Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Peteféeszekben solid rész mit takar? fórum

Peteféeszekben solid rész mit takar? (tudásbázis kérdés)


dec. 4. 13:47
Imola2 sajnalom, ami veled tortent, biztos nehez volt megelni a napokat. Azota minden rendben?
dec. 3. 23:05
Szia!2017 januárjában 3*13 mm.s cisztát láttak uh.n a petefészkemben,de nem volt vele teendő...viszont valami nem stimmelt..megjelentek immungyengeségi jelek(most nem részletezem..) illetve visszatérő nőgyógyászati problémáim...3 szor voltam állami intézményben fél éven belül.de csak szokásos kúpot kaptam fertőzésre...2017 júl.ban magándoki vette észre hogy valami van a petefészken..7 cm-s,talán csokiciszta.gyors műtét,jobb oldali petefészek eltávolítása...szövettan: rosszindulatú:petefészekrák.Következő hétfőn kemora kellett volna jelentkeznem.Nem mentem,hanem másik orvoshoz,és újra megnézték a leleteimet...ők újabb műtétet javasoltak,mert nem találták korrektnek az elsőt.Igy 2017 okt ben eltávolították a másik petefészkem méhem nyirokcsomókat,A cseplesz a petefészekben és signum bélszakaszon volt áttét...Szövettan: border line tumor( átmenet a rosszindulatú és jóindulatú között) Felülvizsgálták az első műtét szövettanát: ugyanúgy borderline. ...így nem kaptam kemot,csak 3 havonta kontroll... Tehát lehet csokiciszta,és jóindulatú vagy borderline tumor is,mindenképp a szövettan mondja majd meg.Nekem az immunrendszerem hirtelen történő gyengülése valamint a jobb oldali fájdalom (ami talán a tumor méretéből fakadt ,hogy nyomott valamit) volt a jele,hogy nem stímmel valami.A CA125-s érték 56 volt...(35 a határérték) de ez az érték se mindig konkrétan mutatja.
dec. 3. 21:26

Köszönöm szepen, hogy irtatok :)

A legrosszabb erzes, hogy akinel voltam, es igy allapitotta meg "vaktaban" a dolgokat, orszagosan az egyik legismertebb endometriozis specialista. Nem is amiatt haragszom ra, amit mondott, hanem, hogy felelotlenul, es vizsgalat nelkul (kortortenetet mellozve).

Mondta, hogy szandekosan ijeszt meg, hogy vegyem komolyan. (Egyebkent 2 eve voltam nala mar, akkor ugyanerre a meretu es bennékű cisztara teljsen mast mondott) csak kozben teherbe estem stb stb.. 4x volt roma index vervetelem a 6 ev alatt, most az utolso is alacsony kockazatuba sorolt.

Nem szoktam haragudni az orvosokra, es végtelenülmegerto vagyok altaban veluk szemben, hisz az eletunk js mulhat rajtuk, de ez nagyon rosszul esett igy ebben a formaban tole.

Most aki vegul muteni fog, egy kedves fiatal doki. Remelem jo kezekben leszek. Jol esett kiírnom magambol, kicsit talan nyugodtabb is vagyok :) szep estét mindenkinek!

dec. 3. 18:10

Csatlakozom Lávli hozzászólásához. Etikátlan az orvos.

Ő tanácsolta a műtétet?

Menj el máshoz is, mielőtt műtenek, úgy is 2 hónapod van a műtétig.

Nekem volt pf. cisztám nem volt rosszindulatú, de ebből nem vonhatunk le semmi következtetést, hiszen a többsége jóindulatú szerencsére. Hat év eltelt, eredetileg nem volt rosszindulatú, hiszen kezelés nélkül már nem élnél akkor.

Jó egészséget!

3. Lávli (válaszként erre: 1. - Laro0)
dec. 3. 09:25

Végtelenül etikátlan az orvosod, soha többet ne menj hozzá, keress egy jót, és járj végére a dolgoknak. Aki ilyet tesz, attól más is kitelik. Érdeklődj fórumokon, stb. A hetedik már csak alkalmas lesz. Lehet, hogy akkor a műtétre se kell várni két hónapot.

Majd a szövettani vizsgálat megmondja, hogyan tovább. Semmi és senki más.

Minden jót kívánok addig is!

2. whiteswan (válaszként erre: 1. - Laro0)
dec. 3. 09:02

Szia. Ca-125 tumormarker és HE4 laborvizsgálatod volt már? Ezt ROMA-index-nek hívják és a petefészekrák rizikóbecslésére szolgál. Synlabban például tudsz ilyet csináltatni.

Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, bár tudom, hogy ijesztő. Ha 6 év alatt nem nőtt számottevően, szerintem nem kell félned tőle, hogy rosszindulatú. Azért egy petefészekrák nagyon gyorsan terjed és egyéb tüneteket is produkál, szerintem. Nyugodj meg!

dec. 2. 22:11

6 eve van egy petefeszek cisztam amiben solid resz lathato. 3 cm atmeroju a ciszta es benne 1 cmes ez a tomott resz.

6 ev alatt 6 doki latott ebbol 4 azt mondja nem kell mutet, de most az utolso rendesen beijesztett h ez rosszindulatu is lehet. Meg nem vizsgalt, csak az utolso lelet alapjan mondta amit egy masik doki irt+csatolt kepet.

A mutet semmikepp nem kerulom mar el, de konkretan azota egy ideg vagyok!! Es meg 2 honap a mutet :( volt mar masnak ilyen cisztaja amirol kiderult h nem rosszindulatu?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook