Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvodás lesz a gyerek...mire figyeljek? fórum

Óvodás lesz a gyerek...mire figyeljek? (tudásbázis kérdés)


1 2
42. kitrákotty (válaszként erre: 41. - Bársonyfüles)
2011. aug. 24. 08:16

Azzal törődj a legkevésbé, hogy minek örül vagy nem örül az óvoda. :-)

Ha egyszer felvették, akkor utána nem szólhatnak bele, hogy mennyit jár vagy nem jár (kivéve ha 5 éves elmúlt, mert akkor már iskolaköteles, és jön a jegyzői felszólítás).

no és azt sem kérhetik, hogy hozd el délben, nem kötelezhetnek erre, akkor sem, ha otthon vagy kisebbekkel. Nem biztos, hogy egész napra akarjátok vinni, lehet hogy az eredeti tervetek is csak a félnapos ovi, csak eszembe jutott, mert hallottam már ilyet is.

2011. aug. 24. 08:09
:) Okosabb lettem,ugyanakkor ugyanúgy dilemmázok. :) Tegnap Embernek feltettem a kérdést: akarjuk-e a gyereket oviba íratni,Ő meggyőzött,hogy jó az neki.A betegségektől félek,ez tény,egyelőre a terv az,hogy ha sikerül viszonylag kevés takonnyal,stb megúszni,akkor mehet akkor is ha megszületik a baba.De ha nem,akkor itthon tartjuk,bár gondolom az óvoda ennek nem fog örülni.Eddig nem nagyon volt beteg,de ez szerintem semmit nem jelent.A szomszéd gyerek szeptembertől májusig(!!!) köhögött,taknyos volt...Nem beszélve arról,hogy egy himlőjárvány sem jönne jól most...
2011. aug. 23. 20:30

Jahh jahh igen gyors vissza olvastam tényleg van egy két éves babóca is nahh nem mint ha ez javítana a helyzeten :-))))


és akkor még ott a költői kérdés??egész napos lehet az ovis gyerkőc??


Én minden képen az én verziómhoz ragaszkodnék ami gondolom nem meglepő ,már csak azért is mert az én kisfiam egy fél világot változott már a kis csoportban de én imádom az ovinkat az óvónéniinket kitűnő fantasztikus pedagógusok csak köszönni tudok nekik :-))

39. kitrákotty (válaszként erre: 38. - Móriczka)
2011. aug. 23. 19:39
de van egy kétéves is, vagy én értettem félre?
2011. aug. 23. 19:29

Igazából ti döntötök és az ember úgyis arra verzióra hajlik azt hall meg szívesen amit egyébként is szeretne .

Szvsz :-))

Az hogy otthon van a tesó az kevés ugyan is ő egy csecsemő lesz és elég sokáig nem fog tudni vele játszani és pontosan az van egy kistestvér születésekor hogy a nagyobbik gyerek vissza fejlődik csak hogy ő is a figyelem központjába kerüljön :-((

Az hogy te otthon vagy az ebben az időszakban édes kevés elsősorban a kicsivel leszel elfoglalva össze kell szokjatok ott lesz még a háztartás és akkor még kezdjél el színezni gyurmázni egy egy kétsoros versikét megtanítani a nagyobbnak legyél türelmes és aranyos és stb stb


Nahh a betegségben igazat adok de végül is előbb utóbb át kell esni .


Hidd el nagyon nehéz egy 3 évessel és egy csecsemővel otthon lenni a nagyobbnak már igen is vannak igényei a folyamatos foglalkoztatásra :-()

37. kitrákotty (válaszként erre: 36. - Bársonyfüles)
2011. aug. 23. 19:21
ha kiscsoportba kerül, akkor azzal is számoljatok még, hogy ott általában kéthetente szokik be új gyerek (bár ez ovifüggő, de van ahol az első félév gyak. a sírásról szól)
36. Bársonyfüles (válaszként erre: 32. - Kitrákotty)
2011. aug. 23. 18:53
Van benne valami..pont ezeken filóztunk Emberrel...
2011. aug. 23. 18:34

akkor én most tanutam valamit :-)))

nem tudtam mi az szvsz csak most néztem utána :-))


persze hogy nem kell egyet érteni BOCSI csak én meg épp másként látom de ettől szép és fordulatos az élet hogy nem vagyunk egy véleményen :-)

34. kitrákotty (válaszként erre: 33. - Móriczka)
2011. aug. 23. 18:24
nem kell egyetérteni, ott volt az elején! az szvsz ;-)
33. Móriczka (válaszként erre: 32. - Kitrákotty)
2011. aug. 23. 18:08

kári-kittyom édes tyúkom elfogyott a ..............................

nem mondok inkább semmit :-((

32. kitrákotty (válaszként erre: 17. - Bársonyfüles)
2011. aug. 23. 17:09

szvsz nem jó ötlet.

otthon van a testvére, tehát van társasága (és te is ott vagy). :-) ne hidd hogy arra vágyik, hogy 20 másik síró gyerek közt legyen egész nap, fárasztó az nekik, kiscsoportban nem nagyon van még szervezett foglalkozás, csak kezdeményezések, rajzolás, gyurmázás, szabad játék, ezeket otthon is meg tudjátok oldani. :-)


úgy is érezheti, hogy őt "kidobtátok", míg a tesó maradhat (és persze jön az új tesó, túl sok a változás).

másrészt azt is számba kell venni, hogy az első időkben esetleg sok betegségen átesik, amit hazavisz majd a kisebbeknek és nektek szülőknek is (kell az újszülöttnek?)


sokkal jobb lenne neki még egy év otthon, jövőre pedig a tesóval (a középsővel) együtt kezdhetik megszokni a közösségi életet.

31. kitrákotty (válaszként erre: 13. - Bársonyfüles)
2011. aug. 23. 17:05

Dehogy igaz, kitörlik a feneküket, mindenhol! és még nagycsoportban is, ha igényli a gyerek.


(anatómiailag csak 6-7 éves korban ér oda a kezük, és még akkor sem biztos, hogy rendesen meg tudja törölni magának)

30. lillenet (válaszként erre: 26. - Móriczka)
2011. aug. 23. 15:58

Egyetértek. Ki kell találni egy jó megoldást, így nagyon összezavarodna a kicsi.

Ha oviba megy, szerintem arra érdemes figyelni, nehogy a te aggodalmad megérzése miatt kezdjen sírni reggel stb... Vagányul, vidáman kell felfogni és akkor ő is ezt próbálja majd.

A gyakorlati dolgokat meg mind elmondják a szülőin, mert óvodánként változik néhány dolog, és kérdezz bátran ha aggályaid vannak.

Ha nem volt bölcsis, jó kivárni a 2 hetet, eleinte nálunk sem volt gond, úgy gondoltuk jól érezzük a fiam ritkumást, utólag mégis érezhető, hogy gyors volt. És az szinte biztos, hogy ha elkezdi, jó ideig feszültebb lesz otthon, több türelem kell majd neki.

29. Bársonyfüles (válaszként erre: 26. - Móriczka)
2011. aug. 23. 14:51
Igen,igen..tudom :( ...Valamit ki kell találnunk.
28. driennke83 (válaszként erre: 25. - Gota)
2011. aug. 23. 14:47

Mi a nyáron bementünk egyik délelőtt "körülnézni". A dajka azonnal kézenfogta, elvitte megnézni a mosdót, megígérte, hogy pöttyöslabda lehet a jele. Kint az ovónők, nagyon aranyosak voltak. Figyeltek mindenkit, ha kérték, akkor mesét olvastak, vagy buborékot fújtak, vagy rajzoltak nekik, pedig ők már nagycsoportosok voltak.

Remélem jó lesz.

Egyébként én leültem egy sarokba és csak néztem, hogy játszik a lányom. Nem akart hazajönni, azt mondta, hogy ő marad.

Azóta is, ha elmegyünk az ovi előtt, akkor mondja, hogy itt voltunk, itt is kell majd aludni, apa anya megy dolgozni, és hogy a "néni azt mondta, hogy itt is pöttyös labda lesz a jelem" (mint a bölcsibe).

27. driennke83 (válaszként erre: 24. - Ditty26)
2011. aug. 23. 14:43
Kakinál nálunk is kitörlik.
2011. aug. 23. 14:39

Ez nem egy szerencsés helyzet hogy Januártól kilátásba helyezed hogy nem megy :-((

Most szeptemberben elindul egy folyamat a fejlesztése során ,a gyerek el kezd egyre inkább szocializálódni amire 3 éves korától szerintem szükség is van és ezt meg akarod szakítani januártól ???

Nem csak a közösség miatt jár a gyerek oviba nagyon sok hasznos dolgot tanulnak szept01-május30ig komoly pedagógiai munka folyik !!

25. gota
2011. aug. 23. 14:38
Nálunk még a beszoktatás is gyorsan ment: első nap ott voltunk vele, és ebéd előtt hazajöttünk, második nap már hazajöttünk, ő ott maradt (látnotok kellett volna: "Kicsim, Apa és Anya most elmegy, majd jövünk érted." Jó, sziasztok!" :)). Harmadik nap már ott is aludt. Pedig nem volt bölcsis. Úgy örülök, hogy itt nem erőltették a 2 hét beszoktatást. Szerintem amúgy mindent el fognak mondani. Én azt figyeltem, hogyan viselkednek a "régebbi" gyerekekkel, hagyják-e sírni őket, vagy megvigasztalják, stb. Nekem inkább ezek voltak a legfontosabbak...
2011. aug. 23. 14:37
Pisilésnél igen!De!!!kakinál nem.Ott ki kell törölni,különben nagyon piros lesz a popsija..meg egyébként is..
23. driennke83 (válaszként erre: 22. - Ditty26)
2011. aug. 23. 14:35

Pedig nem egyszer volt, hogy éppen mentem az enyémért és jött ki a másik picike, pisilt kitörölte, kezet mosott és ment vissza. Egyedül.

Nakünk volt is kisebb gyulladásunk, nem sokkal azután, hogy szobatiszta lett.

Egyébként nagyon meg vagyok velük elégedve, de ez furi volt.

2011. aug. 23. 14:33
Sziasztok!Én bölcsis gondozónő vagyok,de én még ilyet nem hallottam hogy nem törlik ki a feneküket...nem semmi
2011. aug. 23. 14:32

Igazából szerintem az első szülői akkora rutinnal megy már az ovikban és persze az iskolában nem igen marad a szülőnek megválaszolatlan kérdése :-))

De ugyanakkor az év közbeni figyelem az nagyon sokat számít :-))

A folyamatos kapcsolattartás az óvónővel ,az érdeklődés.

Azok a szülők akik abban a hitben élnek hogy azért vannak az óvónők hogy vigyázzanak rájuk és ehhez hasonló a megnyilvánulásaik háátt.............azok tévednek.

Az ovi egy nagyon fontos mérföld kő a gyermek életében és nagyon fontos és hasznos és építő pedagógiai munka folyik minden életkorban ebben legyen állandó partner a szülő :-))

20. Bársonyfüles (válaszként erre: 16. - Driennke83)
2011. aug. 23. 14:31
Kislány. :)
19. driennke83 (válaszként erre: 15. - F8db0709b8)
2011. aug. 23. 14:31
Nálunk azt mondták, hogy aki bölcsis, azt hamarabb átveszik max. 2 nap és ott is alhat, mert akkor hozzászokik, hogy anya megint ott van, és elfelejti a "rendet". Énezzel egyetértek. Már most mondom neki, hogy minden úgy lesz, ahogy volt, csak új gyerekek és új óvó nénik lesznek, meg sok új játék. Megérti.
18. f8db0709b8 (válaszként erre: 13. - Bársonyfüles)
2011. aug. 23. 14:30
Nálunk kitörlik:)
2011. aug. 23. 14:30
Kicsit már bánom,hogy beírattam.Ráért volna.Úgyis itthon maradok,mert van egy 2 évesem.Az alapötlet az volt,hogy mivel jön a következő baba januárban,hát valamennyire tehermentesít az óvoda.Meg kell a társaság neki.Hát nem tudom..Ha a pici megszületik,úgysem tudom vinni oviba,apuka meg korán megy el,azért nem...áááá.
16. driennke83 (válaszként erre: 13. - Bársonyfüles)
2011. aug. 23. 14:29

Sajnos már a bölcsiben sem mindig törölték ki, de csak pisi után. Azért, ha kakiltak, akkor segítettek nekik.

Lehet, hogy én nem figyeltem, kisfiú v. kislány?

15. f8db0709b8 (válaszként erre: 9. - Móriczka)
2011. aug. 23. 14:29

Nem te szúrtad el,hanem az ovi!

Mi tegnap kezdtük,2 órát volt ott,ma már 8-tól fél 1-ig,és a héten így is marad,hiába érzi jól magát.Jövőhéten talán már engedik,hogy ott aludjon.Elvileg 2 hét a beszoktatási idő.


A nagyobbik járt bölcsibe,mégis mikor oviba került,kivárták a 2 hetet,pedig nem voltszámára a közösség és az ott alvás sem.

14. driennke83 (válaszként erre: 11. - Bársonyfüles)
2011. aug. 23. 14:28

Ha nem volt bölcsis, akkor nálunk két hét a beszoktatás. Első héten nem is alszik ott, és azt hiszem, csak az utolsó napon fog ebédelni, vagy akkor próbálják meg az ottalvást. A második héten még el kell hozni uzsi után, de már ott alszik.

Hangsúlyozom nálunk így van.

2011. aug. 23. 14:27
Igaz az,hogy nem törlik ki a feneküket? :))) Ami annyira nem is vicces...:( Egy három éves nem tudja kitörölni rendesen a fenekét...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook