Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nyakkendős csirkecomb recept

Nyakkendős csirkecomb recept

Elkészítési idő 90 perc

A Nyakkendős csirkecomb hozzávalói:
Alsó csirkecombok,
hosszú bacon szeletek,
hagyma,
paprika (zöld),
olaj,
tárkony,
babérlevél,
só, bors, pirospaprika.


A Nyakkendős csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megmosom, borsozom, sózom, pirospaprikát szórok mindkét oldalára, majd a bacont rátekerem, úgy hogy hosszába elhelyezek egy csíkot (ez lesz a nyakkendő) a megmaradt részt pedig körétekerem. Egy tepsibe öntök olajat, és elhelyezem rajta a baconos csirkecombokat. Annyi melegvizet öntök rá (nem forrót), hogy félig a csirkecombokat ellepje, rárakok hagymakarikákat, 1 paprikát felkarikázva, 2-3 babérlevelet, és tárkonyt (ez utóbbibol nem túl sokat, mert nem szeretem ha dominál a tárkony íz). Lefóliázom, és 200 fokon 50 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, meglocsolom a saját levével a csirkecombokat és még visszateszem 15-20 percre mig a teteje is szép piros lesz. Nagyon finomra sikerült, olyannyira, hogy férjem kérésére, vasárnapra is ezt kellett ebédre készitsek. Mellé kukoricát, és sült krumplit tettem köretként, és a césar saláta sem maradhatott el.

Nagyon finom és mutatós étel. Köretnek kukoricát, és sült krumplit tálalhatunk és az egészséges életmód érdekében césar saláta sem maradhat el.


Kategória: Húsételek receptjei


A nyakkendős csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook