Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyított zöldségleves szárított gombával recept

Savanyított zöldségleves szárított gombával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Savanyított zöldségleves szárított gombával hozzávalói:
40 kg. marha leveshús,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
1 szelet zeller,
1 szelet karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
6-1o szem fekete bors,
ízlés szerint őrölt fekete bors,
só,
25 dkg. szárított erdei gomba (vagy csiperke)
2 evőkanál citromlé,
1 csokor lestyánlevél ( vagy petrezselyem)


A Savanyított zöldségleves szárított gombával elkészítési módja:
A húsból és a zöldségekből, kevés petrezselyemzöld hozzáadásával, a megtisztított gombát egészben hagyva levest főzünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük citromlével ( vagy ecettel), hogy savanykás legyen.Ha kész a levest leszűrjük, a zöldségeket külön tára szedjük. A húst felkockázzuk és a gombákkal együtt külön rakjuk. Tálaláskor a húsra, gombára merjük a forró levest, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Eredetetileg bográcsban ( nagy edényben) egyszerre főzték


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyított zöldségleves szárított gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook