Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Nyaklánc egyszerűen cikk

Nyaklánc egyszerűen


Biztos mindenki szeretne egyedi, ruháihoz és egyéniségéhez illő ékszereket viselni. Egy egyszerű, de mutatós nyaklánc elkészítése kis kézügyességgel gyerekjáték, és közben még a kreativitásunkat is kiélhetjük, és mindig örömmel viseljük.
Nyaklánc egyszerűen

Egyedi láncunk hozzávalói:

- Két féle teklagyöngy (1-1 doboz), eltérő méretben és színben, de színvilágban harmonizálva.

- Egy féle kristálygöngy (swarovski, vagy utánzat), színvilágban harmonizálva az előző teklagyöngyökkel (1 doboz/csomag)

- Kb. 2-3 m fűződrót, sodrony

- 2 db stoppergolyó (a lánc két végére), ezt általában nagyobb kiszerelésben lehet kapni (20-30 db/csomag)

- 2 db csomófogó

- 1 db kapocs

A hobbiboltokban minden alkatrészt lehet kapni nikkelmentesen, így fémérzékenyek is hordhatják az ékszert, csak említsük meg, hogy fémérzékenyek vagyunk, és ennek megfelelően fogják az alkatrészeket adni.

Az elkészítés menete:

1. lépésben a sodronyt harmadoljuk meg, és vágjuk el ollóval.

2. lépésben a három sodrony egyik végére húzzuk fel az egyik csomófogót, majd utána a stoppergolyót. A stoppergolyót egy fogóval nyomjuk össze a három sodrony végétől kb. fél cm távolságra, majd a csomófogót az összenyomott stoppergolyóra visszahúzva szintén összenyomjuk (úgymond eltüntetjük a stoppergolyót). Ezzel rögzítettük a három szálból álló sodronyunk egyik végét, így nem tudnak a gyöngyök lecsúszni fűzés közben.

3. lépésben elkezdjük felfűzni a gyöngyöket. Egyszerre mindig két két szálat fogjunk össze! Elsőként kezdjük el a kisebb teklagyöngyöt felfűzni (ebből legyen több a láncon, mivel az egységdobozban ebből több van), majd az egyik szálat és a szabadon maradt harmadikat fogjuk össze és erre a nagyobb teklagyöngyöt fűzzük rá, ezután jön egy újabb kisgyöngy, majd a kristálygyöngy, és kezdjük elölről (egy kicsi, egy nagy, egy kicsi, egy kristály, egy kicsi, egy nagy, egy kicsi, egy kristály...). Ezt mindaddig követjük, amíg a nyakunkhoz próbálva nem érjük el a kívánt lánc méretet.

A gyöngyöket nem kell szorosan egymáshoz fűzni, szellősebben rendezzük el a sodronyon őket, így mutatósabb, és kevesebb gyöngy is elég egy lánc megfűzéséhez.

4. lépés, ha felfűztük a kellő méretet, akkor következik a második lépés a lánc másik végénél.

5. lépésben a kapocs két részét a csomófogóhoz rögzítjük (szintén használjuk a fogót a csomófogó másik felének - hurok - összenyomásához). A felesleges, csomófogón túl nyúló sodronyt ollóval vágjuk le.

Elkészítési idő kb. 1 óra.

A láncunk elkészült, és örömmel viselhetjük kedvenc ruhánk mellé.
Írta: fd8e423e9e, 2009. augusztus 23. 16:03
Fórumozz a témáról: Nyaklánc egyszerűen fórum (eddig 23 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook