Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban recept

Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban recept

A Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban hozzávalói:
400 dkg szeletelt, csont nélküli sertéstarja
reszelt (őrölt) gyömbér

bors
őrölt chilipaprika
2 fej vöröshagyma
őrölt kakukkfű
4 ek ketchup
2 ek szójaszósz
2 ek worcestershire-szósz
1 ek vörösborecet
2 ek méz
1 kis darad füstölt főtt kolozsvári szalonna v. bacon
kb. 1 dl napraforgó olaj a sütéshez


A Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk. Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük. Az apróra aprított hagymát abba az olajba tesszük, amelyben a húst pirítottuk, és hozzáadjuk az apróra vágott bacont is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát. Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődött, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van. A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook