Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nemi erőszak....vajon, tényleg mi nők vagyunk a hibásak, hogy bekövetkezik? fórum

Nemi erőszak....vajon, tényleg mi nők vagyunk a hibásak, hogy bekövetkezik? (beszélgetés)

166. Csipkerózsika (válaszként erre: 165. - Lilimia)
2008. dec. 4. 04:02

Iszonyú dühbe tudok gurulni mikor ilyen történetet olvasok. Nem is feljelentés kell nekik, az ilyenek még élveznék is a felhajtást, tán még büszkék is magukra, hogy milyen "f@szagyerekek". Az egész csak az áldozat számára megalázó.

Én inkább visszahoznám a középkorban jól bevált kínzó mószereket. Jaaaaaj, de el tudnék játszadozni az ilyen alakokkal egy kínzókamrában!!! Azt is megbánnák, hogy megszülettek...

165. lilimia
2008. dec. 4. 02:31

Már több mint 4 éve történt, de még senkinek sem tudtam részletesen elmesélni.

Szerintem most sem fog menni, de megpróbálom.

Edzésről mentem hazafelé, leszálltam a buszról, és indultam a házunk felé. Egy garázssoron kell végigmenni. Az egyik oldalon van egy trafóállomás vagy mi, pont a sor közepén. Miután elhaladtam mellette kilépett 3 férfi. Éreztem hogy baj lesz, elkezdtem futni, de holt fáradt voltam, utolértek, lefogtak, elkezdték letépni a nadrágom, és nem tudom tovább írni. 50 méterre voltam a házunktól. Egyáltalán nem néztem ki kihívóan. Egy barna nadrág volt rajtam, és egy fekete zárt felső.

Próbáltam küzdeni ellenük de 3 megtermett férfi ellen esélyem sem volt, de azért próbálkoztam. Többször megütöttek, belémrúgtak, hogy fogjam be a szám, és álljak le, de nem tettem, mert menekülni akartam. Nem akartam hogy megtörténjen. Utána ott hagytak félmeztelenül a földön, a porban fekve. Kb fél órába tellett mire össze tudtam magam szedni. Amikor hazaértem már mindenki aludt. Örültem neki. Engedtem egy kád vizet, és beleöntöttem egy csomó Ultrasolt. Kb 3 órán át áztattam magam. Jó ideig fertőtlenítőszerekkel kombináltam a testápolót. Le akartam mosni magamról a szagukat, az érintésüket, a jelenlétüket, az emléküket.

Édesanyám, a barátnője, és a nagybátyám is rendőr. Rengeteg nemi erőszakos esetről hallottam, és nem akartam átélni azt amit azoknak kellett akik feljelentést tettek. Nem akartam hogy bárki is tudja mi történt velem. Nem akartam emlékezni, nem akartam kérdéseket, nem akartam sajnálkozást, nem akartam hogy csámcsogjanak rajta. Nem akartam szembesülni igazán azzal ami történt.

Ez az eset rányomta a bélyegét a szexuális életemre is, de nem hiszem hogy jobb lett volna ha feljelentést teszek. Egy ilyen cselekedetért nem lehet méltó elégtételt kapni.

Talán az nyugtatta volna meg a lelkem ha megkínozhattam volna őket, de ugyebár arra az igazszágszolgáltatás nem ad lehetőséget, pedig szerintem minden erőszaktevő kínzást érdemelne és azt hogy tönkretegyék az életét. Ahogy ő tette valaki mással...

164. tapsi hapsi (válaszként erre: 155. - Saffy)
2008. dec. 4. 02:00
abszolút egyetértek!!!!!!!
2008. dec. 4. 00:59

Kétségtelen, hogy számos nő elveti a sulykot az öltözködésével, vagy a viselkedésével. De ez, sőt semmi más sem, semmi semmilyen körülmények között nem lehet ok az erőszakra! Születésétől fogva minden embert megillet a jog, hogy saját akarata szerint önmaga rendelkezzen a testével, és nincs ok, ami felhatalmazhatna bárkit, hogy ezt elvegye tőle.

Azon kívül a nemi erőszak korántsem csak a nemi ösztönökről szól, hanem hatalmi kérdés. Aki ezzel él, az le akarja igázni a nőt, gyűlöli és fél tőle, ezért meg akarja semmisíteni és elveszi a szabad akaratát. Az ilyenek nem férfiak, sőt nem is emberek. Mert az embert az állattól az önuralom és a tisztelet különbözteti meg.

162. Bluelake (válaszként erre: 161. - Alanna)
2008. dec. 2. 13:42
Igen... Hát szerencsére rendőrségen ezzel nem volt probléma, mindenki számára egyérltelmű volt hogy a felelősség részemről kizárható... Ezután perbe nem kezdtünk rendőrök tanácsára. Sajnos epilepsziás asztmás és szívbeteg is vagyok, így nem bírtam volna a hosszú pereskedést és szembesítéseket sem...Pláne hogy idén érettségiztem, a nagyobb perekkel egybe esett volna. Mindenesetre gyógyfürdőből örökre kitiltották, és bekerült az aktájába a: nemi erőszak... innestől akármit csinál lecsukják, mert ugye halmozott. Sajna tovább nem tudtunk menni az ügyben
161. alanna (válaszként erre: 160. - Bluelake)
2008. dec. 2. 12:05

Szerintem nagyon bátor vagy, hogy nem hagytad annyiban a dolgot. Sokan vannak, akik nem mernek feljelentést tenni, mert attól félnek (sajnos jogosan), hogy még őket fogják meghurcolni azért, aminek csak áldozatai voltak. A többi leendő áldozat sokat köszönhet neked! Nem kell szégyellned magad, csak annak az "embernek" kéne, aki így "ismerkedik".

A provokációt a többség sem úgy érti, hogy direkt egy férfit provokál a nő, hanem pl. rövid szoknya volt rajta, meg kint volt a melle stb., ezért provokáló. Magyarul a felelősséget a nőre hárítják. Lehet, hogy egyeseknek az is megfordul a fejében, hogy miért nem talpig beöltözve jártál gyógyfürdőbe. Az viszont már keveseknek tűnik fel, hogy ugyanazt a nőt férfiak százai láthatják ugyanazon a napon, akiknek érdekes módon eszükbe sem jut, hogy a nő provokáló (vagy ha mégis, akkor sem viselkednek úgy, mint az állatok).

160. Bluelake (válaszként erre: 159. - Alanna)
2008. nov. 27. 14:08

Idegen volt, és mint utólag nem én voltam az első, de én voltam a legfiatalabb. Gyógyfürdőbe kellett járnom a térdműtétem miatt, ez az "ember" pedig odajárt évek óta "ismerkedni". Csak sose kapták el... Aznap én is elmenekültem, nem szóltam senkinek a fürdőben; de másnap Anyukám szólt a biztonságiaknak és tudtam, hogy pénteken megint ott lesz(akkor volt időpontja masszázsra) és vissza kellett mennem oda és kifigyelni hol lehet és ha felismerem jelezni és a rendőrség azonnal el is kapta... Rémes volt a medencék és a kezelők között cikázni... Bár legjobb barátom elkisért én meg kapucnis földigérő köntösbe próbáltam észrevenni a gőzben... Megtaláltuk szóltam az őrnek és bilincsben kivezették... Mindenki minket bámult, fiatal lány idős férfi... Azt hittem helyben beleugrok egy medencébe alábukok és ki sem jövök többé... Szégyeltem magam, meg az egész helyzet rémes volt, hogy vissza kellett mennem, de a többi leendő áldozat miatt meg kellett tennem... A térdemet csak onnan tudta, hogy 2x akkora volt mint a másik és volt rajta 3 frissen hegedett vágás...

Igazad van, nem érdekel ez a provokál nem provokál, noha hozzá kell tennem egy elhízott kopaszodó gusztustalan 60 éves férfit sztem egy 19 éves sem provokálna semmilyen módon...

159. alanna (válaszként erre: 158. - Bluelake)
2008. nov. 27. 13:23

Szia!

Borzalmas, ami veled történt. Ne is foglalkozz azzal, akinek egyáltalán megfordul a fejében az, hogy a nő viselkedése és az erőszak között bármiféle kapcsolat van. Egyik ismerősöm (pszichológiát tanul) mondta, hogy ez tipikus védekezési reakció, ha egy nő a másik nőt hibáztatja azért, ami történt vele, azzal tulajdonképpen saját magát nyugtatja meg, hogy ha ő másképpen viselkedik, akkor elkerülheti az erőszakot. A rideg valóság viszont az, hogy ez bárkivel megtörténhet, nem te vagy a hibás érte és védekezni sem tudtál, hiszen tudta sajnos, mi a gyenge pontod. Gondolom, ismerős (rokon) volt, nem idegen.

2008. nov. 25. 10:10
Közben visszaolvastam, láttam sokan írták, hogy az áldozat provokatív és emiatt történik. Nos én ennek az ellentettje vagyok, nem viselek mini vagy kivágott ruhát sosem, sminkelni maximum alkalmakra(esküvő, ballagás, gólyabál...) Soha nem akartam másoknak tetszeni... Szerencsés vagyok genetikailag, mert 170centi és 51kiló vagyok, 3éves korom óta aktívan sportoltam, úgyhogy ez meglátszik. Azért sem akartam tetszetni magam, mert már gyermekkorom óta vonzottam az idősebb férfiakat... Ez fokozott elővigyázatosságra tanított mind az életben, sőt a párkapcsolatban is. De mindezek ellenére mégis megtörtént... Bűntudatom van... Nem azért mert provokatív lettem volna, mert NEM, hanem mert talán tudtam volna védekezni, ha nem rémülök meg. Hozzá kell tennem, hogy a nem rég műtött térdemen "keresztül" fogott le, már nem is tudom mi fájt jobban...
2008. nov. 24. 21:25
Gondolkodtam, hogy írjak-e. Decemberben lesz 1 éve hogy megtörtént. Én 19 voltam ő 60... Még mindig azt érzem, hogy ha nem ijedek meg annyira, meg lehetett volna akadlyozni...
156. Zsuzsa88 (válaszként erre: 155. - Saffy)
2008. máj. 8. 21:43
Abszolút egyetértek. Undorítóak az ilyen alakok. Most nem azért, de ha a párommal nincs körülöttünk csend és nyugalom, hogy csak egymással foglalkozhassunk, hanem hangzavar van, vagy akármilyen zavaró tényező vesz körül bennünket, nem jön össze a dolog. De ha egy férfinak, akinek a fülébe visít, ordít, sikítozik egy nő, hogy áll fel neki a micsudija? Már elnézést a durva kérdésért... Az ilyen ember beteg, nagyon beteg, nem csak hogy börtönbe kéne zárni őket, elmegyógyintézetbe is becsuknám az ilyeneket... Undorítóak!
155. Saffy
2008. ápr. 16. 20:40
Felháborítónak, és mélységesen elítélendőnek tartom a nemi erőszakot, és mindig felmegy a pumpám, ha erről hallok. Erre nem lehet mentség, nincs is! Nagyon szomorú, ahogy a társadalom kezeli ezt az ügyet. A rendőrség nem tesz semmit, a családtagok szemet hunynak, és megaláztatások százain megy át a szerencsétlen nő, akinek el kellett szenvednie az erőszakot. :( Minimum börtönbűntetéssel sújtanám az ilyen állatokat, de őszintén, én levágnám a farkát és megetetném vele....
2008. márc. 26. 19:31
Ez biztató.. :) Nem vagyok az a szőnyeg alá söprős, de megoldani az ilyen helyzetet - tehetetlennek érzem magam. De ebbe rohadt nehéz beletörődni. Nem tudom elfogadni, hogy nem lehet lezárni. Nem értem, ez másoknak hogy megy... :(
2008. márc. 25. 14:49

Ugyanúgy, mint ahogy a gyermekkori molesztálást, ezt sem lehet elfeledni! Nem teszed túl magad rajta, de megtanulsz vele élni, mert az élet megy tovább.

Én sokszor érzem azt 21 év után is, mintha a szégyen lánya lennék (a Gyermekkori molesztálás fórumban leírtam a történetem). Elraktároztam magamban a történteket és pontosan tudom, milyen érzés a másik oldalon lenni! Milyen érzés, ha bántanak, ha rettegsz, ha egyedül vagy és tehetetlen.

Régen történt, de nem felejtem el. Néha sikerül hosszabb időre félretenni a rossz emlékeket, de sosem tűnnek el teljesen...

2008. márc. 23. 22:30
Sikerült vkinek elfelejteni ezt az eseményt és ha igen, akkor hogyan?
151. alanna (válaszként erre: 148. - Sivilla)
2008. márc. 22. 10:38

Szia sivilla!

Sajnálom, ami veled történt, ugyanakkor csodálom is a lelkierőd!

2008. márc. 20. 18:03
Nem hiszemhogy mi nők volnák a hibásak,lehet hogy vanak olyan nőkis akik provokálnak de akkor sem tartom normálisnak az erőszakot
149. sivilla
2008. márc. 20. 17:57

Amúgy meg azt gondolom, hogy nem a nő a hibás.

Ha provokál ha nem. Az agressziv szülőt is azzal magyarázzák, hogy igy nőt fel ő is és ezt látta.

A lényeg magyarázni lehet, hogy miért is történt, a lényegen semmi nem változtat. Az erőszak az erőszak minden létező formában és ez nem helyes.

Egy másik embert tönkretenni lelkileg csak mert valaki úgy gondolta, hogy neki mindent szabad.

Néha ha belegondolok mennyire egy mocskos világ ez elmegy az életkedvem.

148. sivilla (válaszként erre: 146. - Cfc411cdd4)
2008. márc. 20. 17:25

Julis!

Te nem áldozat vagy hanem TÚLÉLŐ!!

Igy gondolj magadra ezek után. Túlélted és megpróbálsz vele együtt élni. Véleményem, hogy a párod tudjon-e róla IGEN tudjon. Ha nem tudja kezelni akkor menj tovább.

Engem szerencsére nem erőszakolt meg senki, de nem sokun múlt. 16 voltam mentem haza a dizsiből egyedül.

Jött egy ember velem szembe és mikor már elkerültük egymást elkapott és ájulásig ütött rúgott. Mig ájúlt voltam elcipelt egy bokros részbe és ahogy ledobott magamhoz tértem. Máig nem tudom de elfutottam. Fél szemere megvakultam átmenetileg. Azóta is rettegek az embereketől.

De már nem áldozatnak tekintem magam. Hanem túlélőnek Mert az eset után még a szüleimre se számithattam, teljesen egyedül voltam ezzel az egésszel. De túléltem és ez a lényeg.

A férjem , hogy őszinte legyek nem tud vele mit kezdeni. De ennyi ésszel már csak olyan párt keresnék magamnak aki 100%-ig megtud érteni és mellém áll.

Ezt tanácsolom neked is, hogy ez nem a te szégyened. És aki nem ért meg az meg az ő szégyene.

Remélem sikerül feldolgoznod a történteket

2008. márc. 17. 19:55
ez hülyeség. azért hívják nemi ERŐSZAKnak, mert ugya az egyik fél nem akarja. ebből következik, hogy nem a szenvedő fél az oka...
2008. márc. 17. 19:48
Köszi a hozzászólásokat, én is így gondolom... Csak azért vannak bennem kételyek... Igazából nem akarok ilyen terhet rakni a vállára, nem tudom, fogja-e tudni kezelni. Ha vkinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata/véleménye, írjon.
145. ab4b6bc17d (válaszként erre: 140. - Alanna)
2008. márc. 16. 20:06
Egyet kell értenem veled, mivel továbbszőttem a gondolataim. Azért sötét, néptelen helyekre nem szívesen megyek továbbra sem...
144. ab4b6bc17d (válaszként erre: 141. - Cfc411cdd4)
2008. márc. 16. 20:02

S ha a szeretete valódi, nem miattad akad ki!

Szerintem másképp fog rád nézni, de nem negatív értelemben.

143. alanna (válaszként erre: 141. - Cfc411cdd4)
2008. márc. 15. 10:27

Szia!

Szerintem ezzel akár próbára is teheted, hogy reagál rá. Értelmes férfi fogja tudni, hogy csak áldozat voltál és megértő lesz. Lehet, hogy először kiakad, de aztán elgondolkozik rajta.

142. 0c97fbb607 (válaszként erre: 141. - Cfc411cdd4)
2008. márc. 15. 09:28
Nem,mondd el,mindenképpen.
2008. márc. 15. 09:20
Szerintetek hogy mondható el a jelenlegi partnernek, hogy előzőleg szexuális erőszak áldozata voltál? Sokáig nem is gondoltál rá, de most vmiért előjött benned,és lélegezni sem tudsz tőle. Meg tudja érteni ezt egy férfi, vagy esetleg másként fog rádnézni ezután? Vagy inkább hallgatni kéne erről?
140. alanna (válaszként erre: 139. - Ab4b6bc17d)
2008. márc. 14. 21:41

Szia!

Már írtam, hogy ez tévhit, hogy a nemi erőszakot általában sötét helyen idegen férfi teszi. Az esetek 80%-ában az áldozat és az elkövető már ismerték egymást előtte, sőt gyakran egy háztartásban élők között fordul elő. A legritkább az a típúsú erőszak, ami ellen segít az, amit írtál.

2008. márc. 14. 19:02
Sziasztok! Én azokkal értek egyet, akik úgy érzik, hogy nem a nők a hibásak egy erőszak alkalmával. De... mert mindig van egy de... azért senki ne hívja ki maga ellen a sorsot! Pl. sötétedés után próbálja meg elkerülni a kietlen helyeket...
2008. márc. 11. 23:03
Hát... tudnék olyan nőt mondani, aki nem tehet róla, maximum annyiban, hogy nem hagyta ott a baráját, amikor kezdett elhatalmasodni rajta a drogfüggőség.
2008. márc. 4. 11:58
Nem ! ezt csak a férfiak akarják elhitetni velünk nőkkel meg hat igy ez egyszerübb mint el folytani nemi vágyukat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook