Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pasztíció (görög) recept

Pasztíció (görög) recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória sok

A Pasztíció (görög) hozzávalói:
egy csomag (1/2kg-os) makaróni tészta
egy fej hagyma
1kg darált hús
só, bors, piros paprika
fahéj (kb. egy kávéskanálnyi)
4dl parilé
apróra vágott petrezselyem
besamelhez:
2 nagy kanál margarin
10 púpos kanál liszt
pici só (én teszek bele pici cukrot is)
1 1/2 - 2 l tej
1 tojás


A Pasztíció (görög) elkészítési módja:
Kifőzöm a tésztát, és nagyjából egyenletesen eloszlatva nagyobb tepsibe teszem. Apróra vágom a hagymát, olajon lepuhítom, leveszem a tűzről, hozzáadom a darálthúst, visszateszem a tűzre, és folyton kevergetve hagyom kicsit kifehéredni a húst. Ismét levéve a tűzről: só, bors, p.paprika, fahéj majd felöntöm vízzel, és majdnem puhára főzöm. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntöm a parilét, hagyom kicsit elfőni, összesűrűsödni, leveszem a tűzről, és nyakon öntöm vele a tepsibe tett tésztámat (eloszlatom rajta). Elkészítem a besamelt, amit az egésznek a tetejére öntök (ezt is szépen eloszlatom rajta), majd sütőben, kb. 180 fokon addig sütöm, míg a besamel egy kicsit megpirul.

Én ahogy kiveszem a sütőből, rögtön kockákra vágom, hagyom a tepsiben 1 órácskát hülni, hogy amikor tálalom, a kockák szépen egyben maradjanak.

Nem fogyókúrás, de nagyon finom görög étel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pasztíció (görög) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook