Pesszimista a férjem. Adjatok tanácsot légyszi! (beszélgetés)
Én is örülök,hogy ide találtam,mert igazából rég gondolkodtam ilyeneken,és most amikor olvastam,és belegondoltam az egészbe,akkor vettem észre,hogy mennyit is változtam azóta(persze,amit írtál:" A negatív szemléletemből adódik, hogy a (azt mondják szép vagyok) de én mégis a nem olyan szép dolgokat látom magamon, ebből egyenes arányban következik az önbizalom hiány, abból a féltékenység...és még sorolhatnám"ezek még működnek nálam is,de remélem idővel ez is változik majd)
Drukkolok Neked,hogy sikerűljön a változás,csak egy tanácsot tudok adni,figyelj a párodra,és halld is meg amit mond,ha valami letör az ő szavai jussanak eszedbe,csukd be a szemed,és idézd fel a helyzetet,az arcát amikor mondta,ez sokat segít.
Nagyon jókat írsz.
Remélem tud átvenni a boldogságomból. És, hogy tudok ráhatni egy kicsit.
Mert én nagyon szeretem, és rossz így látni őt.
figyelj csak..a párod Téged úgy szeret ahogyan vagy..
de engedd,hogy magával ragadjon a pozitív hozzáállása,meg úgyse fogsz tudni változni,de nem is kell..Te így vagy jó..!
az ember ,ha felismeri a hibáit,tud rajtuk korrigálni..)
hát ,hogy ne szenvedne attól,hisz tudatában van annak,hogy minden szép és jó..csak Ő nem tudja ezt az egészet élvezni,,mert másképp látja a helyzetet..
ez pont olyan dolog,hogy valaki a palotában se tud boldog lenni,valaki meg szegénységben ,csóróként is a mennyországban érzi magát.
meg mit mondjak..az egyik félnek mindíg fel kell húzni a másikat..így kerek a világ,így egészülnek ki a párok egymás által..
Ő tud a Te boldogságodból átvenni.
Nagyon jó, hogy beszélgettek velem. Köszönöm.
Olyan dolgokra világítottok rá, amit nem is gondoltam eddig.
Na eddig ezt se gondoltam így.
Hogy szenved saját maga attól hogy ilyen.
Áhh most megvilágítottál nekem valamit.Jó a példa. Nagyon köszönöm.
Én eddig még soha nem gondoltam bele így ebbe.
Ez valami fura így számomra.
Azon gondolkodok, ilyen esetben ,mert ilyen nálunk előfordul, hogy tudom nyugtatni.Mert én hiába mondom , hogy " ne aggódj nem számít". Ő is aggódik mégis.
tudom.. értelek és gondoltam is ,hogy ezt fogod írni.
az embernek tudnia kell mit is vállal...bár előre semmire se lehet felkészülni.
nagy teher ez és elég elviselni,de csak annyit tehetsz,hogy nem veszed figyelembe azokat ,amiket mond,elengeded a füled mellett.
én úgy tapasztaltam idáig,hogy olyan,hogy kicsit pesszimista nem létezik..csak.olyan van,hogy pesszimista...
kitartás!
gondolj arra,hogy Ő van neked..szereted..és hogy milyen a felfogása..huszadrangú..)olyan amilyen...
A párom nagyon rosszul viselte a pesszimista gondolkodásomat,ő is azon az elven volt,hogy ha így gondolkodom,bevonzom.Aztán azt csináltam,hogy nem mondtam ki,amikor valamiben nem hittem,és tényleg mostanában veszem észre azt,hogy nem is nagyon vannak már ilyen gondolataim,persze akadnak,de lényegesen kevesebb.
Pocsék dolog a pesszimizmus,megtudja az ember életét keseríteni,volt egy barátnőm,aki mindig azt mondta:Te olyan vagy,mint a nyuszika,hagyd már abba!Ismeritek a viccet nem?
Nyuszika takarítani akar,és úgy dönt kölcsönkéri a róka porszívóját,el is indul a rókához.Útközben gondolkodik:Á,a róka nem fogja oda adni a porszívóját,mert írígy...de-de biztos odaadja.Megy tovább és tovább gondolkodik:És mi van,ha tényleg nem adja oda?Miért is adná oda?Biztos ,hogy nem adja oda.És végig ilyen gondolatokkal megy.Odaér a rókához,benyit az ajtón,és rákiabál:Tudod mit róka? B...zd meg a porszívódat.
Sztem ez nagyon jellemző volt rám.
Ezek tényleg szerencsés dolgok. Értelek.
És még ezek mellett is vannak negatív gondolataid.
A párod , hogyan próbál segíteni?
Én nem is tudom mondjak e valamit már neki.
Beszélgettünk vele már sokat. Ismerem a gyerekkorát már, ami miatt ilyen lett. De hiába próbálom vigasztalni, világossá tenni neki, hogy milyen jó is az életünk, nem sokat érek el vele.
Egészen kis szimpla rossz dolgok ki tudják zökkenteni a rendes kerékvágásból. És ilyenkor nem tudom mit is mondjak neki már.
én az optimista táborba tartozom ,de tudom,hogy aki pesszimista az szeretne változtatni,de nem tud vagy csak kis mértékben.
borzasztó dolog lehet azt megélni,hogy felhőtlenül boldog lehetnél és egyszerűen nem tudsz..van egy ismerősöm..nő és mindíg várja,hogy majd én feldobom..meg is kapja tőlem ezt,de néha nekem is sok az elvárás,nekem se mindig fenékig tejföl az élet,de akármi is van,nincsen lehetetlenség..)
szóval egy a lényeg,hogy tudom,hogy mikor elégedett lehetne mindennel..szenved,mert nem tud,azt várja mindíg,hogy mikor mennek csődbe,a gyerekei boldogtalanok lesznek.meg minden ilyesmi...na..pesszimista.
Az egy dolog , hogy tudtam mikor hozzámentem, csak nem értettem a mélységét.
Mint az optimista viselkedésnél vannak fokozatok, gondolom a pesszimistánál is vannak.
:-)
Hát igen . Én nem túl sűrűn találkoztam ilyen emberrel addig. Együtt élni meg mindig csak optimista emberekkel sikerült.
Így mikor összekerültünk nem éreztem olyan súlyosnak a helyzetet. Még nevetni tudtam rajta-vele együtt. De mivel már telnek az évek felettünk, már egyre kevésbé tudok nevetni, és már egyre jobban, hát hmm idegesít. Pedig próbálom a jó oldalát nézni. Pedig nem akarom magam idegesíteni rajta. De nem megy már néha.
Hát igen . Elég jól látod a helyzetet.
Én is hiszek abban, hogy be tudjuk vonzani magunknak a dolgokat. :-)
Remélem nem romlik a helyzet tovább nálad.
Meséljetek nekem erről a negatív gondolkodásról, hogy jobban megértsem a folyamatot. A férjem nem akarja részletezni.
sziasztok..
szerintem maradj meg optimistának...ne hagyd magadat lehúzatni.
Ő ilyen ,ilyen gondolom az alaptermészete és bizonyára tudtad,mikor hozzámentél.ez nekik is rossz,de változtatni..nem tud senki kibújni a bőréből.
Hát igen , egy teljesen pesszimista pár az elég katasztrofális lenne.
:-)
Egyébként a párotok hogyan viseli a pesszimista hozzáállásotokat?
Gratulálok neked, hogy sikerült úrrá lenni rajta.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen szerencse kellett hozzá? Hátha nálunk is segítene.
További ajánlott fórumok:
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Adjatok tanácsot! Szakítanátok a helyemben?
- Adjatok tanácsot légyszi(kényes téma)
- Házasságban élek, de mást szeretek... Adjatok tanácsot légyszi!
- Hogyan tegyem meg az első lépést?adjatok tanácsot légyszi:(
- Akiknek volt zsírmirigy, vagy zsírdaganat műtét, légyszi, adjatok tanácsot!