Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Párolt savanyúkáposzta. recept

Párolt savanyúkáposzta. recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória van
Zsírtartalom van
Szénhidráttartalom van

A Párolt savanyúkáposzta. hozzávalói:
3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta


A Párolt savanyúkáposzta. elkészítési módja:
1,.a káposztát kevés vízben 1-szer kimosom és jól kinyomkodom belőle a vizet. 2,.a zsírt egy lábasban felolvasztom, 3,.beleteszem a cukrot, és aranybarnára karamellizálom. 4,.ráteszem a kinyomkodott káposztát,a csipet sót, a 4dl vizet és összeforgatom. 5,.kb 35 percig fedő alatt párolom, majd utána fedő nélkül gyakran megkeverve addig párolom míg az ősszes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet addigra pont megpuhul, és enyhén aranybarna szinezetet kap a káposzta.

Ha kevésnek találod a 4 dl vizet nyugodtan pótolhatod 1-2 dl-el, mert utána ugyis elforralod a végén.Nagyon finom lessz a végeredmény,tálalhatod bármilyen natúr sültekhez, vagy rántotthúshoz, vagy akár disznótoros mellé is.


Kategória: Köretek receptjei


A párolt savanyúkáposzta. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook