Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Önző dolog volt megmenteni azt a kiscicát. Most benti létre... fórum

Önző dolog volt megmenteni azt a kiscicát. Most benti létre... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
38. Ildi (válaszként erre: 6. - 55Judit)
2025. szept. 24. 21:16
Tudom🙂
37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Cukiboszi)
2025. szept. 24. 20:51
Köszönöm!
36. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 19:18

Szerinted az enyémnek milyen volt a lelkiállapota a szobában? Amint felálltam a polyfoamról, azonnal birtokba vette és folytatta amit én abbahagytam.

[link]

2025. szept. 24. 19:09

Ki-bejárós macskáink vannak, macskabiztos udvarral. Tényleg úgy lett építve, hogy macskabiztos. De hát ezek macskák. Ketrecet meg azért mégsem akartunk. A véletlenül betévedő macskákat bent tartja az udvar, de van egy fekete-fehér szomszéd cica ő már kitapasztalta a szabadulás módját, rutinosan jár ki és be.

A mi cicáink így hogy már öregek nem mászkálnak el, de előtte volt aggódás, éjszakázás, hajnali keresés ha mégis megléptek. Szerencsére az udvar nagyrészt kielégítette őket.

Volt a Lavina macskánk ő viszont még öregen is eljárt. Lavinának hívtuk mert hófehér volt és kő kövön nem maradt utána, de a Houdini név is abszolút találó lett volna.

Ami a hámot illeti szoktatás kérdése, több cicát ismerek aki sétál hámmal, mi is próbálkoztunk de feladtuk.

2025. szept. 24. 18:58

Én egyszer macskasétáltatás közben éreztem, hogy szokatlanul könnyű a hám. Olvastam, és nem vettem észre hogy a Picike kiszabaditotta magát, azt hittem, ül alattam .

Mire észbekaptam, a hetedhét határban járt, gondolom megéhezett és 2 nap múlva hazajött.

Minden macskánk jól viseli a hámot, csak n em szabad bennük bizni. A kicsinek babahámot rendeltünk..

33. Channa* (válaszként erre: 31. - Piroska52)
2025. szept. 24. 18:57

Mi is próbáltuk szoktatni. Miután megkapta az oltásait, próbálkoztunk, de már feladtuk...

Óóóó, szegény cica! Na, az ilyeneket szeretnénk elkerülni, így benti macska lesz, ha nem dönt máshogy...

32. Channa* (válaszként erre: 30. - 1021440b02)
2025. szept. 24. 18:55
Pont így! Húzatja magát a hámmal:DDDD Azt hiszem egy időre feladtuk ezt a hámos udvarozást;)
31. Piroska52 (válaszként erre: 29. - Channa*)
2025. szept. 24. 18:40

Lucifert pici kora óta szoktattam, azóta hogy hazahoztuk, de hát mind minden macska leleményes.

Volt hogy szabadlábra helyezte magát, karácsony előtt egy héttel, vasárnap este, mikor máskor, elcsapta az autó.

Az volt a szerencse, hogy volt ügyeletes állatorvos, mert másképp nem éli túl.

Na azóta nagy szigorúság van, de még így is meglóg néha a frászt hozva rám.

Most már biztonsági hámja is van.

A kerítés egy macskát sem tart bent az udvarban.

30. 1021440b02 (válaszként erre: 29. - Channa*)
2025. szept. 24. 18:31
Én sétáltatni akartam, de alig tudtam ráadni a hámot, aztán nem akart megmozdulni stb. 🙄😄
29. Channa* (válaszként erre: 26. - Piroska52)
2025. szept. 24. 18:25

A mi cicánk, nem viseli el a hámot.

Benti cica ő is. Most volt 6 hónapos.

Már kiszökött többször az udvarra, de észrevettük és visszapateroltuk.

Hámmal ha kivisszük, akkor az első nagy feladat, az, hogy ráadjuk a hámot, majd kimegyünk, húzatja magát végig a padlón és a járólapon. felvesszük, kivisszük, letesszük az udvaron, de csak hason kúszik, és persze, nem a kövön vagy a fűben, hanem mindig a porban:DDDD

Amikor kiment egyedül, valószínű, hogy megcsípte egy darázs, mert amikor bejött (ekkor vettük észre, hogy kint volt), akkor harapdálta a mancsát és krákogott.

Mi is attól tartunk, hogy a kerítés nem tartja bent az udvarban és elütné egy autó.

2025. szept. 24. 18:22
Állatkínzás? 🤦🏼‍♀️ Volt kinti, és benti macskám is. A benti kimehet az erkélyre, felügyelettel. Szépek, egészségesek a macskáim.
27. Cukiboszi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 18:00
Egyre többször olvasom az indokokat macskamentő és más, állatbarát emberektől, hogy miért kell bent tartani a macskát. Ne legyen lelkifurid! Jó ott neki! Hosszabb, boldogabb, egészségesebb élete lesz. Bár egy társ nem ártana neki! 😉😽😸
2025. szept. 24. 17:07

Az én cicám most kint van az udvaron.

Cicahám, 8 méter hosszú póráz.

Pont nem tud kímélni át utcára, pont nem tud átmenni egyik szomszédba sem.

Nem üti el az autó, és nem tépi szét a szomszéd két hülye kutyája.

Tudja hogy megyünk ki, dugja a fejét meg a macskát.

Szeret kint lenni.

Azt nem tudom még télen hogy oldjuk meg, mert még nem tudjuk milyen tél lesz.

De akkor se engedem szabadon kóricálni.

Ivartalanított, de jobb ez így.

Lehet azt hiszik a szomszédok hülye vagyok.

De Lucifer nem lesz laposmacska.

25. c33a6b7aee (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 16:25
Ha a sorsára maradott volna kint még mindig jobb, mint börtönben.
24. Egnisz (válaszként erre: 15. - Liliom10)
2025. szept. 24. 16:08
Az én cica is benti, de nagyon szeret egyedül vagy velem lenni, nem érdekli a többi cica. A kiscicákat elpátyolgatta, de most 3 éve nincs körülötte cica és így jobb neki.
23. libikóka (válaszként erre: 21. - PöttyösPanka)
2025. szept. 24. 14:54

Ragadozók igen.

Mint írtam egyetértek a hsz.-okkal,ez elkerülhette a figyelmedet.

22. 55Judit (válaszként erre: 19. - Simple)
2025. szept. 24. 14:20
Akkor én sok éven át folyamatosan kimerítettem az állatkínzás fogalmát, mert az én macskáim sokszor nem csak maguktól mentek ki, hanam ki is patroltam őket. Főleg mikor lábalatt voltak, kunyeráltak a konyhában mert sokszor voltak olyan illatok amik rabul ejtették őket. Volt olyan amelyik folyamatosan ordított és a lábam előtt tekergett, sokszokr majd el tapostam. Na olyankor sicc ki!
21. PöttyösPanka (válaszként erre: 14. - Libikóka)
2025. szept. 24. 13:37

A macska kiengedve dúvad. A madárállományban hatalmas károkat okoznak a macskák. Ráadásul nem éhenhalás ellen, hanem hobbiból ölnek meg mindent, ami mozog.

Ráadásul elég veszélyes rájuk nézve a kinti lét. Betegségek, verekedések, autók, mérgezések, stb. A benti macskák sokkal tovább élnek.

2025. szept. 24. 13:33
Látni fogod rajta, hogy jól érzi-e magát. Ha kínzásnak éli meg, akkor agresszív lesz, étvágytalan, összepisil mindent, stb. Ha békésen szunyókál a kanapén, akkor nem gyötrelmet él meg.
19. simple (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 13:26
Az állatvédelmi törvény szerint az az állatkínzás, ha kiengedik a macskát bele a vakvilágba. Szóval nem, ha bent van a lakásban, az nem kínzás neki.
18. ,zumba
2025. szept. 24. 12:47

Megszokja a benti életet: mivel más lehetősége nincs mit tegyen?

Lett újra cicánk és mivel kinti így költözünk vele az erdőbe.😊

17. libikóka (válaszként erre: 16. - 55Judit)
2025. szept. 24. 11:03

😂😂

Igazad van:)

16. 55Judit (válaszként erre: 14. - Libikóka)
2025. szept. 24. 10:56

Értem én az érzésedet, jó kint látni a cica játékot. de hidd el, bent is nagyon boldogok, mert bármivel eljátszaka ugyanolyan boldogan a szőnyegen vagy az ágyban, mint a a fűben.

Jut eszembe. Nálam mindig kinti/benti volt a cica. Egyszer majdnem ráültem, mert bebújt a takaró alá és nem vettem észre. Pontosan mellé huppantam le. Mindketten jól megrémültünk.

15. liliom10 (válaszként erre: 11. - 55Judit)
2025. szept. 24. 10:49
Igen. Nekünk is mondta az állatorvos, hogy az az ideális, ha két cica van. Tapasztaltuk, hogy édesen alszanak egymás mellett, és ébren is jól érezték magukat együtt. Főleg akkor lenne jó a két cica megoldás, ha sokat van egyedül az az egy cicus.
14. libikóka (válaszként erre: 13. - 55Judit)
2025. szept. 24. 10:29

Nem tehetek róla,hogy így érzek,,minden észérv ellenére.

Látom őket a kinti létben,egerészni ,lepkézni bogarászni,fáramászni,,sütkérezni a napon.Így lenne teljes.A kutyák esetében ,nincs ilyen gondolatom.

A macska más.

13. 55Judit (válaszként erre: 10. - Libikóka)
2025. szept. 24. 10:24

Régen én is úgy gondoltam, a cica, a kutya csak kint érzi jól magát. ma már máshogy látom. van egy cicás fórum az indexen, ott időnként mutatják gazdik a benti cicákat, és írnak róluk. Hát, ne legyen rosszabb életem mint nekik!😉

Ma már azokat az apró kutyákat is kifejezetten bentinek tenyésztewtték ki. Cica is van olyan kényes fajta ami kint elpusztulna. De a hagyományosan házi cicáknak meg oly mindegy hol vannak, csak kényelem, kaja és nyulgalom legyen.

12. 1a72ae8cbd (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 10:20
Te szeretnéd ha megmentenék az életedet, akár benti létre "kárhoztatva" is?
11. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 10:19
Biztos látod hogy a cica boldog. Ha kínzást érez máshogy viselkedik.😀 Egyébként ők könnyen alkalmazkodnak a körülményekhez. Ha kényelme van, finom étele, itala, játéka és szeretgetése, akkor boldog. Sőt, bent nagyobb a biztonságérzet is mint kint. Vigyed állatorvoshoz. Fontos hogy megkapja az oltásait, legyen féregteleníytve, és nem tudom még miket tanácsolhat az orvos. Ha fiatal cica, valószínű még boldogabb lenne ha kapna egy hasonló korú társat. lehetne folymatos a hancúr, amit te is élveznél.😀
2025. szept. 24. 10:16

Nekem sem egyértelmű a dolog,picit sajnálom is a csak bentieket,,így érzek.Viszont tudom mindazokat amit leírtak itt előttem,és nagyon egyetértek.

Főleg kiscica esetében,,jön a hideg,,a mostani(őszi)kicsinek alig van esélyük az életben maradásra.

9. michelle.r (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 24. 10:00
Kérdezd meg a macsekot, hogy jobb-e neki a kellemes lakásban, mindig kap enni, biztonságban van, vagy szeretne visszamenni az utcára. A barátnőmnek két 17 éves Birman-ja van, nem úgy néznek ki, mint akik nagyon sanyarúnak érzik a sorsukat a lakásban. Csak néha és felügyelettel mehetnek ki a kertbe.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook