Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Baklavas recept

Kalória uffff
Szénhidráttartalom rengeteg

A Baklavas hozzávalói:
1/2 kg tört (nem apróra darált) dió
1 bögre cukor
1 teáskanál fahéj
1/2 kg réteslap
1,1/2 bögre vaj
Sziruphoz:
4 bögre cukor
1/2 bögre méz
3 bögre viz
1 citrom reszelt héja
szegfűszeg


A Baklavas elkészítési módja:
Összekeverjük az apróra tört diót a cukorral és a fahéjjal. Kikenünk egy tepsit vajjal. A réteslap felét egyenként megvajazva egymásra teszem a tepsiben, ezután megszórom a dióval, majd betakarom a réteslap másik felével, amit szintén egyenként ráhelyezéskor átkenek olvasztott vajjal. 175 fokon, kb. 1,1/2 órán át sütöm. Szirup: Forralom a vizet a cukorral, mézzel, reszelt citrom héjával és a szegfűszeggel (izlés szerinti mennyiség a szegfűszegből), majd a már kihűlt baklavára öntöm (jól el kell, hogy lepje, úgy is beszivja) Miután kihűlt, kockázom, falom :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baklavas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook