Növények a lakásban (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Növények a lakásban
Nekem is van vitorlavirágom, 3 éve kaptam virággal; az elvirágzott és azóta elfelejtett újra virágozni :-( .
Engem most a karácsonyi kaktuszaim bántanak: elfelejtettek decemberben virágozni pedig "élnek", jönnek az újjabb hajtáskák.
Amikor eljottem Magyaro.bol egy hatalmasra nott vitorlaviragot biztam a baratnomre, nagyon szepen kifejlett, rengeteg viragot ado peldany volt.
Azota sem mertem megkerdezni tole, hogy el-e meg, mert felek azt mondana nem, es tobbet nem allnek szoba vele. Azt a viragot eveken at apoltam, nevelgettem, vigyaztam ra a koltozesekben.
Imádom a virágokat! Télen a lányom szobájában "telelnek ki" amit ő nem igazán dijjaz annyira mert szerinte ilyenkor olyan a szobája mint egy dzsungel.
Van a bememen egy 210 cm-es medvetalp kaktusz.
Ez még "csak" 6 éves, egy "talpacskából" fejlődte ki igy magát.
Megertelek, hogy igy tartasz tole. Itt atszamitva kb. 400 forint egy helyes kis vitorlavirag, tehat nem draga. Ha igenyes lenne, nem tudott volna nalam megmaradni, komolyan, volt hogy 1 hetre elutaztunk, es csak logtak a levelei, mind fekudt, es eszhez tert. :))) Viszont van sok mas szep virag meg, en azokat nem probaltam ki, mert ugyancsak feltem, hogy nalam tonkre fognak menni, es en erzelmileg is kotodok a novenyeimhez, neha elejuk ulok. A jazminom mikor kimult, hat bantott nagyon, vajon mit rontottam el.
Oszinten ilyet ritkan hallani, azt mondjak az a legnagyobb hazugsag, amikor egy anyos azt mondja, ugy szeretem a menyemet, mintha a lanyom lenne. :))))
Nem azért,semmi bajom sincs vele mármint anyósommal.Lányaként szeret,meg a lányomat is unokájaként:)))Ritka az ilyen mi?
A virágot a kényessége miatt nem merem megvenni.Ahhoz elég drágák hogy 1-2 hónapon belül tönkre menjenek.
MI MOST KÖLTÖZTÜNK NEMRÉG UJ LAKÁSBA
S SOKÁIG NEM VOLTAK NÖVÉNYEIM DE NAGYON HIÁNYZOT
MOST HOGY VAN MÁR 1-2 IGY EGÉSZ OTTHONOS AZ UJ LAKÁS
AZ EMBER NYUGOCSÁGÁT MEGHOZZA ANÖVÉNYEK
Felraktam oket. Barmikor lehet oket venni, igenytelenek, nem mennek tonkre sehol. Feher szinu a viragja.
Megneztem az altalad emlitett viragokat, szepek, latom nagyon szineseket, fodrosakat szeretnel. Sajnos nekem ilyenjeim nem voltak soha, orultem, hogy a vitorlacskaim szepek voltak es fejlodtek. :)
Jaaaaaaaaaaaa
Ezt ismerem vagyis láttam már a virágboltban,csak eddíg nem mertem venni,mert azt hittem kényes.
Valaki tudja esetleg, hogyan kell a bonsai fakat gondozni? Par hete vettem egyet, es ra par napra mar elkezdtek sargulni a levelei es folyamatosan hullajtja oket, szerintem hamarosan ki fogja lehelni a lelket, pedig nem szeretnem. : (
Nalunk a lakasban minden szobaban vitorlavirag van, tobb is, olyan szepek egy ido utan, annyi viragjuk van, hogy mindenki megcsodalja oket. 20 eves korom ota mindig ezeket a viragokat tartottam magam korul, igenytelenek es nagyon halasak.
Déli fekvésű a nappali, ahol a növényeim vannak.
Meleg, száraz, világos. Nyáron az ablakpárkányról el kell távolítani minden növényt, mert megég.
Most még ott tartom a hibiszkuszaim. Páfrányt nem tudok tartani, mert nem bírja a klímát. Jól bírja a spatifillum, dracéna, botpálma, gyompálma, rákvirág, csíkos csokrosinda, schefflera, jucca. Én is szeretem, ha "zöld" egy kicsit a lakótér. Talán természetesebbnek hat a környezet, én legalábbis jobban érzem magam.
Nagyon szeretem a növényeket,több is van belőlük.
Inkább a nappaliba tudom őket elhelyezni da van a lakás többi részében is.
Nálunk anyukám miatt is, teli van a lakás növényekkel. Szerintem nagyon fel tud dobni mindenféle színű és stílusú szobát, csak kicsit válogatni kell közöttük, hogy tényleg harmonizáljon a térrel, amiben van.
Legújabb szerzeményem egy bonsai. Még csak kb. 3 hónapja van meg. de bírja. Mostz már reménykedhetek, hogy talán meg is marad. nagyon szeretem, lehet érezni, hogy lelke van.
A növényeknek szerintem tényleg ,,lelkük van". Persze nem a hagyományos értelemben(vagy kitudja). ha pár jó szót kapnak akkor valahogy az meg is látszik rajtuk. Szebbenek hatnak, szebbek lesznek a virágjaik. Lehet hogy ezek most furán hangoznak, de én így tapasztaltam.
Ugrás a teljes írásra: Növények a lakásban