Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Egyszerűen Update1 Norbi liszt.
Nem ragozta túl a nevet:-)
Az fb-n hogy tudok rákeresni? Vagy tudsz küldeni linket? :)
Azért gondoltam néha este készíteni ebből a fajta lisztből, mert nem olyan magas a ch tartalma és nem gond,ha a belőle készült sütiből, pizzából stb. eszik az ember olyan 7-8 óra körül. Később már úgy sem ennék. Mindig hajnalban fekszem, így nem olyan nagy gond, ha kora este eszek ilyenekből. Vagy igen? Na mindegy, majd meglátom ha kipróbálom. :)
Olvasd el a fb-on, hogy mi van ebben a lisztben, és Te is ki tudod keverni :)
Sok mindent nem lehet kezdeni a liszttel, mert a liszt, az liszt. Vagy teljes kiőrlésűt veszel, ami lassabban szívódik fel, tehát nem nyomja fel a vércukrod, vagy valami keveréket. Vagy olyan liszttel keverik, aminek alacsonyabb a ch tartalma.
Diétában számolni kell a ch-t is és sok liszt nem fér bele! Pláne este.
Az új lisztnek mi a neve?
Egyébként valószínű! Ennyiért inkább éhen halok! :( Viszont az MM lisztet ha keverni kell, akkor talán még elmegy. Úgy is csak magamnak fogok ebből pizzát csinálni. :)
Az MM liszt?
A master mix, amit keverni kell kb 1000ft (500gr)
Az új liszt, amit már nem kell keverni (csak éppen még ritkán kapható) 1kg kb 900 ft
Már csak az ára miatt sem fogsz állandóan lisztes dolgokat enni :-)
Lehet hogy csak az Intersparban, mert az nagyobb.
Én a veszprémi intersparban láttam többször MM lisztet, a lisztes polcon figyel a többi között :-)
Bocs, kakaós sütire!
Rákerestem, nagyon jól néz ki! Tuti kipróbálom! :)
Jaj aranyos vagy, köszönöm szépen! Érdekes, hogy a zabpehely liszt nem fogyaszt annyira mint az update-s!
A kakaóscsigára rákeresek! Köszi! :)
Nem mindig szeretnék vacsira lisztes kajákat, de néha azért jól esnének, mert nekem unalmas mindig zöldséget és húst enni vagy esetleg zabpelyhet.
Kíváncsi leszek, milyen hatást fogok vele elérni! :)
Az update liszteket lehet kapni az update pékségekben, valamint a Spar/Interspar üzletekben (lehet hogy csak az Intersparban, én ott találtam)
Ez kis könnyítés azok számára, akiknek nincs a közelében update bolt. Viszont ha van, akkor érdemes oda menni, mert a sparban kicsit drágábbak a termékek.
Általában lehet kapni a Tescoban is update termékeket (kenyér, puding) de lisztet, édesítőt ott még nem láttam.
Bevált recept zabkorpával a Nevenincs kakaós süti - bár ez nem az én receptem. Ezen a néven rátalálsz a neten. Talán épp itt olvastam róla kicsit korábban. Annak a tésztája csak zabkorpából készül, nagyon finom, nagyon szeretjük (párom is)
Tapasztalataim szerint a recepteket simán át lehet alakítani updates-re, csupán a liszthez több folyadék kell (no és persze a cukor helyett valamilyen cukorhelyettesítő, kinek mi)
Amit még nagyon szeretek, azok Szoó Judit receptjei. A zabpehelyliszt nekem nem mindig jön be, ráadásul azzal nem olyan könnyű fogyni, mint az update liszttel, ezért én gyakran az ő lisztje helyett update lisztet használok. A receptek nagyon jók, működnek így is.
Elvileg vacsira is eheted mértékkel az update lisztes dolgokat, hízni nem fogsz tőle. Azonban ha fogyni akarsz, én nem javasolnék gyakran estére lisztes vacsit, még updateset sem, de ez csak az én véleményem. Próbálgasd és figyeld a mérleget, hogy reagál a Te szervezeted.
Nulla előedzettséggel tökéletes edzésterv:
Aki már eleve edzett vagy régebben is futott, átugorhatja az első jó pár edzést.
2011.januárjában kezdtem, mert megijesztettek, hogy cukorbeteg leszek, és hát diéta meg sport. Mivel van már alapból egy másik betegségem (magas vérnyomás), úgy gondoltam, nekiállok valaminek. Nagyon sokat szoktam gyalogolni, és azt is szeretem, gondoltam, futok, azért az mégiscsak olyan "sportos". Nekiálltam csak úgy magamtól, hát elsőre 200métert bírtam! Minden este az éj leple alatt leosontam a Balaton partra, és riogattam a tó élővilágát:) Nagyon gyorsan fogytam tőle, ami kimondottan tetszett, hogy a "babaháj" látványosan fogyott tőle. Aztán jött a szezon, meg a reggeltől-estig munka mindennap, és abbahagytam :(
Tudom ez kifogásnak tűnik, de 7-20-ig dolgoztam, és utána még várt rám a házimunka.
Novemberben újra kezdtem, de még csak most olvasgattam, hogy hogyan is kellett volna kezdenem! Ezért azt javaslom, hogy üsd be a keresőbe, hogy futás kezdőknek, vagy futni jó, és olvasd el, miket írnak! Vannak edzéstervek is, tényleg nulláról kezdőknek is!
Sok sikert!
Szia!
Én is szeretnék tavasszal elkezdeni futni. Hogyan tudom magam hozzászoktatni? Soha nem futottam még. Milyen rendszerességgel futsz és mennyi idő után látszik az eredmény?