Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Patrik megszületik fórum

Patrik megszületik (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Patrik megszületik

2013. nov. 11. 14:38
Nem vagyok egy emo tipus, de azt a részt megkönnyeztem amikor azt irod, hogy az orvosod mentett ki a Tiszából évekkel ezelőtt. Aztán ő segitett a kisfiad születésénél :) Nagyon tetszett a történeted, előre is boldog első szülinapot Patriknak!
12. M0ncsa
2013. nov. 11. 08:43

Csatlakozom Larahoz - tetszett a cikk targyilagossaga, es hogy nem volt csopogos. A sok latin kifejezes sem zavart, reszben ertettem, masreszt ott a google ;)


Mas, erdekessegkepp:

A fiam Patrik.

Tavaly november 13-an szuletett (pedig joval kesobbre voltam kiirva).

Surgossegi csaszarral kaptak ki, a nyaka kore tekeredett koldokzsinor miatt.


Es meg merjuk mondani, hogy nincs valami a csillagok allasaban :D

2013. nov. 10. 21:12

Gratulálok a kisfiadhoz!!! Milyen jó, hogy időben császároztak és nem lett semmi baj.


Nagyon tetszett a cikked, a sok szakszótól olyan volt, mintha egy Vészhelyzet-forgatókönyvet olvastam volna. Érteni érdekes módon értettem, pedig soha nem tanultam anatómiát.


Furcsa lehet orvosként kórházban feküdni. Előnye, hogy te legalább mindig tisztában vagy azzal, hogy mi a bajod és mit csinálnak veled. Amikor az én gyerekeim születtek, a főorvos a viziteken mindig félig latinul társalgott a többi orvossal, direkt úgy, hogy ne értsük őket. Na akkor nagyon szívesen válaszoltam volna neki szaknyelven valamit. Persze latintudás híján maradt a bárgyú mosoly, mint a többi frissen szült anyukának.

2013. nov. 10. 20:39
Gratulálok, sok boldogságot kívánok és jó egészséget nektek!
2013. nov. 10. 19:21

Tetszett a cikked; lényegretörö és tárgyilagos. A sok cukormázas, emóciókkal túlterhelt történetek méltó ellensúlya.

Gratula!

2013. nov. 10. 13:32
Gratulálok én is a babához, bár nekem is az volt a gyanúm, hogy te nem nekünk "egyszerű földi halandóknak" írtad ezt a cikket. Azért jó volt olvasni amit értettem belőle.
2013. nov. 10. 12:33

Sziasztok!


Gratulálok Patrikhoz! Jó volt olvasni a történetet. :) Az én kisfiamnak is háromszor a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór és még egy csomó is volt rajta, ugyanúgy meconiumos magzatvízzel tarkítva. Nekem is elmondták, hogy mekkora mázlink van. Hála Istennek már 4 éves a kisfiam. :)


Az otthonszülésről nekem az a véleményem, hogy a kismama a babával a kórházban van jó helyen. Ha tenni kell valamit, akkor ott vannak helyben. Én nem kockáztatnék azért, mert nekem otthon van kedvem szülni.

A bába pl. nem tesz annyit, mint ha több orvos megbeszéli, hogy mi lenne a legjobb. Emellett persze tiszteletben tartom másnak a döntését az otthonszülés mellett.

6. rinike (válaszként erre: 1. - Luditta)
2013. nov. 10. 12:19

Jó, hogy nem lett semmi baj!

Isten éltesse a Kis Patrikot a szülinapja alkalmából!

2013. nov. 10. 11:37

Kár, h sok benne a latin, ezáltal nem lehet érteni nekünk, földi halandóknak...

Sok boldogságot a kicsihez! :)

2013. nov. 10. 11:10

Kedves Luditta!


Gratulálok a pici fiadhoz és szuper, hogy olyan kórházban történhetett mindez, ahol az első három órát leszámítva végig Veled lehetett a babád! A felkeltés, pisilés, stb, az most már minden helyen így van, minél korábban aktív lesz egy műtött ember, annál kisebb az esélye az összenövéseknek és későbbi szövődményeknek, de eügyis lévén, Te ezt gondolom, már úgyis tudod. :)


Ha már benne van a cikkedben az otthonszülés kifejezés, azért azt hadd jegyezzem meg, hogy az egyik első számú tévhit az osz-ekkel kapcsolatban, hogy otthon KELL maradni. Nem kell otthon maradni, még csak orvosi indok se kell ahhoz, hogy kh-ba menjen a kismama, elég annyi, hogy ő most SZERETNE bemenni, mert valamiért úgy érzi, ott lenne jobb... Minden országban, ahol elfogadott az osz, ezeknek a 10%-a kórházban végződik, ez a normális. (Anglia, Svájc, Németo., Dánia, Hollandia, Fr.o, Svédo. stb)

Arról nem beszélve, hogy a bába azért van ott non-stop, hogy az első jelekből kiszúrja, hogy valami gond van. Ilyenkor jön az, hogy "dehát mire észreveszi"... nem. Észreveszi, azért ül ott állandóan és azért hallgat szívhangot minden kontrakciónál. Ő, és nem pedig egy gépre köt Téged, ő pedig addig elmegy más kismamát megnézni. (Tudom, hogy ez a rendszer hibája is, hogy nincs elég szakember, de azért ezt szerintem minden kórházban valaha is szült nő tudja, hogy ha csak nincs mázlija és nem csak ő szül egyedül az osztályon, akkor nem tud végig mellette maradni a szülésznő/orvos.)

Valószínűleg ebben az esetben már az gyanús lett volna, hogy nagyon gyorsan sűrűsödnek a fájások, és mire az orvosok eldöntötték Nálatok, hogy császár, addigra már bent is lettetek volna ugyanott egy osz-ből indulva is.

Persze mindehhez feltételezünk egy olyan infrastruktúrát, ahol - ha már legális az osz és rendezett a szabályozása - ha a bába betelefonál a háttérkórházba, ahová előzetesen lejelentik a szülő nőt (mert ez kötelező), akkor neki nem harcolnia kell a kórházi személyzettel, és nem ellenségként kezelik, hanem partnerként, meghallgatják, és az esetleírását figyelembevéve lehet, hogy már eleve kész műtő várja a szülő nőt.

2013. nov. 10. 10:49

Bizony-bizony az otthonszülés, mert lehet "csak" 100000ből egy ilyen eset van, de ez nem vigasztal, ha te vagy pont vagy a szörnyű kivétel...


Egyébként gratulálok :)

2013. nov. 10. 10:17

Hát ez olyan nagyon orvosi volt.Ha nem tanulok némi anatómiát,egy részét nem értettem volna :D De sok boldogságot Patrikhoz!


Egyébként csak annyit fűznék az orvosi részéhez,hogy azért vannak még nagyon jó orvosok,akik tényleg azért küzdenek szívükkel-lelekükkel amiért felesküdtek.

2013. nov. 10. 09:08
Férjemmel már nyolcadik éve együtt voltunk, jóban és rosszban, amikor végre megengedhettük magunknak, hogy életre hívjunk Valakit. Igazából ez csak bennünk dőlt el, sem anyagi, sem semmilyen más körülményünk nem változott számottevően. Egyszerűen csak a biológia tette a dolgát :)
Kilenc hónapot vártunk Rá, kilenc hónapon keresztül reméltük, hogy majd most. És végül, a kilencedik hónapban egy fárasztó ügyeletem után, az orvosi szoba WC-jében végre kétcsíkos lett a teszt...

Ugrás a teljes cikkre: Patrik megszületik

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook