Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Párolt körte joghurthabbal. recept

Párolt körte joghurthabbal. recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 180 kcal

A Párolt körte joghurthabbal. hozzávalói:
5 dl joghurt
4 körte
30 dkg mélyhűtött szeder
1 dl cukor nélküli almalé
2 dl száraz vörösbor
1 citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál méz
2 szerecsendióvirág-szirom


A Párolt körte joghurthabbal. elkészítési módja:
1. A szedret hagyja szobahőmérsékleten felengedni, néhány szemet tegyen félre, majd a maradék felét a joghurttal turmixolja össze. 2. A körtét - a szárát megtartva hámozza meg. Az almalevet, a bort, a citrom héját és levét, a mézet és a maradék szedret a körtével melegítse fel egy serpenyőben, majd letakarva, kis lángon kb. 15 perc alatt főzze puhára. 3. Ha a körte kész, vegye ki a léből, vágja félbe, majd kiskanállal vegye ki a magházat. A főzőlevet szűrje át, és a szerecsendió-virág hozzáadásával forralja sűrűbbre. 4. Egy-egy tányérra tegyen két fél körtét, a magház helyére folyasson szedres joghurtot, majd szórja meg a félretett szederrel és locsolja meg a körte levével.

Nem tudok mit hozzáfűzni, készítsd el és megtudod milyen finom, és nem utolsósorban mutatós:)Ráadásul hamar készen is van. Ja, ez 4 szenélyre készült.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A párolt körte joghurthabbal. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook