Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldséges kolbászleves recept

Zöldséges kolbászleves recept

Elkészítési idő 15 perc

A Zöldséges kolbászleves hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma,
3 ek. olaj,
30 dkg parasztkolbász,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
fél citrom leve,
1 kk. mustár,
3-4 szál tárkony (lehet szárított is),
pirospaprika,
só,
őrölt kömény,


A Zöldséges kolbászleves elkészítési módja:
A fölaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt, és néhány percig pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Egyliternyi vízzel felöntjük, zúzott fokhagymával, köménnyel és babérral fűszerezzük, megsózzuk, és nagy lángon kb. 10 percig főzzük. Eközben a tejfölt a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük, és a forrásban lévő levest besűrítjük vele. Átforraljuk, végül a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. (Ha szárított tárkonyt használunk, akkor azt belefőzzük a levesbe.)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldséges kolbászleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook