Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. recept

Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 380 kcal
Zsírtartalom 10 gramm
Szénhidráttartalom 60 gramm

A Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. hozzávalói:
25 dkg masnitészta (farfalle)
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1/2 kiskanál szárított, morzsolt szurokfű
1/4 kiskanál szárított, morzsolt majoránna
1 1/2 evőkanál sima liszt
2,5 dl csirke-vagy zöldségalaplé
20 dkg friss vagy mélyhűtőtt zsenge borsó
5 dkg aszalt paradicsom, vékonyra vágva
3 dkg reszelt parmezán sajt


A Krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. elkészítési módja:
1. Egy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát a felhasználási utasítás szerint. 2. Közben egy nagyobb teflonserpenyőben, közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, a foghagymát, a szurokfűvet és a majoránnát, és pároljuk a hagymát puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá és jól keverjük el benne a lisztet, majd az alaplét is. Kevergetve sűrítsük be (2-3 perc). Adjuk hozzá a borsót és a paradicsomot. Főzzök tovább, amíg a borsó épp hogy megpuhul. Vegyük le a tűzhelyről, és keverjünk hozzá 3 evőkanál parmezánt. 3. A tésztát szűrjük le, a főzővízből tegyünk félre 1 dl-t. Ezzel és a zöldségkeverékkel jól dolgozzuk össze a tésztát, hintsük meg a maradék parmezannal és máris tálalhatjuk.

A borsónak köszönhetően izomépítő fehérjék, valamint B-vitaminok teszik egészségessé ezt a fogást.

Kevés idő alatt finom kajcsi van, mivel Előkészítés: 10perc, Főzés: 15 perc

Jó étvágyat hozzá!!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A krémes masnitészta zöldborsóval és aszalt paradicsommal. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook