Olaszország autóval (beszélgetés)
Szia.
Mi kocsival járunk kirándulni,nyáron Olaszban voltunk,Rómában nyáron,Veronában októberben.Északon többször is jártam busszal.Imádom Olaszországot.Szerintem egyik legszebb ország a világon.Már most tervezzük a jövő jári utat,természetesen autóval,mert a párom csak saját kocsival hajlandó menni.
Veronába még visszatérünk,mert gyönyörű és olyan tipikus olasz hangulata van.Megtaláltuk a város legjobb kávéját,és legjobb fagyiját.
Kávét minden kisboltban főznek,szinte az utcán érezni az állandó kávéillatot.Ott a fiatalok nem söröznek munka után,hanem kávéznak.Élmény volt figyelni a hazaiakat,kávéznak minden pillanatban.
Nagy élmény volt,egyik napról a másikra mentünk Veronába,nem tervezett út volt,de annál szebb.Közelben van a Garda tó-azt is érdemes megnézni.Az egy Balaton nagyságú tó.
Fizenze---erről csak a legszebb élményeim vannak.Csodaszép,óriási város.Szerintem szerezzetek be egy útifilmet(mi is vettünk egy csomót)és ott nagyon szépen leírják,mert elmondani nem lehet.Azt látni kell.
Rimini:---Egy óriási turistaparadicsom,de ott van a régi,ókori város-azt ki ne hagyjátok.
Van ott 2000 éves híd,ami ma többsávos főút,és naponta azon járnak be az emberek dolgozni.Fantasztikus.És ott a kétezer éves piactér,ami azóta is piacként üzemel.Kétezer éve.A kutakból azóta is tiszta ivóvíz folyik.
Ez a varázslatos Olaszországban.
Mindenképp kipróbálunk minél több olasz kaját, piát, stb :-)
Igazából nagyon nagy élmény lesz, ebben biztos vagyok, egyrészt azért, mert még soha nem voltunk külföldön ketten a férjemmel úgy, hogy nem szervezett úttal mentünk volna, másrészt pedig azért, mert szeptember óta tanulok olaszul, és annyira tetszik. Kicsit félek egyébként, mert csak rám tudunk hagyatkozni, hiszen a párom nem beszél sem angolul, sem olaszul, de reméljük jó lesz.
Benneteket nem ért baleset? Amúgy én is azért félek, nehogy az olaszok őrült vezetési stílusa miatt érjen bámilyen baleset minket...
Szia!
Mi tavaly májusban vágtunk neki egy Velence-Pisa-Róma körútnak.
Fantasztikus volt összességében.
Velencénél mindenképp úgy csináljátok, hogy a város szélén vannak őrzött nagy parkolók, de 2 féle.. az egyiknél ott kell ahgyni a kulcsot.. na olyat ne. Mellette van olyan, haol simán veszel jegyet és otthagyhatod az autót, onnan pedig érdemes vizibuszozni.
Én egy jótanácsot tudnék adni, hogy közlekedésben óvatosan és nem miattatok... de az én tapasztalatom, hogy nagyon rosszul vezetnek, odakint, pl Rómában annyi balesetet láttam, mitn még soha. Nem szívesen engednek be.. ilyenek.
Másképp pedig élvezzétek minden pillanatát igyatok fini cappuccinót és érezzétek jól Magatokat!
Sziasztok!
Minden tapasztalatot szívesen fogadok, aki kocsival vágott neki Olaszországnak. Azon belül is különösen az északi rész, Verona-Firenze-Rimini környéke érdekelne, mit érdemes megnézni, mire figyeljünk oda, stb....
További ajánlott fórumok:
- Hova mennél szívesebben nyaralni, Görögországba vagy Olaszországba?
- Érdemes Olaszországba kaját vinni? Tapasztalatok...
- Milyen Olaszországban élni?
- Olasz férje van valamelyikőtöknek?Milyen az élet Olaszországban?Olaszfanatikusok ide :)
- Jesolo -- Olaszország
- Lakóautóval Olaszországban! (tud valaki kempinget?)