Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Otthoni tanulás fórum

Otthoni tanulás (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
82. unom (válaszként erre: 72. - Matyera)
2020. ápr. 2. 20:30
Nem az én gyerekemről van szó.
81. syria (válaszként erre: 80. - Globus)
2020. ápr. 2. 20:28
Miért?
80. globus (válaszként erre: 78. - Syria)
2020. ápr. 2. 20:09
Balkezes vagy?
79. vivo44 (válaszként erre: 78. - Syria)
2020. ápr. 2. 20:04

Kedves Syria!

Ha nekem szólt, akkor köszönöm, de egy olyan gyereknek igen nehezen lehet bárhogyan is segíteni mondjuk törteket tanulni, aki 3.-osztályos létére nem tud 3+2-őt összeadni.

(de a második, harmadik osztályba léphet, mert a követelményeknek megfelelt!)

78. syria
2020. ápr. 2. 17:39

Szívesen segítek matek feladatok megoldásában. :) „Békeidőben” is megtettem:

[link]

325, 327, 328, 329, 330, 331. bejegyzések

77. vivo44 (válaszként erre: 74. - Idhikai)
2020. ápr. 2. 16:50

Igen.

Néztem a krétán a márciusi jegyeket. Minden gyerek rontott átlagosan 2 jegyet. A kitűnő fiam is, most hármasokat kap, de semmi baj, mert.....

A kisebbik pedig 4 tantárgyból bukásra áll, meg is fog bukni, de ez sem baj, mert elsősorban anya vagyok és nem pedagógus. 4 óra matekozás után 22:15-kor van férjem is...

76. vivo44 (válaszként erre: 71. - Channa*)
2020. ápr. 2. 16:45

Mi nekünk az énekből le kellett írni a kottát két dalból, majd az elküldeni a tanárnak. Videóba elénekelni a dalokat és elküldeni a tanárnak.

Ez az ének.

75. matyera (válaszként erre: 73. - Idhikai)
2020. ápr. 2. 15:23
Nálunk hasonló, ének kivételével.😁 Gyerek szerencsémre elég önálló,nincs mit segíteni, csak leteszem elé a feladatot és megoldja. Ma az angolt együtt néztük, de az is ment. Technika meg rajz csak kéthetente van, a szerdát pedig kinevezték szabadnapnak. Így azokon a napokon nincs feladat.😊
74. Idhikai (válaszként erre: 44. - Vivo44)
2020. ápr. 2. 14:06
... egyes? :o Nálunk szerintem csak négyes és ötös van.
73. Idhikai (válaszként erre: 63. - Matyera)
2020. ápr. 2. 14:00

... hú, az én kislányom is 2. osztályos. Kapunk, tornát, gyógytornát, angolt, matematikát, olvasást, nyelvtant, környezett, írást, technikát, rajzot, éneket. A matematikával, olvasással, nyelvtannal, írással vagyok hajlandó foglalkozni, és imád rajzolni. Az ének tanító néni pár perces kis videót küldd, énekelget velük, pici elmélet, icipici feladat és vége. kb. 10 perc az egész.

Szeretünk itthon tanulni. Nagyon sokat fejlődött ebben a két hétben. :)

72. matyera (válaszként erre: 69. - Unom)
2020. ápr. 2. 13:50

Igazából ezt a gyereknek kéne tudni. Nekem másodikos a fiam, amit én nem értek ott rögtön kijavít, hogy "anya, ezt így vagy úgy szoktuk"

Egy elsőnek nincs olyan huuude feladat amit ne lehetne megoldani. És ha már ez történt miért nem kérdeztetek rá a tanárnál vagy más szülőktől???

2020. ápr. 2. 13:38

Nem is írtatok az ének óráról!

Pedig nagyon vártam a beszámolót...

2020. ápr. 2. 12:27

Én már azt sem bánom ,ha megbukik vagy nem sikerül az érettségi. Szakmája van ,igaz pont vendéglátás 😒

15 ből 12 nem érti, lemaradt.

69. unom
2020. ápr. 2. 12:18

Tegnap egy csoportban első osztályos matekházin agyaltunk.

Voltak egyetemisták, diplomások többen is.

Kíváncsian várom az eredményt.

2020. ápr. 2. 12:12
Mi Norvegiaban lakunk, de elborzadva hallgatom a csaladunk beszamoloit... Sogoromek meseltek tegnap hogy a 7. osztalyos tori temazaro hogy zajlott: a gyerek aki tanult egy csomot ra, plusz konyv, munkafuzet, a ket szulo akikbol az egyik alsos tanitono ultek a net elott, google, wiki stb. igy sikerult a 45. percre szant temazarot masfel ora alatt megoldaniuk harmojuknak... es egy jo tanulo gyerekrol beszelunk, aki extra sokat olvas es erdekli a tortenelem... A zogornom hitoktato is, azt mondja a gyerek iskolai hittan leckejere neki ment ra ket oraja mire minden valaszt kikeresett... Azt meselik hogy gyakorlatilag semmi mast nem csinalnak allo nap mint a gyerek iskolai dolgaival foglalkoznak, meg felveltva probalnak dolgozni. Bizotos nem mindenhol van igy, de ez rettenetes :(
2020. ápr. 2. 11:58

Nekem már most teli a hólapátom...😕😒🤔 Pedig csak hallgatom az érettségi felkészítő anyagokat.

El nem tudom képzelni,akinek több gyerek van ,hogy a jóistenbe tanul vele?

Vagy általános iskolában aki írni , számolni,olvasni tanul?😒

66. syria (válaszként erre: 21. - Vivo44)
2020. ápr. 2. 11:28
Ez volna a minimum. 😊 Plusz minden 14 éven aluli gyereket okító szülőnek gyerekenként havonta 10.000 Ft tanítási pótlék. 😂
2020. márc. 23. 20:28

Ma rengeteg feladat jött, úgy érzem betemet.

Múlthét környezet dogára ötöst kapott. A héten pedig matek doga lesz... Attól rettegek.

64. vivo44 (válaszként erre: 63. - Matyera)
2020. márc. 19. 22:35
Ügyesek vagytok!
2020. márc. 19. 22:33

Nekünk nagyon jól megy. Néha kell nógatni a kiskorut (2.oszt) de haladunk. A tanárok nagyon megértőek, ha nem megy pl a regisztráció vagy vmi más online dolog, akkor sincs gond. És nap mint nap írják a kedves üzeneteket, hogy mennyire hiányoznak nekik a törpék.

Pedig van mit csinálni, még néptáncos videót is kaptunk, angol feladat is van, sőt torna órát is tartok a fiamnak és fotozom.

62. vivo44 (válaszként erre: 61. - Rabankari)
2020. márc. 19. 22:28

Jelen helyzetben, inkább méltatom a pedagógusokat, mert most hogy benne vagyunk jobb rálátásunk van nekünk szülőknek, hogy igen, lehet szép hivatás, de nagyon kimerítő az ő foglalkozásuk. Minden tiszteletem az övék!

Ha pedig nem volna szigor, akkor mindenki azt csinálná, amit akar, abból pedig káosz lenne, nem év végi bizonyítvány.

Ebben a helyzetben nincsen idő és lehetőség keseregni, hibáztatni bárkit is.

Van, hogy besokallunk, de tenni kell tovább, bármilyen nehéz is, mert a gyermekein jövője most igazán a kezünkben van.

(nekem minden rossz indulat nélkül, ez a véleményem)

61. rabankari (válaszként erre: 60. - Vivo44)
2020. márc. 19. 21:47

Nem hiszem, hogy ti csináljátok rosszul.Ezt még olvasni is borzasztó.

Azt sem értem miért nem segít a tanár a büntetés helyett.

Az ilyen pedagógusok miatt van rossz színben feltüntetve ez a szakma.

60. vivo44 (válaszként erre: 55. - Csillag29)
2020. márc. 19. 20:55

Lehet mi csinálunk valamit rosszul!!!!

Ezért is követem mások hozzászólását, hátha okosabb leszek.

Bár eddig 17 email érkezett két gyereknek, ami 17 feladatot jelent holnapra, de a mai egyesek után nekem elment a kedvem kicsit....

59. katus3 (válaszként erre: 52. - 8d00a82c06)
2020. márc. 19. 20:53
Palacsinta ma volt nálunk. 😊 Holnap reggel nekiugrunk aminek lehet, aztán kicsit lányomnak is segítek. Hétvégén nem gyötröm őket.
58. vivo44 (válaszként erre: 57. - Csillag29)
2020. márc. 19. 20:52

Volt már technika is nekünk 3 oszt.

Pillangót kellett hajtogatni, lefényképezni, majd elküldeni. Hát persze, hogy én csináltam meg a gyerek 20 perces szenvedése után. Tanárnéni szerint "Ügyes munka!":-))

57. Csillag29 (válaszként erre: 53. - Vivo44)
2020. márc. 19. 20:47

Hát ahogy olvasom nálunk ilyen gondok nincsenek Énekóra: youtubon hallgasd meg kottázd le kotta a könyvben

Tesióra nincs

Bár technikára és rajzra kíváncsi leszek majd

Többi tantárgyból minimális feladatok (egyelőre) ne útálják meg a gyerekek tanuljanak is meg lássuk hogy mükszik aztán majd lehet nekünk is több lecke lesz.

Nálunk classroomot használják meg a learningapps ot Egyelőre működik.

Nálunk is időre kell visszaküldeni minden délután 16 óráig de ha valakinek nem sikerül nem veszik tragikusan csak aznap azért legyen elküldve

56. andi6020 (válaszként erre: 44. - Vivo44)
2020. márc. 19. 20:30

Beszarok!

Elnézést...

55. Csillag29 (válaszként erre: 5. - Vivo44)
2020. márc. 19. 20:27

Úr isten ennyi anyag este 6 i nyomja szegény gyerek :(

Nekünk annyit adnak hogy délután 2 kor már a házi is kész van még egy ellenőrzés fotó és google classroomra mehet is :)

54. vivo44 (válaszként erre: 50. - Gyöngy:))
2020. márc. 19. 18:56

Nekünk is meg van szabva az idő, hogy meddig lehet beküldeni. Ha nem tesszük, akkor egyes osztályzat.

Nálunk nincsen és szerintem nem is lesz online tanóra élő chateléssel, mert.....(nehogy megbántsam a helyieket).

53. vivo44 (válaszként erre: 48. - 8d00a82c06)
2020. márc. 19. 18:54

Nem, nem énekes iskola, csak mindent kérnek videózni.

Valójában egy éneket hogyan is tudnék másként bizonyítani? Ahogyan a testnevelést is minden np felvesszük és ma már arra is kaptak osztályzatot, még a 3 éves gyereket is megdícsérte a tanár:-))) (online)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook