Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel recept

Kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel recept

A Kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel hozzávalói:
1/2 db csirkemell
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
1/2 db karalábé
1/2 db zellergumó
20 dkg bármilyen ehető gomba
1 db közepes vöröshagyma vagy 2 db újhagyma
1 levél fejeskáposzta
1 kávéskanál piros arany
1 db húsleves kocka
1 csapott kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál balzsamecet
2 evőkanál szójamártás
2 evőkanál zselatin-por
4 evőkanál tápióka gyöngy
csípős paprika ízlés szerint


A Kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel elkészítési módja:
A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, a húst és a zöldségeket, gombát, káposztalevelet pedig juliennre (gyufaszál vékonyságúra és hosszúságúra). Amennyiben újhagymával készítjük, a zöldjéből is szeleteljünk. Rátesszük a piros aranyat, a húsleves kockát, a fűszerkeveréket, megszórjuk őrölt borssal, majd 2,5 liter vízzel felöntve félig megfőzzük. A szójamártással, balzsamecettel, tápióka gyönggyel még pár percig főzzük, végül elkeverjük a zselatinnal. Amennyiben szükséges, utánsózzuk.

A hófehér tápióka gyöngyök a főzés folyamán gyöngyház színűvé válnak és gyémántként ragyognak a forró leves tetején.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook