Óvodás lesz a gyerek...mire figyeljek? (tudásbázis)
És ráadásul Ő tévesztett meg mert első 3 napban vígan és dalolva ment maradt is reggeltől délutánig ott evet ott aludt minden tetszett nem éreztem az hogy bedobtam a mély vízbe .és majd csak ezután jöttek ki rajta az elválás "tünetei"
Nem kell túl durva dolgokra gondolni nem érte trauma és semmi ilyesmi csak onnantól nagyon hosszúra sikerült a beszokás de azóta most már nagy csoportos lesz és imád járni és minden oké de akkoriban sokat sírtunk:-))
Én is ma megyek az első szülőire. Mivel nekem bölcsiből jön a lányom, azért talán adhatok egy-két tanácsot, de én is szívesen várok tapasztaltabbaktól.
Amit én meg fogok kérdezni:
Beszoktatás menete, mikortól, hány órára kell menni, mennyi ideig tart stb.
A jele (Mi ezt már tudjuk)
Zsákot kell vinni, vagy szekrény van?
Kell-e külön tornafelszerelés? (Nekünk csak külön zárt cipő, ami tartja a lábát.)
Tisztasági csomagba mi kell?
Kell-e ágynemű vagy csak pizsama?
Most ennyi jut eszembe, de ha még eszember jut valami, akkor írok.
mire gondolsz pontosan?
amúgy szerintem mindent elmondanak, ami fontos. legalábbis nálunk így volt.
pl. ovi napirendje, mire van szüksége a gyereknek (ruhák, beadandó tisztasági csomag, stb.), balesetvédelem, beszoktatás, stb.
igazából szerintem mindet elmondanak a szülőin !!
Amire neked figyelned kell az a gyermeked :-))főleg ha nem volt bölcsit :-))
Nekem anno 2 éve mikor elkezdett járni a kisfiam oviba a legnagyobb hibát a beszoktatásnál követtem .
Szoktam is mondani ha újra 2009 szept 01 lenne akkor csak a beszoktatást csinálnám másképp :-(((
További ajánlott fórumok:
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Pár forintért te is levetköznél mikor már ovodás a gyereked?
- Nincs önkontrollja az óvodás gyerekemnek. Jár valaki hasonló cipőben?
- Óvodák és óvodás gyerekek
- Használt autót veszek, életem első autója lesz. Mire kell odafigyeljek a vásárláskor, mit kérdezzek a kocsival és szerződéssel kapcsolatban?
- Lakásfelújitásom lesz és szeretném a véleményeteket. Interneten keresek szakembereket, mire figyeljek, mi alapján válasszak?