Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Elkészítési idő 180 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória kevés
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom kevés

A Kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
4 db füstölt hátsó disznóláb (a hentessel fölvágatva)
1 db füstölt első csülök
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
15-20 szem feketebors
2-3 babérlevél
szükség szerint só
A tálaláshoz:
tányéronként 1-1 gerezd durvára vágott fokhagyma
őrölt erőspaprika
----------------------------------------------


A Kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
A füstölt húsokat előző nap beáztatom, nehogy a drága ételt a sok só tönkre tegye. Utólag sózni még mindig jobb, mint kiönteni az egészet. Másnap annyi vízben, amennyi bőven ellepi, fölteszem főni. Hozzádobom a fokhagyamákat, a vöröshagymát, a babérleveleket és a feketeborsot. Lefedve, lassú tűzön (90-95 fokon főzöm), amíg puha nem lesz, és a csontok maguktól ki nem jönnek a húsból. Szükség szerint sózom. Leszűröm (a lé nagy valószínűség szerint tele van csontszilánkkal). A fölös zsírt is leitatom a tetejéről. A húsokat kicsontozom. Tálalás: Minden tányér aljára 1-1 gerezd durvára vágott fokhagymát teszek, meghintem az őrölt erőspaprikával. A tetejére teszem a húsokat (arányosan elosztva, jusson a lábból és a csülökből is minden tányérba egyaránt). Óvatosan rámerem a levet, nehogy a nyers fokhagyma és pirospaprika fölkavarodjon. Hagyom kihűlni őket. Ha megdermedt, fogyasztható is: a tányérból, óvatosan egy másik tányérba átfordítom, így a fokhagymás, paprikás alj kerül a tetejére. Csodálatos az esztétikai élmény is, hát még az íze! A paprika csípőssége és a fokhagyma íze a tetején erőteljes, lefelé haladva fokozatosan enyhül, az aljára teljesen megszűnik. Egyszerűen tökéletes ízharmónia! ----------------------------------------------

Jó étvágyat kívánok!
(Minden észrevételt és kiegészítést köszönettel fogad
Imre)


Kategória: Egytálételek receptjei


A kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook