Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik? (beszélgetés)
Érdekes tapasztalat! Köszönöm, hogy megosztottad.
Magad készíted, vagy veszed?
1995 óta vagyok négykeresztes parlagfű-allergiás.
Azóta gyógyszert szedek rá (ill. próbáltam homeopátiás szereket is), de még a gyógyszer mellett is nehezen voltak elviselhetőek a tünetek.
Idén augusztusban egyszer csak észrevettem, hogy még nem jött elő az allergiám. HIHETETLEN!!! Semmi más nem változott az életemben, mindössze annyi, hogy 2 hónapja az ún. paleolit étrendre tértem át (fogyókúrás szándékkal). Véletlen lenne a változás?! Nem hiszem! Azt javaslom, aki teheti próbálja ki.
Korábban már páran megállapítottuk - akik látogatjuk a topikot -, hogy idén nagyon durva a parlagfű-szezon. Rosszabb mint az elmúlt években....:-( Bárcsak már vége lenne.
szemmelver Neked ennyire durva az allergiád, hogy befulladsz tőle? :-( Régebben ilyen nem fordult elő veled? Asztmás nem vagy? Csak a parlagfűre vagy ilyenkor allergiás?
Sziasztok
Most én is szenvedek..pár éve volt ilyen utoljára, ma már az ügyeleten voltan, fulladtam..Ventolin inhalátort kaptam, most jobb
és a facen kaptam egy ajánlatot egy barátomtól, remélem az majd segít
eraanya, hogy van a kisfiad, használt neki az "új generációs gyógyszer"?
riktovia, te hogy vagy??? Allegrán kívül még mit szedsz? A Cetirizin Hexal ez egy termék, vagy két különböző? Tabletták?
Én már nagyon várom a szezon végét, már nagyon rossz ez a szemviszketés......:-( Meg nálam nem a tüsszögés a jellemző (nagyon jó orrsprayem van), hanem a szemviszketés és a köhögés (a tüdőm is szinte húz)...:-((((
Lehet, akkor az ürömmel végeztem!
Legalább kevesebb károkozó maradt...
Én legalább kihúzom, ha meglátom. Többünknek kéne így tenni és nem másra várni. Sok kicsi sokra megy. Bár a "nagyban termelőkkel" van inkább a gond.
Az idei szezonban nekem ma volt a legrosszabb... talán mert ma többet voltam kint?
Szerintetek lehetséges az, hogy a volt munkahelyem (ami külterület, sok-sok parlagfűvel) környékén magasabb a pollenkoncentráció, mint itt, ahol most lakunk, onnan légvonalban kb. 500m-re?
Meg hogy amikor ott dolgoztam, szinte egész nap ki-be futkostam, többet voltam kint...
Mert már nem tudok mire gondolni, hogy miért vagyok ilyen jól. Persze hála!!!
Azt hiszem én ma ezt (Ambrosia maritima) húztam ki, mert nem voltam benne biztos, hogy parlagfű-e vagy sem.
Annyira hasonlítanak :(
Még csak virágkezdeménye volt, így még nehéz - nekem - megkülönböztetni.
Már egyre többször mondják, sok a parlagfű.
Van akiknek a nagy területű földjén már hatalmasra nőtt, de tojik rá, mert megteheti...
Ez van.
Nekem még csak enyhe tüneteim vannak.
C vitamin, kalcium, magnézium hasznos.
Sok vizet kell inni, mert az csökkenti a hisztamin termelődését.
745. hsz. a linkben benne is van...
Senki sem keresett összefüggéseket!
Nahát, tényleg? kitaláció? azt hittem pedig, hogy igaz!
Na még ilyet! Ha nem írod le, hülyén halok meg!
:D
Itt lehet hivatalosan bejelenteni a parlagfüves területeket: [link]
Ehhez érdemes megismerni az allergén növényt (segít az internet képkeresö). Fotót és GPS-koordinátákat csatoljunk. Ha nincs GPS-készülékünk, akkor a honlap térképén is bejelölhetjük a lelöhelyet. A lehgtöbb parlagfüvet a határban, napraforgóföldeken és gabonatarlókon fogjuk találni.
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Virágzik már a parlagfű?
- Mivel enyhíthetem, csillapíthatom a fogfájást?
- Létezhet az, hogy ilyenfokú, enyhíthetetlen szenvedés az idegzsába vagy az orvos téved?
- Nagyon fáj a gyomrom...mivel enyhíthetném?gyógyszer... akár házi praktika...Tanácsokat várok!!!!
- Csípős paprika csípi a kezem.Hogyan enyhíthetném?