Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Olasz zöldségleves spagettivel recept

Olasz zöldségleves spagettivel recept

Az Olasz zöldségleves spagettivel hozzávalói:
1 kis fej vöröshagyma,
1 nagyobb sárgarépa,
1 kisebb fehérrépa,
1/2 karalábé,
kis darab zeller,
ökölnyi kelkáposzta,
2 kisebb burgonya,
10 cm hosszú cukkini darab,
1 kis doboz paradicsomsűrítmény vagy darabolt paradicsom,
só,
bors,
bazsalikom,
olívaolaj,
ujjnyi vastag spagetti köteg.

A tetejére:
parmezán vagy trappista sajt reszelve.


Az Olasz zöldségleves spagettivel elkészítési módja:
Mindegyik zöldséget - a cukkini kivételével - gyufaszál vastagságú csíkokra vágok. A cukkinit félkarikákra, a vöröshagymát apróra. Olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, majd sorrendben mehet hozzá a sárgarépa, a fehérrépa, a zeller. Ezeket pirítgatom, míg színt enged a sárgarépa. Kicsi víz is mehet bele, hogy le ne süljenek. Ezután következik a karalábé, de még mindig nem öntöm fel vízzel. Mikor párolódtak, pirultak, beleteszek egy evőkanál paradicsomsűrítményt, átkeverem, és most felöntöm vízzel. Só, bors, vágott petrezselyem mehet bele, majd a kelkáposzta és a burgonyacsíkok. Mikor majdnem puha a répa, beleteszem a darabokra tördelt spagettit és a cukkinit. Ha megfőtt a tészta, készen van a leves. Végül pici friss bazsalikommal fűszerezem. Tálaláskor reszelt sajjtal megszórom a forró leves tetejét.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. febr. 7. 15:11
Az olasz zöldségleves spagettivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook