Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos zöldbableves recept

Tárkonyos zöldbableves recept

A Tárkonyos zöldbableves hozzávalói:
5 dkg füstölt kenyérszalonna vagy bacon
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
20 dkg zöldbab
1 darab babérlevél
1 teáskanál morzsolt tárkony
1 csomag húsleves eperlevéllel
1 evőkanál tejföl
1 paradicsom


A Tárkonyos zöldbableves elkészítési módja:
A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, a tűzre visszatéve pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, és kevés vízet.Félpuhulásig pároljuk, majd rászorjuk a morzsolt tárkonyt, felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk az egy csomag húslevest eperlevéllel.Majd így eggyütt a húsleves tasakon lévő utasítás szerint készre főzzük a levest.

Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt és a hámozott, kis kockákra vágott paradicsomot.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos zöldbableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook