Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) fórum

NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)

❮❮ ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... ❯❯
2009. dec. 7. 06:41

Sziasztok!!!

Én most kezdtem el használni életem első fogamzásgátlóját a nuvaringet, és hát bevallom kicsit ideges vagyok miatta,főként a mellékhatások miatt. Mikor zuhanyozok nézegetem hogy meg van e még nem mászott e feljebb mert akkor hogy veszem ki. Látom hogy sokan már régóta használjátok, mi a véleményetek arról hogy a használata óta híztatok többet vagy csak elenyésző?Mert én ettől tartok a legjobban,26kg-ot adtam le és félek hogy felmászik rám újra valamennyi...lehet mellette tartani a fogyókúrát?Olvastam hogy valakinek a melle nőt tőle...Amikor a gyűrűmentes időszakban megjött nektek mennyi ideig tartott,és nagyon fájt?A másik amitől tartok hogy csökken a sex utáni vágyam,ez mennyire igaz??Köszike szépen mindenkinek!!

2009. dec. 6. 22:37

hali!

engem is az zavar, hogy kissé lejjebb csúszott.

Kedves nem érzi, nem azzal van a baj, csak -tudom kicsit hüle, és triviális a kérdés-, de ugye akárhol is van, ugyanúgy fejti hatását ez a szekuritikarika? :)

482. bani02
2009. dec. 4. 18:15

rendben köszönöm :)

de most meg barna folyásom jött egyik pillanatról a másikra .. jövöhéten kéne leszednem . ez meddig fog tartani ? mindig igy is lesz h néha igy csak elkezdek pecsételni ?mert azt hallottam h ez elöfördulhat. de ez mitöl van?

2009. dec. 3. 16:16
Akkor is szerintem a 7 nap is túlbiztosított.
480. bani02
2009. dec. 3. 16:02
nem,nemszedtem elötte semmilyen gyógyszert.
479. zsuzso100 (válaszként erre: 478. - Bani02)
2009. dec. 3. 09:05

Mindenkinek lejjebb vándorol, ez normális.

És előtte szedtél gyógyszert, vagy előtte semmi nem volt. Mert ha igen, akkor nyilván folyamatos a védelem. Én 7 napot hallottam, úgyhogy a 9. nap teljesen rendben van...szerintem. Talán a 10 napot már túlbiztosítják és szerintem a 7 nap is biztos túlbiztosított.

478. bani02
2009. dec. 3. 08:08

sziasztok !már több mint 2 hete használom a novaringet.mellékhatásai nekem nem jelentkeztek,de az elsö héten belül lejjebb vándorolt és nemtudtam rendesen igy már vissza tenni,ezért kivettem és újra visszahelyeztem.ez elöfordult egy párszor de a 3órát soha nemhalatta meg,összesen sem.azt olvastam igy nemis lehet semmilyen probléma..de mégis aggódom.sajnos 1 éven belül 2db eseményutánit is beszedtem nemtudom ennek milyen mellékhatásai alakultak ki bennem ,mennyire zavarta meg a hormonjaimat. de ez nem akadályozhatja meg a nuvaringet h rendesen működjön ugye ? mindenhol azt olvastam h az eslö 7napban kell még más uton is védekezni,csak 1-2 helyen volt az h az elsö 10napban .nekem a 9. napon volt az védekezés nélkül az elsö aktusom(a barátom nemis érezte h bennem van :)!) honnan tudom h már kialakult e a védelmem?

mindent elolvastam már erről de mégis bizonytalan vagyok hatékonyságában . ti tudtok esetleg vmit mondani ezekkel kapcsolatban ?

477. girl_power (válaszként erre: 475. - Zsuzso100)
2009. dec. 2. 23:59

ma este történt. ment szépen!

holnap a kedvesemnél alszom. kíváncsi leszek, észre vesz-e valamit? :)

476. zsuzso100 (válaszként erre: 474. - Picurka22)
2009. dec. 2. 18:11
Egy éjszakás lett volna...talán csak közti vérzés volt (bár azt nem tudom milyen, nekem még nem volt), szerintem jó lesz ez így!
475. zsuzso100 (válaszként erre: 473. - Girl_power)
2009. dec. 2. 18:10

Igen, az alakja miatt...de majd rájössz!...majd számolj be! :-) Egyébként nem kell mélyebbre helyezni, nem pesszárium, úgyis levándorol, ahogy többünknél olvastam..megtalálja a helyét.

Mellékhatások: minden fogamzásgátlónak vannak mellékhatásai, a fájdalmas menstruáció fura, nekem fogamzásgátló előtt volt, de nagyon, azóta jó, semmit nem veszek észre!

2009. dec. 1. 22:34
Vasárnap este(11.29.) jött meg a havim(a vártnál 1 héttel korábban)ekkor helyeztem fel az első NovaRingemet. Hétfőn reggelre elmúlt a menstruációm.Mitől?Tud valaki segíteni?Eléggé aggaszt a dolog, még tapasztalatlan vok NuvaRing használata terén.Jól jönne valami tanács valaki tapasztaltabbtól!
473. girl_power (válaszként erre: 472. - Zsuzso100)
2009. dec. 1. 21:01

mermér? csak simán fel kell nyomni, mint a tampont, vagy nem?

najó, azért azt egyszerűbb, gondolom. alakja okán is, és talán annyira nem kell mélyre, mint a hüvelygyűrűt.

namindegy!

egyébként olvastam róla pár dolgot a mellékhatások között, aminek annyira nem örülök.

péel:

- súlygyarapodás

- fájdalmas menstruáció (mondjuk eddig is az volt, de a nőgyógyászom szerint a nuvaring használatával ez meg fog szűnni. tehát ő pont az ellenkezőjét mondta. érdekes...)

- csökkent libidó

- mellfeszülés

- hüvelyfertőzések

stb.

mondjuk biztos egyénenként változik. remélem nálam ez a sok negatívum kimarad, és csak kedvezőleg hat rám: mehet az önfeledt szex. :)

2009. dec. 1. 19:40
Először biztos szenvedsz vele egy darabig, míg sikerül feltenni, de ne izgulj, nem lesz minden alkalom ilyen.
471. girl_power (válaszként erre: 470. - Zsuzso100)
2009. nov. 30. 23:13

köszi!

csak mert valahol azt olvastam, hogy az első napon kell feltenni, máshol azt, hogy az ötödik napon...

oké, akkor holnap kiváltom a receptet, és tán holnapután "megműtöm" magam. :)

470. zsuzso100 (válaszként erre: 469. - Girl_power)
2009. nov. 30. 19:25
Az 1. és az 5. nap között bármikor!
2009. nov. 29. 22:38

üdv!

most kezdem majd használni az első gyűrűt. tegnap este jött meg. a tájékoztató ezt írja:

"A következő vérzésed 1-5. napján kezdd el használni az első gyűrűt függetlenül attól, hogy tart-e még a vérzésed!"

biztos hüle vagyok, de nekem ez nem egyértelmű, hogy akkor most mikor is helyezzem fel az objektumot, naívan?

468. aa35c27f5c (válaszként erre: 467. - Zsuzso100)
2009. nov. 29. 07:33
Köszönöm a választ :)
2009. nov. 28. 12:44
Nem, függőlegesen kell lennie, bár mindegy, mindenhogy hat. De ne izgulj, megtalálja a helyét.
2009. nov. 28. 07:59

Sziasztok!

Lehetetlenség végig olvasni az összes kérdést és választ, szóval ha már kérdezte valaki, akkor elnézést :)

Tegnap helyeztem fel az első gyűrűmet, de nem tudom, hogy jól került -e a helyére. Máshogy nem tudtam feltenni, csak úgy, hogy a tájékoztató szerint összenyomtam középen, viszont úgy tudtam feltenni, ahogy a tampont. Gondolom, ennek vízszintesen és nem függőlegesen kellene a helyére kerülnie. Kiesni még nem esett ki. Lehetséges, hogy újra fel kéne tennem vagy magától rendezi magát odabent? Remélem, érthető volt a kérdésem :D

2009. nov. 24. 20:16
Ez a 3. gyűrűm, és majd 29-én kell kivennem..viszont 1-2 napja barna folyásom van, ez normális? Eddig csak a menstruáció előtt fordult elő, akkor is max. egy nappal előtte.Ezt a gyűrű okozza?
464. diorissimo88 (válaszként erre: 463. - Pippoplollipop)
2009. nov. 16. 10:39
Köszi, én is így gondoltam, csak azért írtam, hátha valaki konkrétan járt már így.Most nézem, hogy 7 hetet írtam, 1 hetet akartam. :)
463. pippoplollipop (válaszként erre: 462. - Pippoplollipop)
2009. nov. 15. 19:19

A betegtájékoztatóból:

ha elfelejtette alkalmazni a gyűrűt a gyűrű-mentes időszak után:

A gyűrű-mentes időszak 7 napnál hosszabb lett. Amint észleli, helyezzen új gyűrűt a hüvelyébe! Használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (pl. óvszert), ha a következő 7 napban közösül! Ha a gyűrű-mentes időszakban került sor közösülésre, előfordulhat, hogy teherbe esett. Ebben az esetben keresse fel orvosát haladéktalanul! Minél hosszabb a gyűrű-mentes időszak, annál nagyobb a teherbeesés esélye.

Így akartam, na. :)

2009. nov. 15. 19:18

ha elfelejtette alkalmazni a gyűrűt a gyűrű-mentes időszak után

A betegtájékoztatóból:

A gyűrű-mentes időszak 7 napnál hosszabb lett: Amint észleli, helyezzen új gyűrűt a hüvelyébe! Használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (pl. óvszert), ha a következő 7 napban közösül! Ha a gyűrű-mentes időszakban került sor közösülésre, előfordulhat, hogy teherbe esett. Ebben az esetben keresse fel orvosát haladéktalanul! Minél hosszabb a gyűrű-mentes időszak, annál nagyobb a teherbeesés esélye.

2009. nov. 15. 14:16

Sziasztok!

A negyedik gyűrűmet kellett volna feltennem szombaton, de nem tudtam, mert költözködtünk, stb. és elkeveredett a recept, nem tudtam kiváltani, újat íratni se tudtam már, mert nem volt doki.

most hétfőn megpróbálok megint elmenni íratni, de az lesz az 5. mesis napom. Ha akkor sikeredik, gyakorlatilag úgy csináljam, mintha akkor kezdeném, Tehát 7 hétig védekezzünk másképp?

Valaki járt már így?

460. pippoplollipop (válaszként erre: 459. - Sziporka20)
2009. nov. 15. 14:03
Elvileg 7 nap után már véd ebben az esetben, de én megvártam az egy hónapot biztos, ami biztos alapon.Hamar elmegy, ne izgulj. :)
2009. nov. 13. 13:06

Sziasztok!!

Most kezdem el az első gyűrűt használni, a menstruációm 4. napján tettem fel (ezt mondta a nőgyógyász) és a tájékoztatóban is az van, hogyha az első és 5. nap között teszi fel az ember, akkor még 7 napig kell kiegészítő védekezést alkalmazni.

Akkor ez így jó lesz és a 7. nap után már nem kell óvszert használni???? Légyszi segítsetek, mert mást is olvastam itt. :S

458. pippoplollipop (válaszként erre: 457. - Nórika1988)
2009. nov. 12. 18:42
Szerintem ha nem múlik el pár napon belül, akkor kérdezz meg egy orvost erről..ha eddig nem volt ilyen, akkor ez mindenképpen furcsa, és jobb utánanézni.
2009. nov. 10. 15:27

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mi lehet annak az oka, hogy egy héttel előbb menstruálok mint kéne? Kb. féléve használom a Nuvaringet, eddig semmilyen probléma vagy mellékhatás nem jelentkezett. Most viszont előbb kezdtem el vérezni, mint kellett volna! Van valaki köztetek, aki esetleg tud erre bármilyen magyarázatot, vagy volt már hasonló helyzetben? Válaszaitokat előre is köszönöm!

456. 2a44b32e51 (válaszként erre: 455. - Zsuzso100)
2009. nov. 9. 13:20
köszi :)
2009. nov. 9. 12:41
Szerintem tedd vissza! Bár már csak egy heted van hátra ebből az adagból. Először meg kell szokni a szervezetnek, szerintem az első 1-2 hónapból még senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket!
❮❮ ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook