Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéstarja szeletek laskagombával recept

Sertéstarja szeletek laskagombával recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sertéstarja szeletek laskagombával hozzávalói:
6 személyre
6 nagy szelet sertéstarja
80 dkg-nyi laskagomba
2 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1/2 ek liszt
mokkáskanál pirospaprika
vegeta
majoranna
csipet örölt kömény


A Sertéstarja szeletek laskagombával elkészítési módja:
A tarjaszeleteket kissé kloffolóval megütögetem hogy ne ugorjanak össze,majd serpenyőbe kevés olajon a szeletek mindkét oldalát lepirítom.Felöntöm kb 2 dl vízzel és ízesítem vegetával, majorannával, köménnyel.Fedő alatt puhára párolom, ha a víz elforr addig pótolom amíg meg nem puhul.A végén ha puha teljesen elforralom alola a vizet fedő nélkül. A tejfölös gombához a hagymákat kis kockára vágom és üvegesre párolom,ráteszem a mokkáskanál pirospaprikát, a csíkokra vágott laskagombát, vegetát, kis köményt, kis majorrannát és fedő alatt párolom készre.Ha a leve nagyon elforr kis vízzel pótolom mert ebből lessz a mártás leve.Mikor a gomba elkészült, 1 pohár tejfölbe belekeverem a 1/2 evőkanál lisztet és besűrítem vele a gombamártást.Tálaláskor a tányéron a hússzeletekre halmozok a gombamártásból és nokedlit csinálok köretnek.

Lehet csinálni más fajta gombából is de a laskának finom fűszeres íze van, ezért finomabb lessz belőle.
Nagyon finom étel!


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéstarja szeletek laskagombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook