Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik? (beszélgetés)
Nekem semmi bajom, párszor fújtam az orrom és ma egyszeri alkalommal használtam orrcseppet.
Talán közeledünk a végéhez?
Az allergológus nekem is azt mondta évekig, hogy már májusban el kell kezdeni szedni a gyógyszert, hogy a szervezetet felkészítsük a szezonra. Én elhiszem, hogy nem gonoszságból mondta, hanem ezt tartotta helyesnek.
Más kérdés, hogy nekem nem megy a gyógyszerszedés, és inkább eszem a parlagfüvet, de nem vagyok 100%-ban következetes, mert van otthon gyógyszerem, az idén 3x fújtam Avamys-t. Eddig ez elég volt. Tavaly kezdtem enni a parlagfüvet és sokkal kevesebb tünetem volt. Lehet, hogy placebo hatás, de különösen nem izgat, fő, hogy ingyen van és használ, mellékhatását sem tapasztaltam :D
Ezt ugye te sem hiszed el? A szervezeted immunis lesz a gyógyszerekre, aug. 20-ra semmit nem fog érni. A parlagfűvel szemben legalábbis. Amikor az első tünetek jelentkeznek, akkor kell elkezdeni a gyógyszeres kezelést. Mondom, ebben én sem hittem. Aug. 20-a körül megjelent az első tünetem, éreztem, hogy csavarja az orrom, befújtam egy-egy puffot az orromba a Rhinocort Aquaból és teszem ezt lassan két hete. Semmi tünetem. Persze még lehet, de ha érzem, akkor este is egy-egy puff. Ha az is kevés, ott a Cetigen filmtabletta. Lehet ez már félig placebó, de nekem bevált (3 éve). Mondjuk a parlagfű eszegetést is írták páran előttem, hogy hatásos, nem tudom az placebo effektus-e, de úgy tűnik az is bevált módszer. Én azért annyira merész nem vagyok, maradok a gyógyszer mellett. :-) Kivédeni a parlagfüvet nem nagyon tudom, amikor kutyát sétáltatok, elégé parlagfüves területekre is elkószálunk, de erősítem magam tudat alatt, hogy "semmi bajom, hat az orrspray". Ez minden bizonnyal már placebó.Na mindegy, egy biztos, mindenkit megszabadítanék a szenvedéstől - amit a parlagfű okoz -, ha tehetném..
Ildi1970, mielőbbi jobbulást neked, fel a fejjel. Amúgy a poratkára szerintem elég sok ember allergiás. Ha pl. törölgetek, tüsszentek vagy 100at, de arra nem szedek semmit.Iszom egy kálcium tablettát, aztán elhiszem, hogy segít. :-)
Tavaly csináltak,semmi,csak por.
Mindig mondta a doki,hogy májusban kezdjem el a gyógyszert,mert már akkor kezdi a pollenszórást.
15 éve parlagfű allergiás vagyok...Eddig évente 1doboz (30db) tabletta elég volt,most már május óta szedem,ha abbahagyom,másnapra jelentkeznek a tünetek....agresszívebb lett a parlagfű??
Eddig "csodámra jártak" a tüdőgondozóban,hogy elég az egy doboz,azt már májusban el kell kzdeni-most elkezdtem.Telítődtem,és most lett igaza az orvosnak?Jövőre kiderül.Szept. közepén én is megpróbálom leállítani a gyógyszert.
Én most néztem meg a pollentérképet, nem tudom hányadik hetet mutatja, de ott most "nagyon magas" a parlagfű koncentrációja.
Szerintem 20-tól volt a tetőzés, a szeptember első két hete még szerintem nehézkes lesz, de utána már elmúlnak a tünetek. Remélem. Kitartás.
Személyemet érintő kérdéseidre: 3 földterületem van, amit parlagfűmentesen tartok. Emellett kihúzom a kisebb közterületi állományokat is, ha meglátom.
A nagyobb magánterületekkel nem tudok mit kezdeni, ez a tulajdonosok feladata.
A parlagfű nem haszonnövény (ezt azóta találták ki, amióta a mentesítést előírják) és nem része a hazai őshonos flórának. Az általad felsorolt fák viszont azok. A hit nagy gyógyító, ezt hívják placebó-effektusnak. Ha valaki abban hisz, hogy a kutyagumi gyógyítja a rákot, lehet, hogy tényleg jobban érzi majd magát.
Szerintem most, augusztus végén.
Nekem régebben már július végén voltak tüneteim, független az időjárástól. Aug. 20-tól aug. 29-ig volt kegyetlen 21 éven keresztül. Szeptemberben már enyhülnek a tünetek.
A szemem nekem is viszket, és néha tüsszentek, de ki lehet bírni.
Még jó, hogy a tavaly bespájzoltam parlagfűből, mert az idén nem tudtam gyűjteni.
Egy ismerős férfi mesélte, hogy sokáig nagyon szenvedett a parlagfű miatt, aztán mintha elvágták volna, pár éves kutya baja.
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Virágzik már a parlagfű?
- Mivel enyhíthetem, csillapíthatom a fogfájást?
- Létezhet az, hogy ilyenfokú, enyhíthetetlen szenvedés az idegzsába vagy az orvos téved?
- Nagyon fáj a gyomrom...mivel enyhíthetném?gyógyszer... akár házi praktika...Tanácsokat várok!!!!
- Csípős paprika csípi a kezem.Hogyan enyhíthetném?