezt úgy, hogy 45 éves leszek szeptemberben, és első babáért mennénk a Reprofithoz. Hála Istennek, hogy van ez a lehetőség, mert társadalmi szempontból valóban kitolódtak a határok a gyermekvállalásra, de ezt a biológia még nem követte le. Sipos doktortól ezt olvastam:

"A főorvos az időtényező jelentőségét még egy csaknem negyedmillió adatot elemző amerikai tanulmánnyal is alátámasztotta. szerint a lombikbébiprogramoknak nagyjából 32 éves korig negyvenszázalékos a sikerességük.

Negyvenéves kor felett azonban ez drámaian zuhan: 43-44 év felett a páciensek negyede már a petesejtleszívásig sem jut el, mert nem termelődik saját petesejtje, a megtermékenyített petesejteknek kevesebb mint a feléből lesz beültethető embrió, átlagosan három százaléknál fogan meg a terhesség, és csak a beültetések 1-3 százalékából születik egészséges baba. A centrumvezető lapunknak elmondta, hogy a világ egyik legkorszerűbb meddőségi centrumában, a római Generában a beavatkozások 80 százalékában végeznek a beültetendő embrióknál előzetes genetikai szűrést, és azt találták, hogy 45 év felett nincs szabályos genetikai állományú, egészséges embrió. Ezért ott és világszerte egyre több helyen a 45 év felettieknél már nem vállalnak mesterséges megtermékenyítést."

Amikor tavaly szeptemberben volt egy próbálkozásom, (csak a leszívásig jutottunk el, de az mondjuk nem a petesejtek hibája volt), akkor az orvos 2-3, maximum 5 %-ra mondta a siker esélyét. De csak a terhességét, és nem egy egészséges babáét! Annak nyilván ennek a töredéke az esélye ebben a korban. Szóval lehet próbálkozni mindenféle dolgokkal, amikről úgy hisszük, használnak, de én nem szeretném hamis illúziókba ringatni magam, kockára tenni az egészségemet, és reményeket, pénzt ölni olyan dolgokba, amik persze bejöhetnek, de ha nem...? Akkor 45 évesen megyek majd elvetetni egy beteg babát? Csak azért, mert ostobán és felelőtlenül, vagy akár fanatikusan ragaszkodtam dolgokhoz? Nehéz dolog ez...mondom ezt úgy, hogy még nekem is eszembe jut, mi lenne, ha saját sejttel tennék még egy próbát, miközben már eldöntöttem, hogy donoros babát szeretnék. Amivel semmi gondom nincs, mármint a donorral, éppen annyira az enyém lesz, mintha saját sejtemből született volna, csak pozitív érzéseim vannak ezzel kapcsolatban de persze elhiszem, hogy vannak, akiknek ez komoly dilemmát okoz.

21943. Solinca (válaszként erre: 21941. - Mancs75)
2020. máj. 1. 11:30
Tavaly szeptemberben
21942. Mancs75 (válaszként erre: 21939. - TAndi86)
2020. máj. 1. 11:25
És is a Géniumot néztem ki, mert elég közel van hozzánk meg ők gépben vannak a donoros dolgokkal, bár ők a Reprogenesis partnerei, bár gondolom, nem probléma, ha Reprofitos megy oda. :) De Timmermannon kívül más is szóba jöhet ott? Hiszen gondolom, mindenki őt akarja, az meg lehetetlen....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook