Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt pulykamell zöldségekkel recept

Pácolt pulykamell zöldségekkel recept

A Pácolt pulykamell zöldségekkel hozzávalói:
20 dkg pulykamell
1 cukkini
1 piros húsú paprika
1 fej hagyma
2 evőkanál tejföl

A pácoláshoz
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított bazsalikom
1 kávéskanál szárított oregano
1/2 kávéskanál őrölt rozmaring
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál citromlé


A Pácolt pulykamell zöldségekkel elkészítési módja:
Egy jól zárható műagyag dobozba keverjük össze a pácoláshoz a fűszereket, ízesítőket az olajjal és a citromlével. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól keverjük össze. A húst rakjuk egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit vágjuk csíkokra. Teflon serpenyőben először a húst süssük pirosra, majd vegyük ki egy tányérra. Ezután ugyabban a serpenyőben süssük addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán tegyük vissza az edénybe a húst. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor öntsünk alá 0,5-1 dl vizet, s lefedve páruljuk még néhány percig. Mielőtt valamennyi víz elfőne keverjük hozzá a tejfölt.

Köretnek kis szarvacska tésztát, vagy párolt rizst ajánlok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt pulykamell zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook