Nyírfacukor - használja valaki? (beszélgetés)
Nincs más cukorbeteg a családban.
Ami a hugodnak van az nem az inzulinrezisztencia?
Elvileg az egyes típusú cukorbetegséget (ami a kisfiamnak van) nem lehet ötökölni. A 2-es típusra való hajlamot lehet...
Lehet valami vírustól is, ami tévedésből az inzulintermelö sejtcsoportokat támadta meg, vagy antibiotikum... az orvosok sem tudják:(
mitől lehet... van cukorbeteg a családban? vagy ez nem ilyen öröklődéses dolog?
nálunk a hugimnak van egyfajta lebontásos rendellenessége, nem kifejezetten cukorbeteg (legalábbis nem inzuli-adagolós), de van egy cortizol nevű hormon, amit nem úgy használ a szervezete. eleinte diabéteszre gyanakodtak, mert összefüggésben van az inzulinnal neki is.
most beállították neki, egy éve szed egy gyógyszert, amit úgy néz ki, h mindig kell majd szednie. 3 hetes a babája, és terhesség alatt is végig szednie kellett, hála Istennek a babának nincs ilyesmi problémája.
de tesómnak is nagyon oda kel figyelnie, h 3 óránként egyen a megadott időpontokban, a megadott élelmiszerek közül...
jah... a krumplit kenyeret kerülöm (nehéz, mert nagy tésztás-kenyeses vagyok/voltam)
Igen, inzulinos:( az ötöde az inzulintermelése, a normális alsó határának:(
Visszagondolva nekem is furcs hogy nem volt terheléses, de elvileg attól még nem lehetne cukros, ha nekem akkor magas volt, így nem foglalkozom vele.
Egyébként ha kerülöd a fehér kenyeret, krumplit az is segíthet:)
úgy tudtam, h azt mindenkinek "elrendelik". mármint a terhelésest.
nekem akkor derült ki, h picit magasabb a cukrom. amúgy a rendes vérvételeken, meg éhgyomorra mindig szuper jó volt...
a terheléses után nem állt vissza 120perc elteltével, és ezért kellett mennem még egy ilyen reggeli utánira. az ma volt. hát icipicit ez is magasabb lett, mint a felső határa a rendesnek. ezért is érdeklődöm most ilyen intenzíven.
elég a diéta a kisfiadnak, vagy szükség van egyéb dolgokra is (inzulin)?
Mi is azt használjuk(port).
Augusztusban derült ki. Nem volt semmi gondom, a terhesség alatt, bár csak a vérvételekkor néztek cukrot is, terheléses cukrom nem is volt. Az orvosom biztos feleslegesnek látta...
már rendeltem is :)
a fehér por alakút. ti az őrleményt használjátok, ami zöld?
mikor lett diabéteszes a kisfiad? várandósság alatt volt problémád a cukorral?
nincs mit, úgyis unatkoztam:)
Alszik a pici fiam.
Mi port használunk, ezt nem mindenhol árulják, de neten lehet találni. 300X-osa a cukor édesírő erejének, tehát 100g cukor 0,3333..g stevia.
Tablettát is vettünk már, kávéba teába jó. Csak én ezzel is főzök(paradicsomos dolgok), abba egyszerűbb így. A folyékony is jó lehet, ha cseppentős az üvegje akkor egyszerűbb lehet az adagolás:)
Nagyon köszönöm amúgy a gyors választ! Stevia-t hol lehet beszerezni? Ugyanúgy bioboltokban? A nyírfacukor is ott szerezhető be?
A kérdéseimből is látszik, h nem nagyon néztem utána a dolognak még. :)
Hát igen, a cukorhoz képest szuper az érték :)
Szió!
Szteviából mennyi felel meg 100 gr cukornak? Folyékonyat v tablettát érdemes belőle venni.
Szia!
Mi használjuk sütikhez. kb 3/4-e kell a rendes cukormennyiségnek belőle, bár nem ez van ráírva.
Máshoz stevia-t használunk, mert ez is természetes.
Mi sem használunk elvből mesterséges édesítőszereket:)
Sziasztok!
A várandósságom miatt emelkedett glükóz-eredményeim vannak. Nézegetem a lehetőségeket, mert bár nem vagyok egy nagy édességfogyasztó, de van, amit nem szeretek keserűen :) édesítőszereket elvből nem fogyasztok. Hallottam a nyírfacukorról, hogy ajánlatos diabéteszeseknek is, kismamáknak, diérázóknak, stb. Mi a véleményetek?
Van tapasztalata valakinek?
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Ismeri, vagy hasznalja valaki az Aloe Vera First termeket? Terhesen is szabad?
- Milyen a csökkentett nátrium tartalmú só? Használja valaki?
- Használja még valaki a régi, jól bevált NÍVEA krémet?
- A nagyobbik fiam mindkét agyféltekét használja... Ez mit is jelent? Valaki hasonló helyzetben?
- Miért regisztrál be valaki egy honlapra, ha utána nem használja? Főleg a fórum részére gondolok.