Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Az orrcsúcsemelésnél egy izmot és ideget átvág az orvos pont azért,hogy az orrcsúcs ne húzza fel a szájat.
Ezért van most ez az érzésed,hat hét után általában rendeződik,de volt,akinél három hónapig elhúzódott.
Szia!
Átküldtem az emelkedett új alapárat.
Lehet egy hülye kérdésem? A régi mosoly mikor áll vissza? 3 hetes lesz az új orrom, de a mosolyom, hát mit mondjak, nem túl természetes. 😊
Az nem változik meg orrcsúcs emeléssel, ugye? Remélem értitek, mit akarok kérdezni.
Koszonom mindenkinek aki ismeretlenul is beengedett a naplojaba...
csinaltam en is! Egyelore csak az eredeti allapotrol! Ha van kedvetek jelentkezzetek es tanacsot is varnek! Koszonom :)
Többen is kérdeztek-írtok a "fura" szagról,ami az orrból jön ki és zavaró.Főleg,ha valaki közvetlen mellettünk van és ő is érzi.Nyugodtan lehet erről beszélni,ez is hozzátartozik a gyógyuláshoz,emiatt senkinek nem kell szégyenkeznie.
Ez a szag a gennyszag,ami az orr mélyéből jön.Ahogy gyógyul az orr belsőleg,úgy kell ennek a szagnak megszűnnie.A választóvonal a fél év.Ha utána is érezné valaki,akkor vissza kell menni az orvoshoz,folyadék gyűlik fel az arcüregben és ezt endoszkópos beavatkozással lehet helyrehozni.Egyszer olyan részletesen leírta nekem egy férfi páciens,szakszerűen,de sajnos kitöröltem.
A lényeg,hogy fél évig normális,utána már nem.
Amit használ KT:Piezo ultrasonic gépi eljárás
Tapasztalt orvosi kezekben biztonságosabb,mint a kalapács,véső és nem vérzik be annyira a páciens a beavatkozás során.A gyógyulási folyamat ennek a használata után gyorsabb. Sokkal finomabb munkát lehet végezni vele,de attól még lehet ezzel is bármilyen túl vagy alul korrekciót végezni.Tehát nem jelenti azt,hogy tizedmilliméterre minden passzolni fog minden esetben.De az orrplasztika nem is arról szól,hogy mérnöki mű készül.
Csontvágás:Orrplasztikára kb.2 éve fejlesztették ki,ha jól emlékszem..Alapvetően egy nagyon gyorsan rezgő fej,ami így képes lesimítani vagy elvágni a csontot,de nem bántja a lágy szöveteket,ereket.
Hát kb.ez a titka :-)
/És nyilván ezekre be kell ruházni,a fejlettebb technikájú eszközök nyilván az orvost terhelik./
Lehet elmondta csak nem emlekszem ra h miket beszeltunk mert a tamponszedes miatt kicsit kivoltam... Rezek dr.
Fuu okes akkor legkozelebb hagyom h tusszogjek csak olyan remiszto 😂
Köszi Koriandra🙂,
Amikor először megláttam a tervet rögtön magaménak éreztem!
Remélem ilyen lesz, már alig várom a gipszlevételt!
Sziasztok!
Elkezdtem a naplómat!🙂Tettem fel fotókat is.
Sziasztok:-)
Múlt héten, jan 31-én estem át Szegeden nyitott orrplasztikán, Dr Bajusz Huba műtött, minden a legnagyobb rendben zajlott! Egy tegnapelőtt volt a kontroll és a varratszedés, lekerült a gipszsín, és elmondhatom, hogy már most nagyon szép az orrom, véraláfutásom szinte nem volt, a szemem alatt pedig csak minimális, alig észrevehető duzzanat volt. Fájni egyáltalán nem fájt a műtét után, az egészben a legkellemetlenebb az altatás utáni többórás hányinger volt. Nagyon szép munkát végzett a doktor, mindenkinek ajánlom, aki még nem tudja, kihez forduljon orrplasztika ügyben. Nekem orrporc asszimmetriám volt az orrcsúcson, elég durván látszott, szinte krumpliorr szerű volt az egész. Az első konzi még novemberben volt, akkor alaposan megvizsgált a doktor úr, számítógéppel megtervezte. Akkor azt mondta: mivel elég rossz állapotban vannak a porcos részek az orromban, sajnos nem tud csodákat ígérni, tervezett is egy olyan orrot, ami annyival tért el az eredetitől, hogy kevésbé volt asszimmetrikus, mint az eredeti... Na ehhez képest, amit alkotott a múlt héten... nos messze felülmúlta az elképzeléseimet. Csodás lett, nagyon tetszik!! Nagyon örülök neki, és kívánom, hogy aki még előtte áll, az legyen utána ugyanilyen elégedett! Üdv: Glen
Szia Niki!
Igen,előfordulhat,amit írsz,az orr nem felejt,hogy min ment keresztül,van,hogy több idő kell,mire annyira regenerálódik,hogy készen áll az ilyen jellegű edzésre.
Sziasztok!
Érdekelne, hogy aki már átesett a műtéten, és már több éves az orra van-e olyan h. érzi, hogy egyes helyzetekben érzékenyebb az orra mint azelőtt? Itt arra gondolok, hogy most újra belekezdtem az intenzív súlyzós edzésbe, és ha nagyobb az adott súly akkor feszül az orrom újra, szinte fáj az edzés alatt(utána pár órára elmúlik, pedig az én orrom kb. két éves.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?