Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Növények a lakásban fórum

Növények a lakásban (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Növények a lakásban

1 2 3 4 5 6 7
28. ZITA9770 (válaszként erre: 24. - Magdala)
2007. márc. 6. 18:51
Nagyon szép a kaktusz:)))))
2007. márc. 6. 18:50
En mar egy ideje ananaszt probalok a szarabol kihajtatni, talan most egy nem pusztul el, mert sajnos idaig mindig megrohadtak. Ez az egy mar birja legalabb 2 honapja. Talan megmarad.
26. Magdala (válaszként erre: 22. - 1a50c86bb0)
2007. márc. 6. 18:50

Nekem is van vitorlavirágom, 3 éve kaptam virággal; az elvirágzott és azóta elfelejtett újra virágozni :-( .

Engem most a karácsonyi kaktuszaim bántanak: elfelejtettek decemberben virágozni pedig "élnek", jönnek az újjabb hajtáskák.

25. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 23. - ZITA9770)
2007. márc. 6. 18:47

Amikor eljottem Magyaro.bol egy hatalmasra nott vitorlaviragot biztam a baratnomre, nagyon szepen kifejlett, rengeteg viragot ado peldany volt.

Azota sem mertem megkerdezni tole, hogy el-e meg, mert felek azt mondana nem, es tobbet nem allnek szoba vele. Azt a viragot eveken at apoltam, nevelgettem, vigyaztam ra a koltozesekben.

2007. márc. 6. 18:45

Imádom a virágokat! Télen a lányom szobájában "telelnek ki" amit ő nem igazán dijjaz annyira mert szerinte ilyenkor olyan a szobája mint egy dzsungel.

Van a bememen egy 210 cm-es medvetalp kaktusz.

Ez még "csak" 6 éves, egy "talpacskából" fejlődte ki igy magát.

2007. márc. 6. 18:44
Én is szeretem a növényeimet.Volt hogy rá kellett őket bíznom másra,mert költöztünk és ahova mentünk ideiglenesen/albérletből-anyóshoz/ott nem fértek el.Akire meg bíztam őket kirakta az udvarra és megfagytak.Azt hittem a szívem szakad meg.Gyönyörű szép futók voltak,már sikerült őket pótolni és szépen fejlődnek a dugványokat lassan már el is tudom ültetni:)
22. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 21. - ZITA9770)
2007. márc. 6. 18:33

Megertelek, hogy igy tartasz tole. Itt atszamitva kb. 400 forint egy helyes kis vitorlavirag, tehat nem draga. Ha igenyes lenne, nem tudott volna nalam megmaradni, komolyan, volt hogy 1 hetre elutaztunk, es csak logtak a levelei, mind fekudt, es eszhez tert. :))) Viszont van sok mas szep virag meg, en azokat nem probaltam ki, mert ugyancsak feltem, hogy nalam tonkre fognak menni, es en erzelmileg is kotodok a novenyeimhez, neha elejuk ulok. A jazminom mikor kimult, hat bantott nagyon, vajon mit rontottam el.

Oszinten ilyet ritkan hallani, azt mondjak az a legnagyobb hazugsag, amikor egy anyos azt mondja, ugy szeretem a menyemet, mintha a lanyom lenne. :))))

21. ZITA9770 (válaszként erre: 20. - 1a50c86bb0)
2007. márc. 6. 18:27

Nem azért,semmi bajom sincs vele mármint anyósommal.Lányaként szeret,meg a lányomat is unokájaként:)))Ritka az ilyen mi?

A virágot a kényessége miatt nem merem megvenni.Ahhoz elég drágák hogy 1-2 hónapon belül tönkre menjenek.

20. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 19. - ZITA9770)
2007. márc. 6. 18:21
Megertelek. Ha egy viragot en is az anyosomhoz kotnek, olyat nem vennek :)))
19. ZITA9770 (válaszként erre: 16. - 1a50c86bb0)
2007. márc. 6. 18:12
Nem feltétlenül olyanokat akarok venni,mert anyósomnak vettem már de hamar tönkre ment neki.Nála a fokföldi ibolyák szépek.
18. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 17. - C6b27363e5)
2007. márc. 6. 18:02
Igazad van. Mi ha koltozunk, az elsok kozott a viragot szerzem be.
2007. márc. 6. 17:56

MI MOST KÖLTÖZTÜNK NEMRÉG UJ LAKÁSBA

S SOKÁIG NEM VOLTAK NÖVÉNYEIM DE NAGYON HIÁNYZOT

MOST HOGY VAN MÁR 1-2 IGY EGÉSZ OTTHONOS AZ UJ LAKÁS

AZ EMBER NYUGOCSÁGÁT MEGHOZZA ANÖVÉNYEK

2007. márc. 6. 17:54

Felraktam oket. Barmikor lehet oket venni, igenytelenek, nem mennek tonkre sehol. Feher szinu a viragja.

Megneztem az altalad emlitett viragokat, szepek, latom nagyon szineseket, fodrosakat szeretnel. Sajnos nekem ilyenjeim nem voltak soha, orultem, hogy a vitorlacskaim szepek voltak es fejlodtek. :)

2007. márc. 6. 17:53

Jaaaaaaaaaaaa

Ezt ismerem vagyis láttam már a virágboltban,csak eddíg nem mertem venni,mert azt hittem kényes.

2007. márc. 6. 17:52
Mi családi házban lakunk. Minden helyiségben van virágunk. A páfrány a fürdőszobaablakban nagyon szeret, de nekem régen a konyhában is volt. Szinte minden növény szereti a fényt, ami kevesebb fényigényű szerintem a filodendron. (Van egy kb 2 m-es, valakinek nekiadnám, ha elvinné és gozdozná. Már nem fér el.) A keleti ablakok előtt nekünk szőlőlevél begónia és nyíl alakú levelű futó van, és ott van vitorlavirág is, ami hatalmasra nőtt. Nyugati fekvésű a konyhám, ott ananászt nevelek (én gyökereztettem,) és trópusi kutyatejet, és ott szeret a flamingóm is. Meglátszik egy növényen, ha nem jól érzi magát, sokáig nem hoz új hajtást, akkor másik helyre kell tenni, és ott kipróbálni. Déli szobánkban a yukka nagyon szeret.
2007. márc. 6. 17:48
Kerestem kepet netrol a vitorlaviragrol, nezd eg, csak 1 perc, mire berakom. A tobbi viraghoz sajnos nem ertek.
12. ZITA9770 (válaszként erre: 11. - 1a50c86bb0)
2007. márc. 6. 17:44
Milyen színű,és mikor lehet vásárolni?Az Azáleáról tudsz valamit?Meg a gloxíniáról?
11. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 10. - ZITA9770)
2007. márc. 6. 17:38
Vitorla viragra eskuszom, ha napos szobaba kerul, esz nelkul viragzik egy ido utan, ha megszokja. Kis igenyu, ha megfeledkeznek rola 1 hetig, akkor is csak a levelei kezdenek logni, amint vizet kap, kis idon belul ugyanolyan szep, mintha nem is logtak volna. Halas nagyon.
2007. márc. 6. 17:35
Nekem is sok növényem van de még csak zöld futók a nevüket sajna nem tudom.Majd most szeretnék virágosakat is venni.Nektek milyenek vannak?Milyen fajtákat érdemes venni?A szoba déli fekvésű a konyha meg a másik szoba észak-keleti.
9. Edis (válaszként erre: 8. - Rika1)
2007. márc. 6. 17:30
Nekem egyszer volt páfrányom, de nekem is sajna elpusztult.
2007. márc. 6. 17:16
A szobanövények díszei a lakásnak.Én is szeretem őket,csak kicsi a lakás többet is szívesen tartanék.Páfrány félét is nagyon szeretnék,de mindig tönkre megy,akármit csinálok.
2007. márc. 6. 15:42

Valaki tudja esetleg, hogyan kell a bonsai fakat gondozni? Par hete vettem egyet, es ra par napra mar elkezdtek sargulni a levelei es folyamatosan hullajtja oket, szerintem hamarosan ki fogja lehelni a lelket, pedig nem szeretnem. : (

Nalunk a lakasban minden szobaban vitorlavirag van, tobb is, olyan szepek egy ido utan, annyi viragjuk van, hogy mindenki megcsodalja oket. 20 eves korom ota mindig ezeket a viragokat tartottam magam korul, igenytelenek es nagyon halasak.

2007. márc. 6. 15:16

Déli fekvésű a nappali, ahol a növényeim vannak.

Meleg, száraz, világos. Nyáron az ablakpárkányról el kell távolítani minden növényt, mert megég.

Most még ott tartom a hibiszkuszaim. Páfrányt nem tudok tartani, mert nem bírja a klímát. Jól bírja a spatifillum, dracéna, botpálma, gyompálma, rákvirág, csíkos csokrosinda, schefflera, jucca. Én is szeretem, ha "zöld" egy kicsit a lakótér. Talán természetesebbnek hat a környezet, én legalábbis jobban érzem magam.

2007. márc. 6. 14:51
Szeretem a virágokat a lakásban,feldobják az otthonunkat.
2006. nov. 21. 10:56

Nagyon szeretem a növényeket,több is van belőlük.

Inkább a nappaliba tudom őket elhelyezni da van a lakás többi részében is.

2006. nov. 21. 10:51

Nálunk anyukám miatt is, teli van a lakás növényekkel. Szerintem nagyon fel tud dobni mindenféle színű és stílusú szobát, csak kicsit válogatni kell közöttük, hogy tényleg harmonizáljon a térrel, amiben van.

Legújabb szerzeményem egy bonsai. Még csak kb. 3 hónapja van meg. de bírja. Mostz már reménykedhetek, hogy talán meg is marad. nagyon szeretem, lehet érezni, hogy lelke van.

A növényeknek szerintem tényleg ,,lelkük van". Persze nem a hagyományos értelemben(vagy kitudja). ha pár jó szót kapnak akkor valahogy az meg is látszik rajtuk. Szebbenek hatnak, szebbek lesznek a virágjaik. Lehet hogy ezek most furán hangoznak, de én így tapasztaltam.

2006. szept. 15. 12:02
nekem csak kaktuszaim és fűszernövényeim voltak eddig. Most beszereztem az idén nyáron 4 kicsike leandert. Annak meg is lesz a helye télire. De tegnap kaptam egy hatalmas leandert anyukámtól. Azt hova fogom rakni????
2006. ápr. 26. 19:40
Lakásunk minden egyes helyiségét más-más célra használjuk. A növények kiválasztásánál vegyük figyelembe az egész lakásban uralkodó fényviszonyokat, illetve a hőmérsékletet

Ugrás a teljes írásra: Növények a lakásban
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook