Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Magánvagyon közösbe (házasságkötés esetén) fórum

Magánvagyon közösbe (házasságkötés esetén) (beszélgetés)

1 2
dec. 17. 13:27
40 éves történeteken inkább nem agyalnak. Ami biztos akinek van valamije tényleg kössön rendes szerződést házasság előtt.
39. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 11:52
Már megbocsáss de a barátnődet sem kell félteni. Kellett neki egy pasi akihez hozzáköltözik, mert ha nem igy tesz az életben nem szabadul meg a devizahiteltől mert nincs hova költöznie. Az, hogy valaki alkoholista az ezer km-ről bűzlik, és ha impotens akkor a házasság előtt is az volt, ha ennek ellenére mégis hozzá ment akkor ne sírjon. A 2,5 milliót a válás során vissza lehet szerezni, mert bizonyítani lehet a banki utalásból hogy azt ő vitte a házasságba. Ennyi!
38. Reed (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 11:49
A barátnőd vagy nagyon szerelmes volt, vagy gyagyás. Ugyanígy megszívatják majd.
37. semleges (válaszként erre: 7. - Globus)
dec. 17. 10:51
A kérdés jó:)
36. michelle.r (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 10:18
Elég furcsán nézhetett ki a fickó egy apró női ridiküllel, ami tele volt 2,5 millióval. 🙃
dec. 17. 07:58
Hát sajnos buktad, nem tehetsz semmit. Önként adtad oda. Beleegyezés a szokásba. Mai világban épp ah ellenkezője van szerintem. Ügyvédnél házassági szerződést kötnek, hogy ki mennyi vagyont visz a házassàgba. Bármi történik soha nem lesz közös vagyon. Ez nem bizalmatlanság, hanem, boztonságérzet. Ennek hiányában, sőt a nő hozza a vagyonát kötelezően, ez kisemmizés. Mivel beleegyeztél ilyen olyan indokkal se kérheted vissza. Ha új életet akarsz kezdeni a nulláról kell kezdeni, de megéri, mert kiszabadulsz onnan.
dec. 17. 07:31
Házassági vagyonjogi szerződés nincs, a pénz átadásáról sincs semmilyen papír, így az egész veszett fejsze nyele.
dec. 17. 00:14
Azért ezt mindenképpen érdemes átgondolni...
32. Ágio8405 (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 14:15
Sajnos hülye volt hogy ezt hagyta….
31. fincsi5 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 13:57
Értem. De attól, hogy vállalkozó, még nem tárja ki az első gondolatomat, de ha nem az, akkor nem.:)))
dec. 16. 13:55
Mondtam a barátnőmnek, hogy ha visszaspórolt valamennyit magának titokban (azt mondta, így tett az évek során), akkor amit még így veszített, fogja fel úgy, hogy jártak itt-ott szabadidejükben, kirándultak, stb., még ha ő is dolgozott és volt keresete, nemcsak a férjnek. Annak örüljön, hogy végül elköltözve a férjétől, megszabadult tőle, aki alkoholista és tuti nem fog tudni leszokni a piáról. A nyugalma mindennél többet ér szerintem.
dec. 16. 13:52
Nem roma család, hanem vállalkozó volt a barátnőm apósa és a férje is az, nem is szegények.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - _Berry_)
dec. 16. 13:51

Valahogy úgy.

Elmentek a feleségével a bankba közösen. Azt mondta a férje, hogy sok pénz, ketten mennek érte, ennyi pénzzel egyedül ne mászkáljon egy nő szöveggel.

A férj az átvett pénzzel teli táskát átvette, nála legyen, aztán meg nem adta vissza a feleségének.

Na most akkor egy házaspár ennyire se bízzon meg egymásban, hogy a "ne egymagad menj és hozd a pénzt" szöveggel sem bízhat meg a saját házastársában?

Én pl. anno úgy mentem el nagyobb összegért (munkahelyen megbízott a főnököm, hogy hozzak el nagyobb összeget neki egy széfből), hogy kaptam magam mellé egy kísérőt. A kísérő nem vette el tőlem a nagyobb összeggel teli táskát, de egy férj meg elvette a feleségétől azzal a szöveggel, hogy nehogy kikapják a kezedből, én erősebb vagyok.

27. globus (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 13:50

Ezt a pénzt tette le pasiéknál? Ha így vesszük, nincstelenné vált.

Egyetlen pozitív hozadéka, hogy megszabadult a hitelétől.

26. globus (válaszként erre: 13. - Pumpkin.)
dec. 16. 13:47

Sajnos ez így van.

Ha odaadta, így járt.

25. fincsi5 (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 13:46
Pedzegetem, de ezt a hitelt az életben nem fogom megérteni, köszi szépen.:))
24. fincsi5 (válaszként erre: 7. - Globus)
dec. 16. 13:44

Gyanítom, hogy roma családról lehet szó. Ott aztán olyan szokásokat hoznak be, amilyet csak akarnak.

Ahogy sokaknál szégyen, ha az asszony dolgozik.

23. _Berry_ (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 13:32
De hogy csalta ki a férj? Azzal, hogy ez náluk szokás?
22. Pulcsis (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 13:18

Mert ha igen, akkor mi változna? 😃

A múlt hibáin semmit 😉

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Andi6020)
dec. 16. 13:18

Csak elemezni hoztam fel a témát, az érintettel (barátnőm) szoktunk erről beszélgetni.

Nekem az a véleményem, hogy kicsalni házastárstól a pénzét, egyszerűen fogalmazva gazemberség.

A vagyonszerződést a férj ellenezte a házasságkötés előtt, a barátnőm készen állt rá, hogy írjanak vagyonszerződést.

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Pulcsis)
dec. 16. 13:15

Pusztán azért "unatkoztam" ennyire, mert kíváncsi lennék a sztori azon részére főként, hogy házasságkötéskor le kell egyes helyeken adni x összeget, mert beházasodik valaki a családba.

Sajnálom az érintettet/károsultat, aki a barátnőm és ezt a témát ketten vele szoktuk néha elemezgetni.

19. Pulcsis (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 13:05
Bírom az ilyen "szomszéd kutyájának a macskája" sztorikat 😅 Ez már az unatkozás legalja... 😃
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Pumpkin.)
dec. 16. 13:00
Úgy tudom, kicsalta tőle a férje.
17. Pumpkin. (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 16. 12:59

Hogy mit tett vagy mit nem tett az az asszony, teljesen mindegy.

(Hölgyek a legritkábba esetben keverednek zavaros pénügyekbe lehúzós családokkal és alkholista, impotens bűnözőkkel.)

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Fincsi5)

Az eladott lakás svájci frank alapú devizahiteles volt, a hölgy törlesztette a törlesztőrészleteket egyedül.

A bank az eladáskor fizetett 2,5 millió Ft-nál némileg többet vissza a hölgynek. Aki megvásárolta a lakást, szintén vett fel hitelt, de nem svájci frank alapút.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Fincsi5)

Az eladott lakás svájci frank alapú devizahiteles volt, a hölgy törlesztette a törlesztőrészleteket egyedül.

A bank az eladáskor fizetett 2,5 millió Ft-nál némileg többet vissza a hölgynek. Aki megvásárolta a lakást, szintén vett fel hitelt, de nem svájci frank alapút.

dec. 16. 12:58
Nem tudom ki hogy van vele, de ott szarnám le a 2,5 milliót, csak szabaduljak meg tőle és többet ne keressen 😄
13. Pumpkin. (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
Nem vették el, mert nem kényszerítették. Ő adta oda. Innentől kezdve vége a sztorinak.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Fincsi5)

11. Pumpkin. (válaszként erre: 4. - Fincsi5)
dec. 16. 12:57

Három érvénytelenítési ok létezik kánonjogilag ez az egyik közülük, melynek természetesen semmi köze az anyagiakhoz.

Pont annyi köze van a váláshoz, mint az impotenciának a pénzhez. A fórumnyitó hozta fel, arra válaszolva írtam.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook